Dünyanın İlk Plastik Uçağı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
y n s c n

y n s c n

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın İlk Plastik Uçağı
ABD'li uçak üreticisi Boeing, yıllardır piyasaya sürmeye çalıştığı ve üretiminde metal kullanılmayan 'rüya uçağı' 787 Dremliner modelini Japon All Nippon Airways'e teslim etti.

Guardian gazetesinin haberine göre, ABD’li uçaküreticisi Boeing, yıllardır piyasaya sürmeye çalıştığı ve üretiminde metal kullanılmayan 'rüya uçağı' 787 Dremliner modelini teslim etti. Şirketin, yeni nesil, hafif, karbon fiber uçağının, Japon All Nippon Airways’e (ANA) teslim etti.

Boeing, uçağın karbonfiber tasarımının, yakıt tüketimini yüzde 20 azalttığını, yolcuların daha rahat bir uçuş deneyimi yaşadığını ve elektronik olarak ayarlanabilen pencereler nedeniyle, kabindeki havanın çok daha iyi olduğunu ifade etti.

Boeing’in 200 milyon dolar değerindeki uçağının, planlanandan üç yıl sonra teslim edildiği de belirtildi. Bu ertelemenin şirkete milyarlarca dolar zarar ettirdiği biliniyor. Uçağın Ekim’de kullanılmaya başlanacağı ifade edildi.

Boeing, şimdilerde ezeli rakibi Airbus’un A350 modeliyle yarışacak ve 2013’te tamamlanması beklenen 821 Dreamliner modeli için siparişler almaya başladı.
ANA, yeni uçağın metal gövdeli Boeing 767 modelinden yüzde 52 daha uzun mesafelere gidebildiğini, uçuş mesafesi açısından yüzde 20 yakıt tasarrufu sağladığını açıkladı.

Japon şirket, toplamda 11 milyar dolar değerinde, 55 adet Dreamliner siparişetmişti.

• Beğen
Tepkiler: enginzz

enginzz

enginzz

Üye
ucagı cok guzel tasarlamıslar ama bı sorun var havada o ucak ezılır bukulur ya

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Ucak kaza yaptıgında yolcular erimiş sıcak naylandan ölürler

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
uçağı hemen düşürdünüz yahu adamlar zaten milyarlarca dolar zarar etmiş :naughty:

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
ucagı geri dönüşümü olana plastıktıtendır ucak düştügünde enkazı eritilp tekrar ucak yaparlar
anka kuşunun küllerinden tekrar dogması gibi

aşk tutkunu

Üye
ucagı cok guzel tasarlamıslar ama bı sorun var havada o ucak ezılır bukulur ya
Tüüüh keşke sana sorsalarmış bak koskoca boeing in uçağı ezilip bükülcek insanlar ölcek tüüüüh keşke test etselermiş...

ALPARS™

ALPARS™

Üye
enginzz

enginzz

Üye
benden cok sna sorsalarmıs ben fıkrımı sundum gerısı benı ılgılendırmıyor.test ederken ben yoktum yanlarında ama keske sen orda olsaymısın senden onay alınmadı mı ucurmazlar ucagı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...