'Erdoğan Kürtlerden Usandı'

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
delrico

delrico

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
'Erdoğan Kürtlerden Usandı'

Economist: Kürt sorunun sadece askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini kabul eden Erdoğan, reformlara devam edeceğini açıklamıştı. Ama Başbakan'a yakın kişiler, Kürtlerin ısrarlı taleplerinden usandığını söylüyor."

Derginin analizinde özetle şöyle deniyor:

BÖLGEDE 1990'LI YILLARI HATIRLATAN BİR MANZARA VAR
"Bölgede yaklaşık 3 bin Kürt köyünün boşaltılıp yıkıldığı, muhaliflerin işkence gördüğü ve yargısız infaz kurbanı olduğu 1990'lı yıllarınkini hatırlatan bir manzara var. Ama o tarihten beri, Erdoğan iktidarı altında Türkiye'deki 14 milyon Kürt'ün koşulları daha iyi oldu."

HATALARI KABUL EDEN LİDER ERDOĞAN
"Devletin Kürtlerle ilişkisinde yaptığı "hataları" ilk kabul eden lider olan Erdoğan, bir dizi önemli reformla, Kürtlerin yasaklı ana dilleri üzerindeki sınırlamaları hafifletti, yoksul bölgelere para döktü ve PKK'nın hapisteki lideri Öcalan'la gizli görüşmeler başlattı. 2009'da PKK'nın silah bırakmasını sağlayacak bir anlaşma, olasılık dahilindeydi."

"Ancak bir dizi PKK saldırısından sonra bu çöktü. Ama hükümet, 12 yıldır hapiste olmasına rağmen PKK üzerindeki hakimiyeti büyük ölçüde koruyan Öcalan'la konuşmaya devam etti. Geçtiğimiz ay militanlar şiddeti tırmandırıp 40'dan fazla asker ve polisi öldürünce her şey değişti."

Türkiye'nin operasyonlarda 100 kadar militanın öldürüldüğü açıklamasını PKK'nın reddettiğini, Türkiye'nin de operasyonlarda Kuzey Iraklı sivillerin öldüğü yolundaki haberleri örgüt propagandası olarak nitelediğini hatırlatan Economist, şöyle devam ediyor:

ABD'NİN RAHATSIZLIĞI ARTIYOR
"PKK'ya karşı savaşında Ankara'yı destekleyen ABD'nin rahatsızlığı da artıyor. Türkiye ile Iraklı Kürtler arasındaki ilişkilerin iyi olması ABD'nin Irak'ta istikrarı sağlama çabaları açısından hayati önem taşıyor. Ama Türkiye, saldırıları sürdürmekte ısrar edeceğini söylüyor. Türkiye, bu operasyonlardan ne elde etmeyi umabilir. Muhtemelen çok fazla bir şey değil. Daha önceki sınır ötesi operasyonlarda PKK'nın kamplarına zarar verildi, birçok militan öldürüldü. Ama militanlar, daha kalabalık olarak gelmeye devam ediyorlar."

ERDOĞAN USANDI
"Orduyla polis arasındaki koordinasyon eksikliği ve iletişim de işleri kolaylaştırmıyor. Kürt sorunun sadece askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini kabul eden Erdoğan, reformlara devam edeceğini açıklamıştı. Ama Başbakan'a yakın kişiler, Kürtlerin ısrarlı taleplerinden usandığını söylüyor."

BDP'NİN TALEPLERİ
BDP'nin talep listesi bölgesel özerklik, Kürtçe eğitim, PKK savaşçıları için af ve sadece PKK'lıları değil tüm muhalifleri hapse gönderen yasaların kaldırılmasını da içeriyor. Erdoğan, yeni anayasada bu taleplerin bazılarına yer vermek zorunda kalacak. Ancak üst düzey bir güvenlik yetkilisi, Erdoğan bu taleplerin tümünü karşılasa bile şiddetin durmayacağını söylüyor."

"Bölgedeki gerçek sıkıntılardan güç alarak ortaya çıkan PKK, o zamandan bu yana Avrupa ve Orta Doğu'ya yayılan, örgütlü suçla ve Türk güvenlik güçleri içindeki yozlaşmış unsurlarla bağlantısı olan karmaşık bir şebekeye dönüştü. Suriye ve İran da PKK'yı Türkiye'ye karşı koz olarak kullandı."

"Türk istihbaratı Çukurca saldırısını Suriyeli bir PKK komutanının planladığını söylüyor. Ilımlı bir isim görülen ve Türkiye'yle sonuçsuz kalan anlaşma için çaba harcayan Karayılan da kayıp. Karayılan'ın İranlıların elinde olduğu söyleniyor. Ama tüm bu spekülasyonlar içinde bir gerçek öne çıkıyor: Kürtler ve sorunları daha uzun süre gündemde olacak."

0live456

Üye
Külahını yirin onun.

Tommy Vercetti

Tommy Vercetti

Üye
.+*¥

0live456

Üye
ABD rahatsızmış bi yokolup gitsinler BOP projesini unutmadık eşbaşkanlığı unutmadık kime ne yediriyor bunlar :off: :vur:vur

HaqperesT

HaqperesT

Üye
kötü bir başlık tüm kürtler itham edilmemeli eğer tüm kürtler ayrılıkçı olsaydı usanma kelimesi nefes aldırmama ile değişirdi

• Beğen
Tepkiler: Masha ve Revengeful
delrico

delrico

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
bence bir halt yiyemezler hala şehit haberleri duyuyoruz:angry: eee nereye kadar sürücek böyle hikaye anlatmasınlar yok bıçak kemiğe dayandı kaç seneden beri aynı sözler:off: biraz icraat göstersinler öyle 100-200 terörist öldürdük diyipte köpeklerin kökünü kazıyamazsınız:megafon:

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
yorum yapmıyorum

greenmile

greenmile

Üye
benimde usandıklarım varda geçiniz

0live456

Üye
bence bir halt yiyemezler hala şehit haberleri duyuyoruz:angry: eee nereye kadar sürücek böyle hikaye anlatmasınlar yok bıçak kemiğe dayandı kaç seneden beri aynı sözler:off: biraz icraat göstersinler öyle 100-200 terörist öldürdük diyipte köpeklerin kökünü kazıyamazsınız:megafon:

Aynen katılıyorum.

Silinen Üye 166392

Silinen Üye 166392

Kapalı Hesap
yemişim economisti

XER01

XER01

Üye
Bu kürtlerden bu ülkeye hiç bir zaman hayır gelmez..

enginzz

enginzz

Üye
bencede burda bu baslıkta zaten ayrım yapılmıs oluyor

Deleted.

Üye
Bu kürtlerden bu ülkeye hiç bir zaman hayır gelmez..

yanlış düşünüyorsun. Bazıları (onlar kendini çok iyi biliyor) kürtlere ırkçılık yaptığı sürece tabii ki hayır falan gelmez. bırak kürdü. amerikan ingilize yap ırkçılığı ondan da hayır gelmez. asıl mesele kürt değil IRKÇILIK. bazı kişiler türk milliyetçiliği yapıyor. (yaptığını zannediyor yada.) facebook ta çok sayfa gördüm türk milliyetçiliği falan diye. hepsinde gördüm ki bunlar türk milliyetçiliği yapmıyorlar. bunlar kürde karşı türk milliyetçiliği yapıyorlar. kürtlüğü ırktan saymıyorlar. o kadar düşmüşler ki...
Aynen şöyle yazıyordu birinde: "kürtler cinlerden gelmişlerdir. hazreti süleymanın cariyelerine (haşa) tecavüz eden cinlerden sonra kürtler oluşmuşlardır. ve lanetlenmişlerdir..." böyle mallık mı olur?? soruyorum... Ve onu yazan, Allah'a tanrı diye hitap eden bi yaratık. Düzgün bir müslüman nasıl inanabilir ki buna??? Bir kere tüm ırklar Hz Adem ve Hz Havva aleyhisselam dan gelmiştir. Zaten bu iki ırkı da birbirine düşüren de o Bazıları o terörü lanetleyen sayfaların altına pkk lehine yorum atan şerefsizler kim sanıyorsunuz? o Bazıları işte. kendini terörist kürt gibi gösterip fake profillerle kürt=pkk diye gösterip milleti birbirine düşürüyorlar. sonrada yorumlara bakıp bakıp gülüyorlar.
Herneyse o dediğim şeyi duvarlarından kaldırmışlar. Ama sayfanın linki işte :

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 166392
enginzz

enginzz

Üye
yanlış düşünüyosun kınıyorum seni:nono:

Deleted.

Üye
ben mi?

XER01

XER01

Üye
Sözde "Barış" mitinde polise molotof yağdıran bir milletten söz ediyoruz, bunların kendine var mı ki ülkesine olsun...

punisher123

punisher123

Üye
Ülkede kimsenin ırkçılık yaptığı yok,Bu güne kadar hiç bi türkün sen kürtsün sana bu yok şu yok dediğini görmedik,Ancak bi sorun olduğunda kürtler direk bize ayrımcılık yapılıyor diyip saldırganlık yapıyorlar,Yahu nerdeyse Kendi ülkemde diğerlerinden daha az hakka sahip olacağım ya böyle birşey olamaz..

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva ve XER01
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Burada Türk vatandaşlarımın duygularını anlıyorum. Bende bir Kürdüm ve Ağrı Doğubayazıtta yaşıyorum. Nalet ediyorum hergün böyle bir yerde yaşadığıma ve cehaletin hakim olduğu bölgede olduğuma. Buradaki komşularımın (genelleme yapmıyorum) %90'ı maalesefki hırçın. Yani siyaseti çok iyi biliyormuş gibi konuşuyorlar. Herkes 3 yaşındaki çocuk bile siyaset konuşuyor. Oy verip başımıza getirdikleri belediyeleri hizmet yapmıyor ve komşularım "zaten biz hizmet için değil, dağa para gitsin diye BDP yi seçtik" diyorlar. Hatta o kadar cahiller ki, oy verirken BDP ile BBP'yi birbirine karıştırıyorlar. Duvarlarda erotik küfürlü yazılar, Türklere hakaretler yazıyor ve hiçbiri silinmiyor. Belediyenin servis dolmuşlarını beklerken oturalım diye yaptığı bankları bile 2 gün içinde kırıp dökerek ortadan kaldırıyorlar.

Ben bir kürdüm ve görün ki Kürtlerin cahil kesimi kendilerinden olanı bile tanımıyorlar ve nasıl bir hayat yaşıyorlar.

Yaşadıklarımı anlatmama sayfalar yetmez. Kısa kesiyorum. Bende "usandım (!)".

• Beğen
Tepkiler: JaNbErG, Silinen Üye 166392 ve Tuba.Erva

Deleted.

Üye
----------Eklendi @ 15:08:28 ---------- Yazıldı @ 14:59:22 ----------

[/COLOR]
Sözde "Barış" mitinde polise molotof yağdıran bir milletten söz ediyoruz, bunların kendine var mı ki ülkesine olsun...

ha bu arada senin bahsettiğin kürtler, Rambo_FT nin bahsettikleriyle aynı. hepsi böyle değil. bizimkiler (erzurum-tekman-karatepe köyü) bunlar asla böyle birşey yapmadılar yapmıyorlar. hem il hem ilçe hem köy. ve o ilçenin diğer köyleri. arada sırada ilçede terör olayı fln çıkmış ama o da 10 yıl önce. benim bahsettiklerim: hem basketbol hem futbol dallarındaki milli takımlarımızı destekleyen, dünden önceki kazakistan maçından sonra face'ye "İşte bu allah belasını versin yabancı hakemlerin golümüzu vermedi allah kimsenin hakkını kimsenin üzerine bırakmaz 95 dk golll.ışte Türkiye Bu !!" diye durum atan ve diğerleri tarafından beğenilen, Bayrağımızı seven ( geçen sene halamın kızı tv de bayrakla ilgili bir haber çıkmıştı, gerçekten en güzel bayrak bizim bayrağımız demişti türk bayrağı için. üstüne üstlük kızda türklükde yok!! ) ayrıca askerliğini yapan şehit olan polislik gibi milleti koruyacak görevlerde çalışan vs vs. kürtlerdir. Hepsi aynı değil lütfen dikkat et Lütfen!!!

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt