İphone'da Olmayan 10 Harika Android İşlevi!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
    Konu Sahibi
İphone'da Olmayan 10 Harika Android İşlevi!
Android ve iOS işletim sistemleri geliştiriciler tarafından çok iyi bir şekilde hazırlanmış iki işletim sistemidir.Bununla birlikte Android işletim sistemi geliştiriciler tarafından Linux tabanlı açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olarak hazırlanmıştır.Bu sayede Android'in açık yapısı iOS'da yapamayacaklarınızı elde etmenizi sağlayabiliyor.Şimdi ise Android ile yapabileceğiniz fakat kırılmış dahi olsa iOS ile yapamayacağınız 10 işlevi anlatacağız.

1. Flash Desteği: Adobe Flash Player desteği mobil işletim sistemleri içerisinde tam anlamıyla sadece Android'e sunulmuştur.Flash desteğiyle flash'tan oluşan siteler, flash videolar ve flash uygulamaları sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.Bu da Android'in en güçlü özelliklerinden biridir.Fakat iOS ise bundan mahrum kalmıştır.

2. Telefonunuzu PC'nizden kontrol edin: Chrome içerisinden mesaj gönderip, web tarayıcınızdan Android cihazınızın diğer özelliklerine erişebilirsiniz.

3. Gerçek Uygulama Entegrasyonu: Google Voice gibi uygulamalar Android işletim sistemine direkt entegre oluyorlar.Bu özellikle birlikte tarayıcınızda veya Google Maps gibi uygulamalarda numaralara dokunduğunuzda yanlış çeviriciye gitmek yerine Google Voice uygulamasına yönlendiriliyorsunuz.

4. Taşınabilir depolama ve pil: Android işletim siteminin açık yapılı olması, pilinizi ve Sd kartınızı yükseltmenize izin veriyor.

5. Özel ROM'lar: Android işletim sisteminin açık kaynak kodlu oluşunun sağladığı özelliklerden biri de kullanıcılar tarafından gözden geçirilip kişiselleştirilip yayınlanabilmesidir.

6. Kablosuz uygulama yükleme: Android Market veya App Brain gibi üçüncü parti yazılımları kullanarak web üzerinden uygulama indirmeniz oldukça kolay.

7. Widget'lar: Android cihazınızın giriş ekranında hava durumu, yapışkan not gibi uygulamaları kullanabilmeniz gayet hoş bir özellik, fakat kırılmış iOS'lar ise sadece kilit ekranına widget ekleyebiliyorsunuz.

8. Alternatif klavyeler: Android işletim sisteminde kullanabiliceğiniz birçok kelime tahmin edici uygulamalar bulunmaktadır ve bu uygulamaları yüklemek ise gayet kolay.

9. Otomatikleştirme: Android cihazınız için en iyi otomatikleştirme yazılımı diyebileceğimiz Tasker ile belirli sürelerde ve yere bağlı olarak çeşitli ayarları açıp kapatmanız mümkün olmaktadır.

10. Launcher'lar: Üçüncü parti yazılımlar ile cihazına yeni tür hareketler ve kısayollar vb. ekleyebilmeniz mümkün.

Kaynak: forumandroid.org

• Beğen
Tepkiler: nonamex

Kingmortall

Kingmortall

Üye
iphone sadece adı için satıyor

• Beğen
Tepkiler: nonamex
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
    Konu Sahibi
Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Ben Apple'dan nefret etsem de Android ios'la yarışamaz Android'de on tane özellik varsa iosta da 100 tane özellik vardır, neticede çok stabil bir sistem.

'Maxi Genç

'Maxi Genç

Üye
kalite/fiyat konusunda android cihazlar (nexus s,arc,sensation,s2) daha önde.

iphone 4 2.300 teknosada.onun yerine en iyi android cihazı alabilirsin.

nonamex

Üye
iOs ne kadar stabil olsada çok kapalı bir sistem.. :dry:

Gökhan_F9

Gökhan_F9

Üye
adı olmasa alan olmaz bence :naughty:

Kısıtlamalı olmasa ve N9 gibi bir telefon olmasa bir dakika durmam hemen iphone 4 alırım.
Cihazın içinde ios gibi bir canavar var.Piyasada İphone 3'ü bile,stabillik ve tepki süresi olarak geçecek telefon sayısı çok az.

