nokia ve symbian^3 ile ilgili

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
evanescence

evanescence

Üye
    Konu Sahibi
nokia ve symbian^3 ile ilgili
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim konuyla ilgili bir makale yazdım, ilgilenirseniz sevinirim; beğenmek isterseniz Facebook ikonunu değil de 'like it' bölümünü kullanmanız dileğiyle. Dili İngilizcedir.

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
türkçesini yaz okuyalım beğeniriz kardeşim.

evanescence

evanescence

Üye
    Konu Sahibi
google ceviri var yahu simdi bir de turkcesini yazmam zaman kaybi.

pRime.

pRime.

Üye
Güzel makale olmuş teşekkürler, arkadaşımız nokia'nın windows phone'a geçerek ve symbian'ı bırakarak hata yaptığından söz etmiş.

evanescence

evanescence

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim ne demek. :)

Cruxman

Üye
bu günlerde nokia küçük telefonların sistemini değiştirmiş.nokia 2011 e kadar symbian be n900modelinde maemo sisteminin kullanıyordu. bütün insanlar nokianın symbianın^3 sistemini geliştirdiğini düşünüyordu , bu sistem daha n8, c7, c6-01, x7 smart phones'ta oturmamıştır ve onlar anna ve belle güncellemesini bekliyor . herkes inanıyor ki nokia symbian ile devam etmeli ama nokia microsoft u seçti.

winsows w7 asla sistem olamaz bu sistemi kullanarak nokia büyük bir hata yaptı . bütün nokia kullanıcılar bu fikirde birleşiyor . wp7 iyi bir sistem deil çok yavaş ve çok donanım istiyor . anlayacağınız cacık diyor .

nokia meego diye adlandırdığı bir sistem geliştirdi . linux base ve linux istemine sahip meego açık kaynak kodlu olduğu için sistem uygulamarı kolay yapılabiliyor . n9 software famine ye sahil olmayacak . her nokia kullanıcısı bu sistemi ve telefonu tartışır . ortak fikir ise nokia meego sistemiyle devam etmesi .

birazda kullanıcıların düşüncelerini konuşalım , özel symbian^3 kullanıcıları şikayet etmişler " stephan elop diye bir adamı " ( nokianın ceosu ve o microsoft yancısı hakkında söylentileri varmış) çünkü anlaştıkları için . Telefon sahipleri telefonları için yaklaşık 400$ para ödemişler ve 1 ay sonra telefon sahipleri symbianın biteceğini duymuşlar . bu çok korkunç bir strateji olup nokia pazar payını kaybetmiş (Bana göre beter olsun) . Nokia kullanıcıları , android ve ios playformunu seçmeye başlamış . Bu geçiş yalnızca kullanıcı olarak değil oyun ve yazılım şirketleri dahil ( buda demek oluyorki nOkia tamamen yalan oluyor )

kullanıcıların "hacklemek olarak" şirketlerden darbe varmış . bunlarla yeterli oyun ve yazılım olmuyormuş. nokia kendi yazılımını geliştirmeli ve onların telefonlarına android yüklemeli yada symbianı açık kaynaklı hale getirmek .

eğer satın alacaksanız bir nokia telefonu ilk düşünün ve alacaksanızda sadece n9 alın !

tamamen kendi çevirimdir hata varsa affola iyi okumalar

Dampierre

Dampierre

Üye
güzel yazmışsın birkaç yerde grammar mistake var. Nokia çok kullanıcı kaybedecek bu gidişle. Bana kalırsa n9 yerine ps vita alıp yanında 3310 kullanmak daha hesaplı ve daha mantıklı olur.

evanescence

evanescence

Üye
    Konu Sahibi
onları düzelttim direk siteye yazdığım için sorun oluyor sonra okuyunca düzeltiyorum.

----------Eklendi @ 18:09:45 ---------- Yazıldı @ 18:06:56 ----------

çevirin için teşekkürler google ı andırıyor keşke cümleleri uyarlasaydın.

aagkn

aagkn

Üye
Sende keşke türkiyede herkesin ingilizce bilmediğini bilip,türkçe yazmayı zaman kaybı olarak adletmeseydin. :dry:

Utku

Utku

Üye
:tşk:Güzel paylaşım

Cruxman

Üye
Sende keşke türkiyede herkesin ingilizce bilmediğini bilip,türkçe yazmayı zaman kaybı olarak adletmeseydin. :dry:
hani öyle değilde sonuçta ingilizce lazım bana dersler felan 3 aydır çeviri yapmıyordum iyi oldu :P

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
teşekkürler, nokia işte :D

evanescence

evanescence

Üye
    Konu Sahibi
Hani şu var, zaten yazmiş olduğum bir yazıyı sonradan Türçeye çevirmem biraz mantıksız; lutfen bu tarz yorumlara girmeyelim, benim seçimlerimi tartışacak konumda değilsiniz.

----------Eklendi @ 12:28:43 ---------- Yazıldı @ 12:07:07 ----------

Benim Türkçe yazmamı zaman kaybı olarak görmem çeviri yapmam gerektiğindendir. Yalnız siz de keşke zaman kaybı olarak görmeyip de -de'yi ayırmayı ya da Türkçenin büyük harfle başladığını öğrenseydiniz.

mcnpl4

mcnpl4

Üye
:d: sen dil kurallarindan bahsediyosun ama kendin de uymamisin o kurallara

----------Eklendi @ 12:16:57 ---------- Yazıldı @ 12:13:32 ----------

google ceviri var yahu simdi bir de turkcesini yazmam zaman kaybi.

:oke:

----------Eklendi @ 12:25:13 ---------- Yazıldı @ 12:16:57 ----------

Bide tesekkur etmeyi de unutmiyim. Ingilizce ceviri yapmayi seviyorum. Sabah sabah zihnim acildi. Tesekkurler.

• Beğen
Tepkiler: aagkn
Utku

Utku

Üye
:d: sen dil kurallarindan bahsediyosun ama kendin de uymamisin o kurallara

----------Eklendi @ 12:16:57 ---------- Yazıldı @ 12:13:32 ----------

:oke:

----------Eklendi @ 12:25:13 ---------- Yazıldı @ 12:16:57 ----------

Bide tesekkur etmeyi de unutmiyim. Ingilizce ceviri yapmayi seviyorum. Sabah sabah zihnim acildi. Tesekkurler.
Sabah sabah mı?:kop:

mcnpl4

mcnpl4

Üye
bana gore sabah:D

evanescence

evanescence

Üye
    Konu Sahibi
Benim zaten Türkçe sempatizanlığı yaptığım yoktu. Ayrıca o yorumları cep telefonumdan yaptığım için indirgenmiş karakter kullandım. Sözüm arkadaşa madem bu denli önemli onun için kendinden başlamalı; insanları uyarmak kolay ne de olsa. Çeviri yapacağım vakit içinde yeni bir makale yazmak daha verimli bir hareket.

mcnpl4

mcnpl4

Üye
:oke: haklisin tabiki..

• Beğen
Tepkiler: evanescence
ozggurr

ozggurr

Üye
Makalen cok demode ve gec kalmis bir yazi olmus bence. Ingilizce pratigine ve ingilizce ogrenimine gercekten faydasi var ancak bence okuyanlara bir faydasi yok. Bundan sonraki makaleyi meamo ve meego arasinda teknik bir kiyaslama uzerine yazarsan ben sahsen cok memnun kalarak okurum cunku meego sanki maemo 5'in gelismis versiyonu gibi lanse ediliyor olsa da maemo 5'i aratacak gibi geldi bana. Yani N900 bir cep telefonu degildi, cep bilgisayariydi, N9 ve N950 sanki cep telefonu olmus gibi geliyor, meego maemo'nun degil de symbian^3'un gelistirilmis versiyonu gibi duruyor ilk bakista.

Benim ilk bakista gozume carpan konu Nokia N900'da flash 10.xx destegi verirken N9'un browserinin flash destegi olmamasi ve gelecek guncellemelerle bu ozellige kavusacagi uzerine.. Eger N9'un gelecek guncellemesi de Symbian^3 anna ve belle guncellemelerine donerse ki bence yuzde bir milyar donecektir, bu durumda N9 olu bir yatirim olacaktir. Bir diger konu da N900'daki browser mozilla tabanliydi, N9'daki webkit2, bu durum maemo'nun en muthis ozelligi olan web tarayicisinin terkedilip yerine Nokia kullanicilarinin kullanmaktan tiksindigi bir tarayicinin gelecegi anlamina isaret bence... Ne kadar hizli olursa olsun Flash desteklemeyen ve masaustu browser deneyimi sunmaktan uzak bir browser ile cikacak N9, bence N8'in bile yerini alamaz. Nokia kullanicilarinin su anda en buyuk sorunu olan mukemmel web deneyimi N9 ile de saglanamayacaksa kim neden N9 alsin. Kim video izlerken video kesilmeden baska ekrana gecebilecek diye bu telefonu tercih eder ki... Artik insanlar cep telefonlariyla internet uzerinden online dizi ve film izliyorlar ve Nokia kullanicilari da bunu yapamadigi icin Nokia'dan sogumus durumda zaten...

Nokia N9 gibi bir telefonu Flash 10.xx desteginden yoksun piyasaya surup gelecek guncellemelerle eksik kapatilacak diyecek bir Nokia, olu bir marka olmayi haketmis demektir ve bence Nokia N9 birakin milyonlarca satmayi, bir adet bile satmasin. Dunyanin butun ulkelerinden bu konuda bir yil boyunca elestiri almis bir firmanin mevcut telefonlarinda iyilestirme yapmadigi gibi yeni amiral gemisi telefonlarini da ayni eksiklerle piyasaya surmesi yapilabilecek en buyuk hatadir.

Ben sahsen flash 10.xx desteginden yoksun webkit tabanli bir browserla piyasaya cikacak N9'u tavsiye etmem. Ben N9'u N900'un ust modeli olarak beklerken sacma sapan kendine has bir yapida cikti... N9, N900'un tirnagi olamaz bu sekilde...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt