Nfs özelliğini tam olarak nasıl kullanırım?

Sponsorlu Bağlantılar

ownmyofmyowner

Üye
    Konu Sahibi
Nfs özelliğini tam olarak nasıl kullanırım?
Anna ile gelen NFS özelliğini tam olarak nasıl kullanırım arkadaşlar ? Tam olarak ne işe yarar, zahmet etmeden basitçe anlatırsanız sevinirim
Ayrıca herkese hayırlı olsun ;)

dhampir57

dhampir57

Üye
Nfc kullanmadım ama blutooth un gelişimişi gibi birşey sanırım :)

trontr

Üye
ben daha anna yüklemedim ama istanbulda yaşıyorsan müze kart al. Onları nfc ile yapıyorlar. Onu telefonun arkasına değdirmeyi dene bi :D ben 2-3 gün içinde yükleyip denicem. Bi de ovide nokia tagger d.e bi program var o da nfc li kartlarla ilgili bişi. Onu da kurdum bekliom zaten :D

• Beğen
Tepkiler: poginaliii
kaanka0

kaanka0

Üye
Telefonu nfc ile kredi kartı olarak kullanma olayını bilen var mı?

[alikan]

[alikan]

Üye
Dostum nfs değil (NFC yani Near Field Communications) anlam olarak yakın alan bağlantısı veya yakın alan iletişimi denebilir. Bu özelliğe işlev olarak en basit örnek belediye otobüslerinde ki Kentkart olayı gösterilebilir. Yani iki nesne arasında veri, data transferi yapmak için nesneleri birbirine çok yakın ve anlık tutmak yeterli oluyor. Şöyle ki örneğin telefonundan nfc özelliği ile bir dosya paylaşacaksın bunun için aktarım yapacağın cihaza sadece bir saniyelik dokundurup dıtlatmak yetecek.

• Beğen
Tepkiler: Reşwan ve ownmyofmyowner
karaboga_1890

karaboga_1890

Üye
nasıl yani müze kart noluyo şimdi bende var :D:D:D

slant1111

slant1111

Üye
Türkye de daha kullanılamaz nfc o alanlarda :)

uribaju

uribaju

Üye
kulaklıklarda da kullanılıyor oyunlarda kullanılıyor karsılıklı oynamk için..kullanım alanı çok geniş yani.

Recep Özmen

Recep Özmen

Üye
Çok güzel bir özellik her alanda kullanılabiliyor. :)

02samsat

02samsat

Üye
[alikan];3861427' Alıntı:
Dostum nfs değil (NFC yani Near Field Communications) anlam olarak yakın alan bağlantısı veya yakın alan iletişimi denebilir. Bu özelliğe işlev olarak en basit örnek belediye otobüslerinde ki Kentkart olayı gösterilebilir. Yani iki nesne arasında veri, data transferi yapmak için nesneleri birbirine çok yakın ve anlık tutmak yeterli oluyor. Şöyle ki örneğin telefonundan nfc özelliği ile bir dosya paylaşacaksın bunun için aktarım yapacağın cihaza sadece bir saniyelik dokundurup dıtlatmak yetecek.

Teşekkürler...

enesparlak

Üye
Ben telefonu kütahya nın meşhur KART43 lerine dokunduruyorum, Etiket Boş yazısı geliyor. Doğru uygulamayı bulsam telefonu Kart43 niyetine kullanırım da var mı öyle bir uygulama?

fatih982

fatih982

Üye
nfc şuanda tam olarak kullanılamıyor ama ilerde kullanım alanları yaygınlaşır

_ardaa

_ardaa

Üye
Uygulamadan ziyada operatör desteği gereklidir, bir nevi mobil cüzdan lazım yoksa kart yerine kullanıldığında parayı nereden çekecek, bunun içinde operatörlerin bu sisteme geçmesi gerekiyor, Turkcell T20 modeliyle nfc kullanıyor demek ki yakın zamanda bu uygulama başlayacak, şuan için kulaklık, hoparlör, yada diğer mobil aygıtlarla iletişim için kullanılabilir.

enesparlak

Üye
Doğru diyosun bekliycez artık dört gözle.

trontr

Üye
ya garanti bankasının dokundurmal kredi kartları 2-3 yıldır bu tenolojiyi kullanıyor. hatta avea ile nfcli simkart anlaşması var normal simlerden 2 kat büyük bir simkart. ger kalan kısım bataryanın üzerine geliyor. onla alı veriş ypabiliosun.
müze kart alıken gördüm adam nfc yazan bi aletin üzerine koydu kartı. kimlik bilgilerimi yazdı bilgisayara entere bastı gönderdi karta. orda gördüm

uribaju

uribaju

Üye
evet çoğu yerde kullanılmakta ve nfcli telefonlar sayesinde yayılacak kısa zamanda.

eyo18

Üye
n8 e nfc olmaz dimi bnm n8in kullanma kılavuzunda nfc var yazıor da ondan sordum bu arada n8inde belle ivo777 yüklü

aleranol

aleranol

Üye
arkadaşlar bakın c7 deki sorunların sebebi güncelleme ve nokia şuan nfc nin ayarlarının yapılacağı bi anna güncellmesi yapıyodur bide b8 ile c7 arasında 4 mp fark var kamera kullanıcaksanız n8 alın c7 ye laf atmayın bizde isterdik hdmı çıkışı dimi? :D hertürlü c7 sorunuzu bana sorabilirsiniz arkadaşlar ben telefonun her şeyini biliyom 5 aydır bakmadığım yer kalmadı diyim :D bu arada nfc akıllı karlar felan onlar arsında veya cihazlar arasında hızlı bi tanıtım veya veri atımı gibi şeylerle bize hız katıyo işi kolaylaştırıyo. güncellemden sonraki uygulama sorunları ise güncellemdeki eksikten kapatıp açıyo. Size tavsiyem defenx trial var ovide onu kullanın ve ovi desteğe sorununuzu yazın güncelleyecekler belle için bişi diyemem FOREVER ANNA cıyım her sorunuzu bana mesaj olarak atın .

Üst Alt