Yani İphone 4 ve gelecek olan 5'ten hiç bahsetmiyorum.Ama hersey kısıtlı ve apple'a göre yapılıyor vede çogu özellik engelli satın almak gerekiyor.

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Kısıtlamalı olmasa ve N9 gibi bir telefon olmasa bir dakika durmam hemen iphone 4 alırım.
Cihazın içinde ios gibi bir canavar var.Piyasada İphone 3'ü bile,stabillik ve tepki süresi olarak geçecek telefon sayısı çok az.

Yani İphone 4 ve gelecek olan 5'ten hiç bahsetmiyorum.Ama hersey kısıtlı ve apple'a göre yapılıyor vede çogu özellik engelli satın almak gerekiyor.
Evet ios harika ama bahsettiklerinin yüzünden Apple beş para etmez bir firmadır.

DPool

DPool

Üye
Apple ürünlerini çoğu kişi işletim sisteminden dolayı alıyor.Mesela mac pro larda öyle.Eğer mac os işletim sistemi olmasa beş para etmezdi.

61semih

61semih

Üye

aynen katılıyorum fakat abartmamak gerek ip4 teknosada dun aksam baktıgımda 1 999 tl ınternetten alınırsa daha ucuzlarıda var.teknosadan telefon alınmaz ya.gıo 550tl ben dısardan aldım 500 e ınternette 475 tl ye bıle alınabılıyor.teknosada fiyatlar çok şişiriliyor.sadece kampanya varsa alınır

• Beğen
Tepkiler: hsynkckygcı@
'Maxi Genç

'Maxi Genç

Üye
pardon 2.300 olan Iphone4 Beyaz olanıymış.

cCc Maxcı cCc

cCc Maxcı cCc

Üye

Ana benim avatardan 2008 üyeyim sen 2010 :d: (h)
Ben daha önce koydum bendensin:oke:

• Beğen
Tepkiler: 'Maxi Genç
cCc Maxcı cCc

cCc Maxcı cCc

Üye
Eyvallah :ehe

mangdaşire

mangdaşire

Üye
4. Taşınabilir depolama ve pil: Android işletim siteminin açık yapılı olması, pilinizi ve Sd kartınızı yükseltmenize izin veriyor.

5. Özel ROM'lar: Android işletim sisteminin açık kaynak kodlu oluşunun sağladığı özelliklerden biri de kullanıcılar tarafından gözden geçirilip kişiselleştirilip yayınlanabilmesidir.

6. Kablosuz uygulama yükleme: Android Market veya App Brain gibi üçüncü parti yazılımları kullanarak web üzerinden uygulama indirmeniz oldukça kolay.

7. Widget'lar: Android cihazınızın giriş ekranında hava durumu, yapışkan not gibi uygulamaları kullanabilmeniz gayet hoş bir özellik, fakat kırılmış iOS'lar ise sadece kilit ekranına widget ekleyebiliyorsunuz.

8. Alternatif klavyeler: Android işletim sisteminde kullanabiliceğiniz birçok kelime tahmin edici uygulamalar bulunmaktadır ve bu uygulamaları yüklemek ise gayet kolay.
ama bunlar symbianda da var :hmmm

.yaRasa.

.yaRasa.

Üye
ama bunlar symbianda da var :hmmm
Hayır aksini idda ettik! :

4- SD kartı biliyorum da pil nası yükseltiliyo anlamadım :hmmm Androidi bilmiyorum... ama symbian (nokia) telefonlarda daha yüksek bi pil bişeyi değiştirmez hatta çalıştırmaz diye biliyorum..

5- Bu konuda symbian android kadar olamıyor..!

6- Ovi Store.. Android Marketin tırnağı olamaz.. hele barkod okuyucu♥

7- Symbian'ın neresinde widget var! bi samsung(touchwiz)'da bide Bada'da var o da androidinki kadar olamıyor..

8- Symbian'ın kelime tahmin edici programını(özelliğini) hiç duymadım, Görmedim.. olsada Androidin kadar olamayacağını adım kibi biliyorum!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt