sevgili ailem yardım önemli

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
coldman41

coldman41

Üye
    Konu Sahibi
sevgili ailem yardım önemli
antivirüs programım 10 dk önce ''rootkit'' diye bi virüs buldu ve hemen sildim ama şimdi ''windows ana bilgisayar işlemi (rundll32) çalıştırmayı durdurdu ve kapatıldı'' diye bi hata aldım bu ne demek ne yapmam lazım? yardım edebilir misiniz? :)

enkazcı

Üye
sakin ol

coldman41

coldman41

Üye
    Konu Sahibi
sakinim ama gıgıl amcadan okuduklarım kafamı karıştırdı (çaktırma zaten bir şey anlamadım) nedir şu ''rootkit'' sanki redkit gibi

estorak

estorak

Üye
önemli değil kapandı mı bilgisayar tekrar etmezse sorun yok

greenmile

greenmile

Üye
rootkitlerin zararsızları olduğu gibi zararlıları da mevcut kesin birşey için daha detaylı bilgi sahibi olmalıyız

Revengeful

Emekli Yönetici
Bilgisayarının içine şeytan kaçmış

minoo

minoo

Üye
Özelden yazdıklarımı bulabildim ben sadece. Birisi format attığında düzeldiğini yazmış. Sen de at bakalım :hmmm

coldman41

coldman41

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarının içine şeytan kaçmış
doğrudur :)

rootkitlerin zararsızları olduğu gibi zararlıları da mevcut kesin birşey için daha detaylı bilgi sahibi olmalıyız
sildim ama microsoft windows böyle hata verince kafam karıştı

önemli değil kapandı mı bilgisayar tekrar etmezse sorun yok

daha kapatmadım bilgisayarı şimdi yazılım mühendisi bi abi var o anti virüs programı önerdi onu indiriyorum

Revengeful

Emekli Yönetici
Sistem geri yüklemesi yapmayı dene. Bir kaç yöntem daha var fakat onlarla uğraşmak yerine format atman en iyisi

coldman41

coldman41

Üye
    Konu Sahibi
Özelden yazdıklarımı bulabildim ben sadece. Birisi format attığında düzeldiğini yazmış. Sen de at bakalım :hmmm

yazılım mühendisi abim vardı onu aradım önce bi anti virüs programı önerdi onu indiriyorum bi taratıcam bilgisayarı sonra format atıcam bakalım nerdeymiş şu virüs

Revengeful

Emekli Yönetici
Combofix mi, symantec mi yoksa başka biri mi:hmmm:D Bende yazılım mühendisliği okuyacaktım normalde :D

coldman41

coldman41

Üye
    Konu Sahibi
Combofix mi, symantec mi yoksa başka biri mi:hmmm:D Bende yazılım mühendisliği okuyacaktım normalde :D

dediğinden hiç bir şey anlamadım :) hilmi erdem keren tanıyo musun? şuan maltepe üniversitesinde burslu yazılım mühendisliğini okuyo ama daha öncedende program filan yazıyodu

Revengeful

Emekli Yönetici
dediğinden hiç bir şey anlamadım :) hilmi erdem keren tanıyo musun? şuan maltepe üniversitesinde burslu yazılım mühendisliğini okuyo ama daha öncedende program filan yazıyodu
O saydıklarım ünlü virüs tarama programlarıda :D Belki onlardan birini önermiştir diye sordum, merak ettim. Yok malesef tanımıyorum. Zaten bu sene başlayacağım bende

coldman41

coldman41

Üye
    Konu Sahibi

O saydıklarım ünlü virüs tarama programlarıda :D Belki onlardan birini önermiştir diye sordum, merak ettim. Yok malesef tanımıyorum. Zaten bu sene başlayacağım bende

değişik bi anti virüs programının rootkit ler için özel sürümüymüş

----------Eklendi @ 23:43:27 ---------- Yazıldı @ 23:42:42 ----------

bide sürekli nod32 kullanmamı söyledi sence nsıl anti virüs programı

Revengeful

Emekli Yönetici
Bende NOD32 kullanıyorum. En iyisi o zaten :oke: virüs veri tabanını sürekli güncel tutman lazım ama. Lisanslı bir tane yükle :oke:

coldman41

coldman41

Üye
    Konu Sahibi
minoo

minoo

Üye
Önce bi format at bence. Temiz pcye kur onu da.

Jetlak

Üye
win7 kur çökmez sistem dosyası bile silinse başlangıçta yeniliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt