Comscore: Avrupa'da Symbian akıllı telefon lideri, Android ise iOS'u geçti

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
61semih

61semih

Üye
    Konu Sahibi
Comscore: Avrupa'da Symbian akıllı telefon lideri, Android ise iOS'u geçti
Son günlerde analiz firmalarının akıllı telefon ve tablet kullanımı hakkındaki raporları gündeme damgasını vuruyor. IDC'den sonra ComScore firması da Avrupa pazarına yönelik hazırladığı son çalışmasını yayınladı.

2011 Mayıs-Haziran-Temmuz ayı itibariyle yapılan çalışmada Google Android platformunun Apple iOS platformunu geçerek akıllı telefon işletim sistemleri sıralamasında iki numaraya yükseldiği açıklandı. Avrupa pazarında ise Symbian'a olan kuvvetli talep onu listebaşında tutuyor. Avrupa'da satılan her üç akıllı telefonun birisinde onun imzası bulunuyor.

Symbian Avrupa pazarının yüzde 37.8'ini elinde bulunduruyor. Geçen yıl aynı döneme göre yüzde 16.1 düşüş var. Android ise yüzde 22.3 pazar payının sahibi. Artış ise yüzde 16.2 oldu. Apple yüzde 20.3 sınırında. Artış puanı yüzde 1.3. RIM yüzde 9.4, Microsoft yüzde 6.7 seviyesinde.

Avrupa'da satılan 19.7 milyon Android akıllı telefonun 6.3 milyonu İngiltere'de, 4.5 milyonu Fransa'da, 4 milyonu ise Almanya'da müşteri buldu.

HTC markası Android akıllı telefonlar arasındaki en popüler marka. Pazar payı yüzde 34.6 iken bu payın yüzde 50'si İngiltere'ye ait. Samsung yüzde 31.7 ile Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya'da ağırlığını sürdürüyor. Sony Ericsson ise yüzde 15.1 ile üçüncü. LG dördüncü, Motorola ise beşinci sırada bulunuyor.

Avrupa'da Symbian işletim sistemine halen güçlü bir talep var. Nokia'nın Finlandiya kaynaklı bir firma olmasının bunda katkısı büyük. Android ise hızlı yükselişini sürdürüyor. Apple dengeli bir seyir izliyor. RIM firmasının gelecekte ne olacağı belirsiz. Microsoft ise yeni Nokia telefonları ile Symbian'nın yerini alabilir.

Uruloki

Uruloki

Üye
ios u geçmesi tabii ki doğal pazar payında ios lu sadece 6 adet cihaz varken androidde sürüsüne bereket ayrıca symbianın "hala" birinci olması ise gerçekten düşündürücü yoksa millet neyin ne olduğunu biliyor mu?

61semih

61semih

Üye
    Konu Sahibi
ios u geçmesi tabii ki doğal pazar payında ios lu sadece 6 adet cihaz varken androidde sürüsüne bereket ayrıca symbianın "hala" birinci olması ise gerçekten düşündürücü yoksa millet neyin ne olduğunu biliyor mu?
yorumuna katılıyorum fakat sybyandakı dusuş az buz değil bunuda gozardı etmemek lazım symbyan dan vazgecenler android i tercıh etmıs buda oldukca dusundurucu ve cok buyuk bir pay.bu verıler sadece yaz ayını kapsıyor bırde nokıa nın yenı cıkaracagı 600 700 701 serılerı nekadar basarılı olabılır bılmıyorum ama etkılı olacaktır bırde n9 var tabıkı.ıyatı uygun olursa cok iş yapabılecek bır telefon ama gs2 ıle yarışamaz aynı fıyat cıvarında olursa.ınşallah şu megoo nun uzerınde dururlarda nokıa telefonlarada alıcı gozuyle bakarım bundan sonra

Uruloki

Uruloki

Üye
fiyatı düşük olmak zorunda evet yoksa N9 fazla satmaz ama çokda bekleyen var ve ayrıca dediğin gibi 600-700-701 ve gelecek symbian modelleri belki symbianı kurtarabilir fakat nokia zaten bitirecek ve sanırım ayrıca bir nokta daha nokia sadece amerika pazarında az satıyor çünkü avrupada durum böyle asyada da aynı afrika zaten nokia imparatorluğu yoksa nokia batmıyor mu biz sadece amerika pazarında düşüyor galiba

61semih

61semih

Üye
    Konu Sahibi
japonyada da satmıyor bıldıgım kadarıyla ama şu 2 sene ıcınde dengelerın degısecegını dusunuyorum

pRime.

pRime.

Üye
Biliyor, biliyor. :)

61semih

61semih

Üye
    Konu Sahibi
bilenide vaar bilmiyenide.sadece mega pixelıne bakıp alanda vaar lensının ozellıklerınede bakıp alan var genelleme dogru degıl bence :) bızım ulkemıze has sadece markasına bakıp alanlarda var tabıkı.bunlarda nokıa ve apple başta gelıyor :) kötü olduklarını demeye calısmıyorum yanlıs anlasılmasın

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Android'in ios'u geçmesi iyi oldu. Apple artık anlasın tek telefonla işlerin yürümeyeceğini ki zaten söylentilere göre düşük model iphonelar hazırlık aşamasındaymış. Nokia konusunda ise; ilerde nolur bilemem ama Sony Ericsson ve Motorola bile kendilerini çok güzel toparladıysa Nokia hayli hayli toparlar diye düşünüyorum. N9'a iyi fiyat biçmesi lazım. Xperia Arc gibi 1400-1500 tl civarında çıkarsa şansı düşük olur. Tabi Nokia 703 de çok rakipleri için çok tehlikeli bir WP7 cihaz, ilerleyen günlerde daha ayrıntılı görücez inşallah. 150 euroya 1 ghz işlemcili telefon satma planları(nokia 500) falan derken Nokia gene toparlanır gibime geliyor.

nalcam22

nalcam22

Üye
nokıa milleti yerine koymayadevam ederse daha çok düşeradam 1200 tl ye 256 mb ramli cihaz satıyo 1200 e 1gb rambi cihaz alırım galaxy s plus 1.4ghz e7 680 mhz anlayın artık şu nokıa teknolojiyi takip edemiyoadam 1 ghzyi yeni yapcak. 1 ghzcihazı olmayan firma kalmadı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt