Ülkücülük Bumudur ? / Siyaset içerikli değil.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kǔr Şâd

Üye
Ülkücülük Bumudur ? / Siyaset içerikli değil.
Evet, ilk önce hepiniz konuyu siyasete vurduğumu sanacaksınız arkadaşlar. Fakat tam olarak bu makalemi okuduktan sonra konuyu nereye getirmek istediğimi ve ne kadar haklı olduğumu anlayacaksınız.

Kısaca Ülkücülük ; Ülkenin birlik ve bütünlüğünü kanlarının son damlasına kadar koruyacağına ve Peygamber efendimizin yolundan çıkmayacağına dağir yemin eden, Din & Dil & Bayrak & Milli bütünlüğün en ufak taşına zarar verenlerin karşısında olacağına yemin eden kişilerin oluşturduğu kavramdır.
Benim düşüncem ; Gerçekten çok güzel bir olgu & düşünce. Canı-ı gönülden destek veren bütün kardeşlerime saygılarımı sunarım.

Fakat zaman içerisinde gelişen olgu ve kavramlar ile birlikte Sanal aleminde hayatımıza girmesiyle yeni kültürler ve yeni diller meydana gelmiş bulunmakta.
Ben bu yazımda hiçbir kuruluşa veya hiçbir kimseye hakaret, aşalayıcı davranmayacağım.

Ülkemizde Ülkücülük artık bir ÇETE moduna getirilmiş durumda. Özellikle Lise yıllarında erkek öğrencilerin ORTAM ve NAM adına uğradıkları bir mekan olmuştur. Bu durum beni gerçekten şaşırtmakta. Şöyle örnek vermek istiyorum.

Facebook.
Sevdiği Sözler :
qanqa duR !..buRda kaLbimi de$iyoLaR ][ beNi sevDiğiMe Pi$man ediyoRlaRRR !...
Siyasi Görüş : MHP / Ülkücy Harkt
Dini İnanç : Müslüman Ewelallah
xxx Hakkında : qanq çok sevdim beehhh
Sorry fatır cuqqası yiyemyom kandm kazanıyom Qanka "da Çalışıyor.
-------------
Fotoraf Albümleri
New Resimlerim / 101 resim
Qankslarım / 92 resim
Profil Resimleri / 84 resim
-------------

Sanal alem dışında.
Saatlerce alkol aldıktan sonra ve saatlerce kızlarla yiyiştikten sonra evine gidip uyuyorsan ve yarın kalkıp Ülkücü Ocaklarına giderek YEMIN veriyorsan. Çok yazık sana dostum. Söze geldiğinde en kral Milliyetci ama icraat olunca İŞİM VAR diyip kacan kişiler gerçekten canımı cok sıkıyorlar.
Bu makalenin sonu nereye gidecek bilmiyorum ama gerçektende ADAM OLUN beyler.
Neyler üstüne yemin ettiğinizi, ne için yemin ettiğinizi ve ne yaptıklarınızı unutmayın.

Allah'a , Kur-an'a , Vatana , Bayrağa yemin
olsun.
Şehitlerim , Gazilerim emin olsun
ülkücü Türk Gençliği olarak , Komunizme , Kapitalizme ,
Faşizme ve her türlü emperyalizme karşı mücadelemiz sürecektir.
Mücadelemiz son nefer , son nefes , son damla kana kadardır.
Mücadelemiz milliyetçi Türkiye'ye turana kadardır.
ülkücü Türk Gençliği olarak ,
Yılmayacağız , Yıkılmayacağız , Başaracağız , Başaracağız ,
Başaracağız .
Allah Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.
Amin...

• Beğen
Tepkiler: PhyscoDevil, onurgunay35, Burak ve 6 diğerleri

bu_rakrak

bu_rakrak

Üye
arkadaşım gerçekten yazıların çok hoşuma gidiyo yeni nesil çok değişik bazıları yüzünden ülkücülük kıro, saldırgan bi kavram olarak anlaşılmaya başlandı ve insanların saygısı azaldı "Siyasi Görüş : MHP / Ülkücy Harkt
Dini İnanç : Müslüman Ewelallah
xxx Hakkında : qanq çok sevdim beehhh
Sorry fatır cuqqası yiyemyom kandm kazanıyom Qanka "da Çalışıyor." böyle insanların olması beni gerçekten üzüyor allah sonumuzu hayır etsin .. yazı için teşekkürler bu arada

Kǔr Şâd

Üye
Rica ederim dostum. Yazılarımıda beğendiğin için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: bu_rakrak

pelın_

:tşk: konu guzel ama yorum yapmasam iyı olur:)

Kǔr Şâd

Üye
Senin tercihin.

|SEÇKiN|

|SEÇKiN|

Üye
sevgili uğurcan, bu ülke artık slogan ülkesi oldu diyebiliriz. herşey lâfta. söz'e gelince mangalda kül bırakmayan insanımız iş yapmağa, kendisine aidiyet duygusuyla seçtiği yolun gereklerini yapmağa gelince tornistan ediyor anında. ülkücülük deyince benim anladığım, milli ve manevi değerlerin yanında ülkesinin milli çıkarlarını koruması, sahiplenmesi anlamına gelir. ve bunun en başında gelen hasletlerden biri ve belki en önemli olanların başında geleni de diniyle beraber 'dil'ini de koruması, onu sahiplenmesi, keza gerekli hassasiyeti göstermesidir. ve benim için diline saygı göstermeyen, onu hoyrat kullanan, ona ihanet edenden ne milliyetçi, ne ülkücü ve hatta dindar dahi olunmaz. kusura bakmayın ama, adam dahi olunmaz diyeceğim affınıza sığınarak...
çünki dil benim varlık sigortamdır, geleceğimdir, yarınlarımla kurduğum bağdır, geçmişimden devraldığım mirasımdır... diline sahip çıkmayan, onu hakkıyla korumayan bir millet ne namusunu, ne vatanını koruyabilir, ne de geleceğine hükmedebilir.

şimdi o örneğini verdiğiniz dili kullanan kıytırık 'ülkücü'yse Allah Teala beni de, ülkemi de böyle bir felaketten korusun diyorum. gerçek ülkücü arkadaşları tenzih ederek söylüyorum.

• Beğen
Tepkiler: PhyscoDevil, Kǔr Şâd ve Silinen Üye 2149105

Kǔr Şâd

Üye
Benim demek istediğimi başka bir yol ile anlatmışsın, teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: |SEÇKiN|

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Madem ülkücüsün,kendi dilini de sahip çıkacaksın.Abuk subuk harflerle ifade yapmayacaksın.Ana fikir budur :)
Tüm bunları yapanlar ne yüceltilmeye ne de korunmaya layık değildirler,çünkü bu hareketi bir gösteriş olarak kullanıyorlar.
Teşekkürler bu güzel konu için.
**Konu gözetimim altındadır.Malum bazen çığrından çıkabiliyor yorumlar.

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Kısaca Ülkücülük ; Ülkenin birlik ve bütünlüğünü kanlarının son damlasına kadar koruyacağına ve Peygamber efendimizin yolundan çıkmayacağına dağir yemin eden, Din & Dil & Bayrak & Milli bütünlüğün en ufak taşına zarar verenlerin karşısında olacağına yemin eden kişilerin oluşturduğu kavramdır.

Bu ülkücülük tanımını sen mi yaptın? :hmmm

0live456

Üye
Yaşın 17.Bırak ülkücülüğü falan derslerine çalış , arkadaşlarınla dışarı çık gez tatilin tadını çıkar boş işler bunlar.Kimseye faydası yok.

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Toplumla alâkalı bir şey ne zamandan beri boş iş yahu? Hem gençleri gezip tozup memleket meselelerini düşünmedikleri için eleştiririz, hem de bunları düşündüğü zaman eleştiririz. Bir ikrarda durmak lazım artık.

• Beğen
Tepkiler: |SEÇKiN| ve Sandrake

0live456

Üye
Tabiki memleket meselelerine duyarsız kalmayacağız ama bu kadar üstüne gitmenin bir manası yok.Bazıları çok abartıyor sanki her sorun bitti de bir tek ülkücülük kalmış gibi.Ha arkadaşımız bu yolda kendine hedef belirlemişse saygı duyarım lakin ordan burdan etkilenip burada birşeyler yapmaya çalışıyorsa işin daha ehli olmadan işte o yanlış.

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
İşin ehli olmadan yapmaya çalıştığı doğru, ama bu yaptığı yanlış değil. İlk adımlar bunlar. Zamanla öğrenecek. Meselelerin üstüne de gidecek, abartmadan anlamıyor millet bazı şeyleri.

• Beğen

0live456

Üye
Orası doğru :)

Kǔr Şâd

Üye
Bu ülkücülük tanımını sen mi yaptın? :hmmm

Ben o işlere hiç girmedim, dışardan göründüğüne göre ben böyle biliyorum Ülkücülüğü. Kısa tanımı bu olmalı.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Belki siyasi görüş ve iedolojim ''Ülkücülük'' terimiyle eşdeğerdir.Ama senin de belirttiğin gibi suyunu çıkardılar birçok şeyin.O yüzden ülkücülük,devrimcilik,solculuk vs. gibi etiket sözcüklerle değilde sade milliyetçilik en güzelidir diyorum.Bu vatanı tek seven ülkücüler-Türkler değildir.Solcusu da,devrimcisi de gerektiğinde gerekeni yapar.

• Beğen
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Anladım. Görünüş bu şekilde olabilir, ama ülkücülük bu değil. Türkçülük doktrininin ülkemizdeki uzantısı Ülkücülüktür. Başta tabii ki Türkiye Türklerinin sonra da dünyada yaşayan tüm Türk ırkının refahını ve özgürlüğünü hedefler. Daha detaylı yazardım şimdi ama siyasete girer. O yüzden Ziya Gökalp'in 'Türkçülüğün Esasları' kitabını okumanı önereceğim sana sadece.

Ama şunu bilmek lazım, ülkücüler vatanın birliği için sokaklara inmezler, vatanın bölünmesiyle Türk birliğinin zarar göreceği için sokaklara inerler. Yani temelde kızdıkları nokta Türk Birliği'nin zarar görmesidir, vatanın bölünmesi değil.

• Beğen
Tepkiler: |SEÇKiN| ve Sandrake

Kǔr Şâd

Üye
İmama bozulupta bozmayız abdest, gün gelir bu hesap görülür elbet.

Sandrake

Sandrake

Üye
Yaşım 15 Ülkücüyüm Yeminimi ettim bu salaklara yemin ettirmiyorlar bu korkaları dövmekten beter ediyoruz emin olabilirsin. ZONGULDAK ÜLKÜ OCAĞI

0live456

Üye
Yaşım 15 Ülkücüyüm Yeminimi ettim bu salaklara yemin ettirmiyorlar bu korkaları dövmekten beter ediyoruz emin olabilirsin. ZONGULDAK ÜLKÜ OCAĞI

İyi halt ediyorsunuz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt