Uçan araba 2013'te yollarda

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Uçan araba 2013'te yollarda
Yolda da gidebilen hava aracı, sokakta gitmesi yasal olan uçak şeklinde tanımlanıyor.
03.04.2012 11:43

Bu hafta Amerika'da yapılacak olan New York Araba Fuarı'nda, "gerçeğe en yakın" uçan araba tasarımı olarak bilinen Transition modeli tanıtılacak.
GELECEĞE DÖNÜŞ FİLMİNDE 2015'DE TANIŞIYORLARDIGeleceğe Dönüş serisinin ikinci filminde geleceği ziyaret eden Marty McFly, 2015 yılında uçan arabalarla ilk kez tanışıyordu. Bizler ise uçan arabaları 2013'te görmeye başlayacağız.
SOKAKTA GİTMESİ YASAL OLAN UÇAKMassachusetts'te faaliyet gösteren Terrafugia şirketi, tasarımı "yolda da gidebilen hava aracı" ve "sokakta gitmesi yasal olan uçak" şeklinde tanımlıyor. Şirketin 2006'dan beri üzerinde çalıştığı tasarım ilk kez, 6 Nisan'da başlayacak New York Araba Fuarı'nda görücüye çıkacak.
SATIŞ FİYATI 488 BİN TLTransition isimli araç, 2 koltuk bulunan, kanat kısımları katlanabilen bir uçak şeklinde üretilecek. 4 tekeri ve dönüş sinyalleri de bulunan aracın Amerika'daki satış fiyatı ise 279 bin dolar (yaklaşık 488 bin TL) olarak belirlendi. Araç, saatte 105 millik (saatte yaklaşık 195 kilometre) seyir hızına çıkabiliyor ve hızı 425 mile (saatte yaklaşık 787 kilometre) kadar çıkabiliyor.
Geçtiğimiz ay, Terrafugia'nın prototipi ilk uçuş denemelerini tamamladı. Şirketin CEO'su Carl Dietrich'in Amerikan Wired dergisine verdiği bilgiye göre, tasarımın testleri 2012 boyunca devam edecek ve teslimatlar önümüzdeki yıl başlayacak.

Dietrich, tasarımın arabayla çok uzak, uçakla çok kısa sürecek yerlere yolculuk edilirken kullanılacağını belirtiyor. Aşırı yağışlı ya da fırtınalı havalarda ufak uçakların kalkması için pilotların özel bir eğitim almış olmaları ve uçakta gerekli donanıma sahip olmaları gerekiyor. Bu araç ise, bu tip havalarda uçmak için beklemek zorunda kalacak pilotlar için bir çözüm sunuyor. Kötü havalar yüzünden uçuşlarını ertelemek ve araba kiralamak zorunda kalan pilotlar, bu araçla yollarına devam edebiliyorlar.
Dietrich, müşterilerinin 3'te 2'sinin tasarıma sıcak baktığını belirtiyor. Aracı almakla ilgilenen müşteri profili arasında, ülkede çeşitli yerlere uçarak gitmek isteyen bir anketçi ile, satmak istediği projeleri havadan izlemek ve ilgilenen müşteriler için havada bir tur düzenlemek isteyen bir emlak danışmanı da bulunuyor. kaynak : ensonhaber
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt