nokia ve symbian^3 ile ilgili

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
evanescence

evanescence

Üye
    Konu Sahibi
vuhuvv yarinki makalem bunun uzerine olacak kesin :) url yi maemo platformunda paylasirim. Bu bizim icin demode ama paylastigim site icin cok yeni :)

• Beğen
Tepkiler: ozggurr

pRime.

pRime.

Üye
Makalen cok demode ve gec kalmis bir yazi olmus bence. Ingilizce pratigine ve ingilizce ogrenimine gercekten faydasi var ancak bence okuyanlara bir faydasi yok. Bundan sonraki makaleyi meamo ve meego arasinda teknik bir kiyaslama uzerine yazarsan ben sahsen cok memnun kalarak okurum cunku meego sanki maemo 5'in gelismis versiyonu gibi lanse ediliyor olsa da maemo 5'i aratacak gibi geldi bana. Yani N900 bir cep telefonu degildi, cep bilgisayariydi, N9 ve N950 sanki cep telefonu olmus gibi geliyor, meego maemo'nun degil de symbian^3'un gelistirilmis versiyonu gibi duruyor ilk bakista.

Benim ilk bakista gozume carpan konu Nokia N900'da flash 10.xx destegi verirken N9'un browserinin flash destegi olmamasi ve gelecek guncellemelerle bu ozellige kavusacagi uzerine.. Eger N9'un gelecek guncellemesi de Symbian^3 anna ve belle guncellemelerine donerse ki bence yuzde bir milyar donecektir, bu durumda N9 olu bir yatirim olacaktir. Bir diger konu da N900'daki browser mozilla tabanliydi, N9'daki webkit2, bu durum maemo'nun en muthis ozelligi olan web tarayicisinin terkedilip yerine Nokia kullanicilarinin kullanmaktan tiksindigi bir tarayicinin gelecegi anlamina isaret bence... Ne kadar hizli olursa olsun Flash desteklemeyen ve masaustu browser deneyimi sunmaktan uzak bir browser ile cikacak N9, bence N8'in bile yerini alamaz. Nokia kullanicilarinin su anda en buyuk sorunu olan mukemmel web deneyimi N9 ile de saglanamayacaksa kim neden N9 alsin. Kim video izlerken video kesilmeden baska ekrana gecebilecek diye bu telefonu tercih eder ki... Artik insanlar cep telefonlariyla internet uzerinden online dizi ve film izliyorlar ve Nokia kullanicilari da bunu yapamadigi icin Nokia'dan sogumus durumda zaten...

Nokia N9 gibi bir telefonu Flash 10.xx desteginden yoksun piyasaya surup gelecek guncellemelerle eksik kapatilacak diyecek bir Nokia, olu bir marka olmayi haketmis demektir ve bence Nokia N9 birakin milyonlarca satmayi, bir adet bile satmasin. Dunyanin butun ulkelerinden bu konuda bir yil boyunca elestiri almis bir firmanin mevcut telefonlarinda iyilestirme yapmadigi gibi yeni amiral gemisi telefonlarini da ayni eksiklerle piyasaya surmesi yapilabilecek en buyuk hatadir.

Ben sahsen flash 10.xx desteginden yoksun webkit tabanli bir browserla piyasaya cikacak N9'u tavsiye etmem. Ben N9'u N900'un ust modeli olarak beklerken sacma sapan kendine has bir yapida cikti... N9, N900'un tirnagi olamaz bu sekilde...

n900 flash 10'u kendi başına desteklemiyordu ki tweak flash denen bir eklentiyle destekliyordu aynısını n9 ve n950 için yapacaklar ayrıca n9 n900'ün yerini fazlasıyla doldurur, en basitinden multitouch var daha güçlü bir işlemci daha iyi bir kamera ve daha fazla ram var. düşüncenizin aksine meego harmattan, symbiana uzaktan yakından benzemiyor, tarayıcı çok iyi bir internet deneyimi sunuyor hız olarak, akıcılık olarak ve gelecekte flash'ın yerini alacak olan html5'i çok güzel destekliyor yotutube videolarını html5 ile açıyor mesela. her yönüyle n9 n900'den üstün bir telefon. neyse çinde görürseniz kullanın internete girin derim ozaman hangisi hangisinin tırnağı olamaz görürsünüz.

• Beğen
ozggurr

ozggurr

Üye
Bir ay icinde hepimiz neyin ne oldugunu gorecegiz... N9 flash 10 destegi ve masaustun browserlarin kullanici deneyimini getirirse zaten mukemmel bir telefon olur. Ben de zaten N9'un gercekten cok cok ustun ve verimli bir telefon olmasini istiyorum gercekten...

evanescence

evanescence

Üye
    Konu Sahibi
tartismalarinizi da makaleme cevirerek ekleyecegim izin var mi?

pRime.

pRime.

Üye
Bir ay icinde hepimiz neyin ne oldugunu gorecegiz... N9 flash 10 destegi ve masaustun browserlarin kullanici deneyimini getirirse zaten mukemmel bir telefon olur. Ben de zaten N9'un gercekten cok cok ustun ve verimli bir telefon olmasini istiyorum gercekten...
olacaktır...

• Beğen
ozggurr

ozggurr

Üye
  • Beğen
Tepkiler: evanescence ve pRime.
pRime.

pRime.

Üye
olur kesinlikle isterim.

• Beğen
Tepkiler: evanescence
evanescence

evanescence

Üye
    Konu Sahibi
söz verdiğim üzere makalem buyrun beğenirseniz like it bölümüne(facebook olan değil) tıklamanız dileğiyle

pRime.

pRime.

Üye
söz verdiğim üzere makalem buyrun beğenirseniz like it bölümüne(facebook olan değil) tıklamanız dileğiyle

Güzel bir makale, beyenmeyenler hatasızını kendileri yazsınlar çok biliyorlarsa. Teşekkürler.

evanescence

evanescence

Üye
    Konu Sahibi
onemli degil. :) herkes hata yapar onca cumle kurguladim 2 hata yapabileyim degil mi ama ?

SilentOne

SilentOne

Üye
aynen çok güzel noktaya deqinmişssin

evanescence

evanescence

Üye
    Konu Sahibi
tesekkur ederim :)

aagkn

aagkn

Üye
Hani şu var, zaten yazmiş olduğum bir yazıyı sonradan Türçeye çevirmem biraz mantıksız; lutfen bu tarz yorumlara girmeyelim, benim seçimlerimi tartışacak konumda değilsiniz.

----------Eklendi @ 12:28:43 ---------- Yazıldı @ 12:07:07 ----------

Benim Türkçe yazmamı zaman kaybı olarak görmem çeviri yapmam gerektiğindendir. Yalnız siz de keşke zaman kaybı olarak görmeyip de -de'yi ayırmayı ya da Türkçenin büyük harfle başladığını öğrenseydiniz.

Benim zaten Türkçe sempatizanlığı yaptığım yoktu. Ayrıca o yorumları cep telefonumdan yaptığım için indirgenmiş karakter kullandım. Sözüm arkadaşa madem bu denli önemli onun için kendinden başlamalı; insanları uyarmak kolay ne de olsa. Çeviri yapacağım vakit içinde yeni bir makale yazmak daha verimli bir hareket.

burasının türkçe bir forum olduğunu size hatırlatmak isterim . (seçimlerinize saygısızlık ettiğimi düşünmüyorum bilakis saygılıyım bile benimki sadece bir görüştü.)

çevirisinin zaman kaybı olarak gördüğünüz dil bu ülkede ve an itibari ile bulunduğumuz sitenin ana ve tak hakim dilidir belki bu sizin için aydınlatıcı olmuştur.

bu arada türkçenin büyük harfle başlayacağını öğretecek kadar bilgi sahibi olmanıza şaşırdım doğrusu ( insanların nasıl şeçim yapacağına karışmak gibi bir huyunuz olmadığını umuyorum)

benim zaten türkçe sempatizanlığı yaptığım yoktu demişsiniz haklısınız sizden bunu istemek çok fazla iyimserlik olurdu zaten. Saygılar.

not : bundan sonra yazılacak hiç bir mesajınıza tarafımdan cevap verilmeyecektir.

Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
ortalık yine kavruluyor...

evanescence

evanescence

Üye
    Konu Sahibi
komik yani insanlarin satasacak yer aramasi, sanane ki yorum yapiyorsun benim konuma? Moda oldu bu yahu yaz cevap verme? Madem cevap vermeyeceksin niye uzatip bunu en sonda belirtiyorsun? Son sozu ben soyledim mi yani senin amacin ego manyagi ve israrla anlamiyorsun fransizca ceviri istesen onu da yapmam ceviri yapmakla ugrasmam sen ingiliz bi ressama sil bunu turkce yap de gibi manasiz bir temel altindasin ve egonun cirpinislari durtup duruyor git dilini savun e kardesim ingiliz insan degil mi ya ingiliz dogsaydin?

----------Eklendi @ 17:18:09 ---------- Yazıldı @ 17:16:25 ----------

bu arada ceviri yapmaya usendigim sey dil degil bir makale :) :)

ozggurr

ozggurr

Üye

Guzel bir calisma olmus, ellerinize saglik. Bu arada belki ben yanlis biliyorumdur ama " Each phones platform on Linux and software option can change and grow with emulators." cumlesinde gramer hatasi var gibi geldi bana... Sakin ukalalik olarak dusunmeyin, bir daha bakin hata yok diyorsaniz yoktur :)

Not: Ingilizce egitimi alan bir ogrenci oldugunuzu dusunerek ingilizce ile ilgili dikkatinizi cekmek istedim, gercekten hicbir kotu niyetim yok, lutfen olumsuz bir cevap yazmayin..

Calismalarinizin ve makalelerinizin yenileri ciktikca paylasirsaniz seve seve okurum.

Saygilar, sevgiler..

evanescence

evanescence

Üye
    Konu Sahibi
phone's olunca hallolur sanki noktalamayi koymamisim. Iste boyle soylendiginde hic de kaba olmuyor insan. Ben tesekkur ederim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt