eğitim sisteminden nefret ediyorum

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KenJ!

KenJ!

Üye
    Konu Sahibi
eğitim sisteminden nefret ediyorum
öyle bir sistemki dersane olamdan girdiğiniz sınavlarda ... oluyorsunuz teknoloji tasarım resim müzik beden gibi saçma saçma malozca dersler koymuşlar bebek gibi bunlarımı işliycez isteyen gitsin güzel sanatlara falan istemediğimiz ve gereksiz dersleri işlyoruz buyur sen fiilimsiyi bilsen ne bilmesen ne msnde yazıştıgın kişi sana bu nedir diyemi sorcak veya knouşurken ayırmamızmı gerekecek tamam türkçe gerekli ama matematikte geometri konuları ya mimar olmuycamk ben banane mimarlık okuyana ögretin onu yok dynet çıktı bide la evin de pc olan var olmayan var yok günlük girecekmişizde ders çalışcakmışızda puanımız artcakmışta tısss hikaye bunlar ayıpya bi insan 75 yıl yaşasa ömrünün 5/1 ni harcıyor okulda oda gençliği 50den sonra zaten pert 15de okul hop kaldımı sana 35 evlencen çoluk çocuk size özetni göstereyim

pelın_

haklısınız nedıyelımkı

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Uygulanabilecek en iyi yöntem.Küçük yaşta insanların istediği bölümler üzerin paralel ders içerikleri görmesidir.Mesela şu an bir hukukçu,avukat sayısal ya da eşit ağırlık puanına bakıyor.Tamamıyla sözel mantığa dayanan bir mesleğin puan olarak istediği şeye bakın.İnsan kendi dilini bilmeli.Ne sıfattır,ne zarftır..İncelikler falan..Coğrafya tarih de lazım.Ama geriye saydığın dersler için başka seçenekler de gösterilebilirdi haklısın.

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
ee biz napalım haftada 50 saat ders görüyoruz.Hem sayısal dersleri hem sözel dersleri hemde meslek derslerini görüyoruz.20 tane ayrı ayrı ders var hangisine birden calısayım bilmiyorum.Bu senede ygs var bide.

Kedi Yavrusu

Üye
ders özgürlüğü olsaydı (80'lerin sonlarında olduğu gibi) millet kolay dersleri seçip mezun olurdu ve ortalık işsiz kaynardı.

anılbaran

anılbaran

Üye
bide bana sor offofff

KenJ!

KenJ!

Üye
    Konu Sahibi
ee biz napalım haftada 50 saat ders görüyoruz.Hem sayısal dersleri hem sözel dersleri hemde meslek derslerini görüyoruz.20 tane ayrı ayrı ders var hangisine birden calısayım bilmiyorum.Bu senede ygs var bide.
dilenci olsaydım sana acıyıp para veirirdim senin durum bendede kötü

By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
Çok doğru

karayel90

karayel90

Üye
Eğitim programının yeni bir düzen gerekiyo bencede

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Karekatür de bir erkek görünüyor kadınlar askere gitmezki.

Lenneth

Üye
Trafik, bilgi kuramı , demokrasi ve insan hakları türü dersler konur. Hocalar genellikle derse bile gelmez, dersler boş geçer. Sınav günü hoca gelir sınavda kitap açmak serbest olur herkes 95-100 alır geçer..

Ne anladım ben bu işten ? Madem bir şey öğretmeyeceksiniz o derslerin yerine fizik kimya koyun da bari bir şey öğrenelim vakti boşa harcamak yerine.

'İbrahim'

'İbrahim'

Üye
ee hiç okumayanlar ne yapsın bu durumda küçük yaşta okuldan alınıp çalışmak zorunda kalanlar parasızlıktan okuyamayanlar köprüde su satarak geçiçenler eğtm sistemini kötülemek yerine elindekinin kıymetini bik otur çalış bir fazl bilginin kimseye zararı olmaz

KenJ!

KenJ!

Üye
    Konu Sahibi
ee hiç okumayanlar ne yapsın bu durumda küçük yaşta okuldan alınıp çalışmak zorunda kalanlar parasızlıktan okuyamayanlar köprüde su satarak geçiçenler eğtm sistemini kötülemek yerine elindekinin kıymetini bik otur çalış bir fazl bilginin kimseye zararı olmaz
zaman kaybı gelecekteki mesleğimin derslerini görsem şimdi daha fazla maaş alırdım

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
ee böyle diyorsunda biz meslek liseliyiz adamlar sayısal sözel derslerin hepsini bize gösteriyor birde meslek dersleri var.Ben napayım matematik 2 yi fiziği kimyayı biyolojiyi.Sanki bize gösterdiği seylerle mühendisliğe mi gidecez?20 tane ders var sınav zamanı geldiğinde günde 2den asağı sınav olmuyor.Zaten okuldan 5 de cıkıyoruz hangi sınava calısayım ben.Ondan sonra ygs ye falan da çalısamıyorum.Böyle olunca puanlarda düşüyor oda ygs de bizi asağıya cekiyor.Bence bu kadar kültür dersi göreceğimize biraz daha meslek dersleri olsa daha iyi olurdu.Bide su var biz okulda meslek dersi görüyoruz üniversite sınavlarında meslek liselerinin sorularının farklı olması lazım.Herkesin bölümüne göre soru sormaları lazım bize.Biz 3 sene boyunca bosuna mı meslek dersi görüyoruz.Baska biri geliyor bilgisayarla pek alakası olmayan adamlar bizim bölümlere giriyor.Mesala söyle düşün bizim sınıfta bilgisayar bilgisi cok iyi olan adamlar var ama pek çalıskan değil.Baska biri var dersleri cok iyi meslek dersleride cok düsük.Sence kimin gitmesi gerekiyor üniversiteye? O calıskan cocugun tek amacı memur olayım kurtulayım.Baska bi derdi yok.Bu adam hayatında ilk defa okulda bilgisayar kullanıyor.İşte bu adamın bilgisayar ilgi alanında değil ve olmayacakta.Bilgisayar bölümüne gitmek isteyen adam türkçe matematik fen çözüyor.İşte devlet bu sacma sınav sistemi yüzünden gelişemiyor.Suanda üniversite öğrencilerinin çoğu istediği bölümde okumuyor.Ee bu adamlar isteği bölümde değil ki ilgi alanı olmayan bölümlerde zorunlu olarak okuyorlar bu yüzden de istemediği bölümde okumadığı için kendinide geliştiremiyor.

KenJ!

KenJ!

Üye
    Konu Sahibi
ee böyle diyorsunda biz meslek liseliyiz adamlar sayısal sözel derslerin hepsini bize gösteriyor birde meslek dersleri var.Ben napayım matematik 2 yi fiziği kimyayı biyolojiyi.Sanki bize gösterdiği seylerle mühendisliğe mi gidecez?20 tane ders var sınav zamanı geldiğinde günde 2den asağı sınav olmuyor.Zaten okuldan 5 de cıkıyoruz hangi sınava calısayım ben.Ondan sonra ygs ye falan da çalısamıyorum.Böyle olunca puanlarda düşüyor oda ygs de bizi asağıya cekiyor.Bence bu kadar kültür dersi göreceğimize biraz daha meslek dersleri olsa daha iyi olurdu.Bide su var biz okulda meslek dersi görüyoruz üniversite sınavlarında meslek liselerinin sorularının farklı olması lazım.Herkesin bölümüne göre soru sormaları lazım bize.Biz 3 sene boyunca bosuna mı meslek dersi görüyoruz.Baska biri geliyor bilgisayarla pek alakası olmayan adamlar bizim bölümlere giriyor.Mesala söyle düşün bizim sınıfta bilgisayar bilgisi cok iyi olan adamlar var ama pek çalıskan değil.Baska biri var dersleri cok iyi meslek dersleride cok düsük.Sence kimin gitmesi gerekiyor üniversiteye? O calıskan cocugun tek amacı memur olayım kurtulayım.Baska bi derdi yok.Bu adam hayatında ilk defa okulda bilgisayar kullanıyor.İşte bu adamın bilgisayar ilgi alanında değil ve olmayacakta.Bilgisayar bölümüne gitmek isteyen adam türkçe matematik fen çözüyor.İşte devlet bu sacma sınav sistemi yüzünden gelişemiyor.Suanda üniversite öğrencilerinin çoğu istediği bölümde okumuyor.Ee bu adamlar isteği bölümde değil ki ilgi alanı olmayan bölümlerde zorunlu olarak okuyorlar bu yüzden de istemediği bölümde okumadığı için kendinide geliştiremiyor.
adam haklı

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
eğitim ile öğretimi karıştırıyorsunuz.

enginzz

enginzz

Üye
bence de cok dogru soluyosun bu egıtım sıstemıni sacma zaten senın dedıgın gıbı hukuk bolumunu asıl sozelcılerın secmesı lazımdı ama sayısal ve esıt agırlık bolumlerıne bakıyor bastan bu egıtım hatalı buna bı el atmak lazım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt