Uğur Böceği'nin Uğursuzluğu !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dafny

Dafny

Üye
    Konu Sahibi
Uğur Böceği'nin Uğursuzluğu !

[h=2]Uğurböcekleri “uğurlu” olarak nitelendirildikleri için insanlar tarafından diğer böceklere gösterilen kötü muameleye maruz kalmıyor.[/h]

Ancak son yıllarda sayıları hızla artan “Asya uğurböcekleri” Avrupalılar tarafından artık hiç hoş karşılanmıyor. 2000’li yılların başından beri git gide çoğalan uğurböcekleri, ekosistemi ve şarapçılığı tehdit ediyor.

Bilimsel adı ‘Harmonia axyridis’ olan Asya uğurböcekleri, ilk olarak Almanya’da ve Belçika’da 2000’lerin başında çoğalmaya başladı. 2003’ten beri Fransa’nın kuzeyinde de sıkça rastlanan bu tür, durmaksızın yayılmaya devam ediyor.

Bugün 20’yi aşkın Avrupa ülkesini istila etmiş olan böceklerin yayılma eğiliminin önüne nasıl geçileceği bilinmiyor.

BİR DUVARDA YÜZLERCESİ

Boyu 6 mm’yi geçen ve çeşitli renkleri bulunan ‘Harmonia axyridis’lerin çoğalmasının Avrupalılarda yarattığı endişe yersiz değil.

Yerli uğurböceklerinin yumurta ve larvalarını yiyen Asya uğurböcekleri, yerli türün soyunu tükenme noktasına getirebilir. Bu da ekolojik dengenin bozulması anlamına geliyor.

Asyalı türün bir diğer kötü özelliği de evlerin dış duvarlarını kaplamaları. Kimi zaman bir duvar üstünde yüzlercesini görmek mümkün. Bu büyük gruplar, hem duvarları lekeliyor, hem de boğucu bir koku salıyor.

ŞARAP ÜRETİCİLERİ DE ŞİKAYETÇİ

‘Harmonia axyridis’ler ayrıca, bağlara dadanıyor. Böcekler, hasada karışmaları durumunda, üretilen şarabın tadını bozuyor. Sadece bir tanesi bile, bir kilo üzümü mahvetmeye yetiyor.

Asya uğurböceklerinin çiçekbitleriyle savaşması için yıllar önce Avrupa’ya getirildiği öne sürülüyor.

(Ama ben çok severdim :ağlarım: )

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Bir tane zor görüyorum onunlada dilek tutuyorum :D

• Beğen
Tepkiler: Dafny
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap

Aaa dilek mi tutuluyor?:D

Küçükken uğur böceği üzerime konduğunda, üzerinde tüyler buluanan çiçeği üflerken vs. gibi şeylerle çok dilek tutardım çoğuda gerçekleştirdi :D Belki dua etmeyi bilmediğimden dua yerine geçmiştir şimdi öyle dilek falan hoş gelmiyor ban artık :)

Dafny

Dafny

Üye
    Konu Sahibi

Küçükken uğur böceği üzerime konduğunda, üzerinde tüyler buluanan çiçeği üflerken vs. gibi şeylerle çok dilek tutardım çoğuda gerçekleştirdi :D Belki dua etmeyi bilmediğimden dua yerine geçmiştir şimdi öyle dilek falan hoş gelmiyor ban artık :)
Hmm öyleyse ben çok şey kaçırdım :D

lolaman

lolaman

Üye
ugur böcegi dahil her türlü böcegi öldürüm kaplumbagama atıyorum afiyetle yiyor :D

• Beğen
Tepkiler: 55_BeRKaN_55
enginzz

enginzz

Üye
paylaşım için teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Dafny
kpln04

kpln04

Üye
Tüm böceklerden tiksinirim uğurundan da fatmasından da :D

• Beğen
Tepkiler: Xilence ve Dafny
Dafny

Dafny

Üye
    Konu Sahibi
:ehe

• Beğen
Tepkiler: Xilence
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...