Kadının evlenme yaşı ne olmalı;

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zaza

zaza

Üye
(h)

hıııı tv ye zaman bulmak .çok komik(h)

----------Eklendi @ 17:13:06 ---------- Yazıldı @ 17:11:50 ----------

ben urfadan birini bulacam demi isa:op:
hatta konusunumu açsam ne yapsam.:d:
yok be ne yaptın urfada görgülü biri bulmak zor ben sana kralını bulurum :D

buketcik

buketcik

Üye
    Konu Sahibi

pelın_

Vall canım ya

buketcik

buketcik

Üye
    Konu Sahibi
insan olsun yeter tatlım ya.napcam görgülü görgüsüzü.:aha:

pelın_

:good::sarıl::op:

buketcik

buketcik

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: Elektr0

pelın_

kız bana bak burdan koca bulunurmu hiç:aha:

anlamadılar herhalde ben evlenme yaşı ideal kaç dedim.bunlar beni evlendirecek .yok kız gel kaçalım biz burdan:ehe
valla canım ya herkes senın ewde kaldıgını dusunuyo ama yanılıyolar haha gel kacalım

pelın_

:ehe:ehe

buketcik

buketcik

Üye
    Konu Sahibi
zaza

zaza

Üye
seni isterdim ama bilemiyorum 3 sene önce doğsaydım burada olurmuydum :D

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Evlilik kurumu beraberinde "çocuk yapma" ile birlikte geliyor. Yani bu ikisini birbirinden ayrı düşünmek kanımca olanaksız.

Buna göre bu sorunun iki farklı değişkene göre iki ayrı cevabı oluyor:
1) Biyolojik açıdan.
2) Zihinsel ve sosyal açıdan.

1) Eğer biyolojik açıdan düşünürsek kadının en doğurgan olduğu ve bir doğumu en sağlıklı bir şekilde gerçekleştireceği yaş aralığının 18-24 olduğunu görürüz.
Bu aralıktaki doğum kontrol hapı kullanmayan bir kadının istediği bir ayda gebe kalma oranı %20 iken 30 üstü yaşlarda bu oran %5'e düşüyor. Ayrıca ölü doğum, düşük, down sendromlu bebek doğurma ve cinsel çeşitli rahatsızlıklar da yaş ilerledikçe artıyor.

Neticede döllenmeyi sağlayan erkekteki sperm, erkek vücudunca ÜRETİLİRKEN,
kadında döllenmeyi sağlayan yumurta her ay TÜKETİLİR.
Bu nedenle erkek evlenme yaşı konusunda kadına kıyasla daha rahattır. Dolayısıyla zihinsel açından kadından daha geç olgunlaşan erkek olduğundan evlenme yaşı erkek için daha ileri düşünülebilir.
Ancak kadın yalnızca zihinsel olgunlaşmayı düşünemez; zira ay be ay doğurganlık da akıııp gitmektedir :)

2) Zihinsel ve sosyal açıdan olay ele alındığında ise kadının erkekten daha rahat olduğunu görürüz. Zira öncelikle kadın erkekten çok daha çabuk olgunlaşır (istisnalar olmakla birlikte tabii :hih:).
Bu nedenle çocuk bakmak, bir evi çekip çevirmek, aile olmanın sorumluluklarını omuzlarına yüklenebilmek gibi değişkenler açısından kadın çok daha erken olgunlaşır. Erkeğin deri ceketini çıkartıp kumaş ceketini giymesi ise biraz daha uzun bir zaman alır.
Öte yandan bir kadının iş hayatına atılıp da erkeğe görece daha iyi para kazanması daha kolaydır. Hiçbir şey olmasa kadın askere gitmek zorunda değildir :) Hayat boyu şımartılan erkeğin hayatın zorluklarıyla yüzleşmeyi kabullenmesi, iş hayatının merdivenlerinden tırmanması biraz daha uzun bir zaman alır.

Sonuç olarak kanımca ideali 24-26 yaşındaki bir kadının 30-32 yaşıdaki bir erkekle evlenmesidir.
Kadın hayata atılmış, sorumluluk duygusunu tam anlamıyla kazanmış, doğurganlığından bir şey kaybetmemiş,
Erkek ise yine hayata atılarak sorumluluk duygusunu kazanmış, kadınından daha fazla para kazanmaya başlamış ve hayatı biraz görmüş geçirmiştir ;)

Not: Yazım tamamen standartlar ve çoğunluk düşünülerek kaleme alınmıştır.

• Beğen
Tepkiler: PureFood

enkazcı

Üye
24-27 yaş uygun kadınlar için
Erkekler için yaş diye bişey olmaz :D:d:

-efşan

-efşan

Üye
23:oke:

Xilence

Xilence

Kapalı Hesap
35-40

Kingmortall

Kingmortall

Üye
20 30 arasında olmalı gerisi kesmez :naughty:

• Beğen
Tepkiler: Xilence
Xilence

Xilence

Kapalı Hesap
O zaman 25-27 Olsun :)

buketcik

buketcik

Üye
    Konu Sahibi
olsun bakalım:ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt