Bilgisayarım çok fazla ısınıyor ne yapmalıyım (???)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
teaports

teaports

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarım çok fazla ısınıyor ne yapmalıyım (???)
Arkadaşlar benim bilgisayarım şuan : Intel core 2 duo cpu e4500 2.21 Ghz 2 gb (667 mhz)ram nvıdıa geforge 7300 se / 7200 gs (win 7 ultimate 32 bit) işletim sistemi kullanıyorum

yakında ıntel core cpu e4500 2.21 Ghz 4 (667 Mhz) gb ram zotac geforge 9800 gt eco 1 gb ddr3 256 bit işletim sistemi yapacagım yanlız bir sorun var: bilgisayar win xp veya vistada ısınma yapmıyor yanlız win 7'de (32 bit) çok fazla ısınıyor ben sistemi yenıledım mı win 7 (64 bit) kullanacagım korkum şu bılgısayar cok fazla ısındıgında ana karta zarar verirmiyim (( ben genellıkle oyun için kullanıyorum bilgisayarı ısı o zaman çok yükseklere cıkıyor normel çalışdıgında da ısı aynı oluyor)) win xp ve vistada sorun yapmıyor daha dogrusu ısınmıyor bıle oyun oynasamda oynamasamda sorun fanlardadır diye baktım hepsini söküp temizledim yine aynı 4 fanda duraksız çalışıyor yanlız win 7'de çok ısınıyor sizce ne yapayım ???

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Windows 7 fazla sistem gereksimi istediği için ısınma sorunları yaygın olabiliyor. Windows 7 işletim Sistemlerinde oyun oynayabilmek için 3GB Ram'e ihtiyaç vardır. Ayrıca ekran kartınız çok düşük özelliklerdedir. Ekran kartınızın shader hızı ve çekirdek hızı oynadığınız oyunla uyuşmuyor olabilir ve İşletim Sisteminiz ile destekli değildir. Onun için bunun fanlar ile ilgisi yoktur. Ne kadar fan takarsanız takın aynı problem olacaktır. Sistem özelliklerinize göre Windows'un SP2 veya SP3 İşletim Sistemi daha iyi olur.

9800 GT Ekran kartı ile 7200 GS arasında dünyalar kadar fark vardır. Birisi 128 Bit, diğeri 256 Bit'dir. Veriyolu hızına bakacak olursak oyunlara bağlı olarak ısınma sorunu 7200 GS'ye göre daha az olur. Hâtta 9800 GT ile ısınma sorunu nadiren görülür diyebilirim. Onun için diğer alacağınız donanımlara bakarak kendi bilgisayarınız ile karşılaştırma yapmayın. 2GB Ram ile 4GB Ram arasında performans farkı vardır. 9800 GT ile 7200 GS arasında performans farkı vardır. Bunu bi nevi sınıf atlama olarak düşünün...

teaports

teaports

Üye
    Konu Sahibi
:bigstar: Saog yardımın için... :bigstar:

Bilgisayarda ne kadar iyi yaparsam o kadar performans alacagım demektir. Sizin dediginiz gibi ekran kartım suan düşük ama az kaldı 9800 gt alacagım. O zaman ne olacak bakalım...

Bu arada performans yükselince ısıda ona oranla yükselmıyor mu acaba ? :hmmm

SN: PC Mühendisi bana nvıdıa goforge 7300 se / 7200 gs ekran kartının win 7 ekran kartı driverini indirebilecegim bir site önerirmisin ... ?

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Performans yükselince ısıda yükselmiyor mu? Bu soru biraz saçma olmuş :)

Her donanımın kendine göre gücü, ısınma değeri vardır. GeForce 9800 GT Eco zaten düşük güç tüketir ve soğuk ekran kartıdır, ısınma yapmaz. Mühendisler her farklı modeli, farklı özellikte geliştirirler. Onun için 9800 GT'yi boşuna yapmamışlar Teaports...

Buda Ekran kartınızın güncel Driver'ıdır. Download'a tıkladıktan sonra AGREE & DOWNLOAD'a tıklayın ve Driver'ı indirin.

teaports

teaports

Üye
    Konu Sahibi
:-) yardım için saog

Bazı ekran kartlarında askeri güc diyor fazla güç felan ıstıyor bu soruyu o açıdan anla...

ekran kartı driveri içinde tşk ederim ben ne kadar site gezdim 4-5 tane indirdim hepsi boşuna gıttı...

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Zaten Ekran kartı Driver'ınızın ana sitesi NVIDIA'dır ve tüm Ekran kartlarının Driverları burada bulunur. Neden başka yerlerde aradınız? :)

teaports

teaports

Üye
    Konu Sahibi
Bu konuları tam bilmiyorum... İnternette bulur dedım 3-4 tane indirdim ama çalışmadı. yükleniyor gibi yapıyor eror atıyordu. bu sizin adresden indirdigim çalışdı saog tekrardan yardım ettigin için...

teaports

teaports

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar sorunu çözdüm Pc'nin fazla ısınmasının nedeni termal macundan kaynaklanıyormuş ... Cpu ile Gpu'nun üzerideki macunu yeniledim ısınma sorunu ortadan kalktı ...

kalkan3434

Üye
Termal Gres çok önemlidir :)

teaports

teaports

Üye
    Konu Sahibi
Benim bilgisayarımda Cpu ve GPU ısısı termal macunu sürmeden önce Cpu 55 derecede, Gpu ise 77 derece üzeri ısılarda seyretiyordu. Termal macunu yenıledıkten sonra ise Cpu 40 dereceyi geçmiyor, Gpu ise en fazla şimdiye kadar 62 dereceye kadar yükseldi. Termal macun ısınmayı azaltıyor ...

kalkan3434

Üye
Azaltmak değilde CPU daki ısıyı bakıra daha çabuk ısı yayıyor ve soğuması daha çabuk oluyor kardeşim :)

teaports

teaports

Üye
    Konu Sahibi
ewet aynen söyledigin gibi...

Larismus

Larismus

Üye
klima taktır :naughty:

teaports

teaports

Üye
    Konu Sahibi
Kliması üzerinde mevcut zaten ... :D

kalkan3434

Üye
Allahım yaa :ehe:ehe

teaports

teaports

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar bu hatalar neden kaynaklanıyor
Kliması üzerinde mevcut zaten ... :D
ben sadece kliması üzerinde mevcut zaten ... yazıyorum yanına '' '' bu yazıda otomatik ekleniyor bu sorun hakkında yöneticilerden yardım beklıyorum

Dampierre

Dampierre

Üye
termal macun çok önemlidir, ben notebook'umunkini yeniledim 10-15 derece azaldı işlemcinin %100 güç altındaki sıcaklığı. önceden 89 u bulurdu şimdi taş çatlasa 75-76. GPU'yada sürdüm o ise 4-5 derece farketti

teaports

teaports

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar termal macunu ne kadar sürede yenilememiz gerekli ?

Dampierre

Dampierre

Üye
termak macunu yılda bir yenilesen yeter hatta sıcaklıklarda artma yoksa hiç yenilemene gerek yok. Ama çık düzgün sürmelisin. Bıçakla cpu nun üzerine ince bir tabaka kalacak şekilde yay.

teaports

teaports

Üye
    Konu Sahibi
termak macunu yılda bir yenilesen yeter hatta sıcaklıklarda artma yoksa hiç yenilemene gerek yok. Ama çık düzgün sürmelisin. Bıçakla cpu nun üzerine ince bir tabaka kalacak şekilde yay.
macunu aynen dediginiz gibi yapıyorum zaten ... yanlız macunun ne kadar ara ile yenılenmesı gerektıgı konusunda bilgim yoktu yardımın için tşk ederim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt