Symbian Anna (PR2.0) N8 Türkçe Yazma Dili Türkçe

Sponsorlu Bağlantılar

FlighTAiR

FlighTAiR

Üye
dostum sen İvo'nun dosyalarını indirdiysen bunu sadece RM Klasörüne kopyala hard reset atsanda gitmiyor core dosyası degil bu ;)

Ama wireless problemi yasiyorsunuz? Sadece dil dosyalarini degistirip neden wireless'da problem yasaniyor, ona bir bakmak lazim. Ben rofs2'de yaptigim degisiklikleri core'da da yapmayi dusunuyorum

mustafakamikaze

mustafakamikaze

Üye
güzel yapmışsın türkçe klavyeyi gördük sonunda :D :tşk:

OzGuRKnowN

Üye
    Konu Sahibi
Ama wireless problemi yasiyorsunuz? Sadece dil dosyalarini degistirip neden wireless'da problem yasaniyor, ona bir bakmak lazim. Ben rofs2'de yaptigim degisiklikleri core'da da yapmayi dusunuyorum

sanırım core'de değişiklik yapmadığımızdan oldu bakalım bende bişeyler yapmayı düşünüyorum ANNa v2 :D

o.basar86

o.basar86

Üye
sanırım core'de değişiklik yapmadığımızdan oldu bakalım bende bişeyler yapmayı düşünüyorum ANNa v2 :D

Hocam bu durumla ilgili yabancı bir forumda bişeyler okumuştum. X7'nin Türkçe dosyasını N8'in rofs 2 dosyasına attığımızda Wlan ile ilgili hiçbir sorun olmuyormuş. sadece bir parametre değiştirilmeli diyorlardı forumda arkadaşlar. Bunu denemeyi düşünürsen linki seninle paylaşabilirim ;)

OzGuRKnowN

Üye
    Konu Sahibi
Hocam bu durumla ilgili yabancı bir forumda bişeyler okumuştum. X7'nin Türkçe dosyasını N8'in rofs 2 dosyasına attığımızda Wlan ile ilgili hiçbir sorun olmuyormuş. sadece bir parametre değiştirilmeli diyorlardı forumda arkadaşlar. Bunu denemeyi düşünürsen linki seninle paylaşabilirim ;)

Linki alabilirmiyim kardeşim

eRdaL.

eRdaL.

Üye
teli her kapatıp açtığımda Ovi sayfası geliyor ilk başta ve saati ayarlıyorum kapatıp açınca bir saat geriye alıyor türkçe dilden sonra bu sorunlar olmaya başladı

nonamex

Üye
PR1.2 den dil dosyasını port ettiyseniz sorun çıkarması normall, X7'nin türkçe yazılımını indirip ordan dil dosyası almak lazım.

Kurtuluş40

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
  • Beğen
Tepkiler: OzGuRKnowN

OzGuRKnowN

Üye
    Konu Sahibi
Sorunlar olacaktır elbet ama ingilizce kullanmaktan iyidir bana göre telefonu kapatıp açtığımda 3 5 dakikamıda bu ayarlara ayırırım Türkçe kullanırım sorunlarıda düzeltmeye çalışıyorum ;)

ahmetdemircim

Üye
hocam ben qt'li programları kuramıyrum telefona. yüklenmedi diyor? bir eksikmi var acaba?

ahmetdemircim

Üye
smart installer gibi bir program felanmı lazım nasıl bulabilirim oonu?

----------Eklendi @ 14:18:25 ---------- Yazıldı @ 13:28:15 ----------

arkadaşlar siz hangi core dosyasıyla yüklediniz. bir link verirseniz bende onunla tekrar yükleyeyim?

----------Eklendi @ 15:09:53 ---------- Yazıldı @ 14:18:25 ----------

arkadaşlar bu türkçe yamanın en büyük sorunu qt programları yükletmiyor. her yolu denedim olmadı. sonunda çin yazılımına tekrar döndüm ve programları yükleyebiliyorum. sorun üzerinde biraz daha çalışırsanız sevinirim.

hotboy_ist

Üye
Türkçe klavye ingilizceye göre daha dar çünkü bir satırda 11 karakter var türkçe klavyede. İngilizce klavye daha rahat sanki

• Beğen
Tepkiler: OzGuRKnowN
mustafakamikaze

mustafakamikaze

Üye
Türkçe klavye ingilizceye göre daha dar çünkü bir satırda 11 karakter var türkçe klavyede. İngilizce klavye daha rahat sanki

hayır tuş sayısı aynı sadece (,'@) bu işaretler yerine türkçe karakterler koyulmuş ve ingilizce klavyeden daha iyi duruyo bu sebeple :oke:

hotboy_ist

Üye

hayır tuş sayısı aynı sadece (,'@) bu işaretler yerine türkçe karakterler koyulmuş ve ingilizce klavyeden daha iyi duruyo bu sebeple :oke:

Arkadaşım aynı değil lütfen dikkatlice sayarmısın. Türkçede her satırda bir adet daha karakter var. Yani 33 karakter. İngilizcede 30 karakter var ve harf boyutları daha geniş türkçeye göre...

secqin1

secqin1

Üye
rofs2 dosyasını çekiyorum şuanda eve gidince laptopdan flashlıyacagım .. gerçi ingilizce ile bi sorunum yoktu ama işte evdekiler pek alışamadı :):ehe

engin_erg

engin_erg

Üye
valla ben beğendim ama evet türkçe klavye daha dar ingilizce yazması daha kolaydı ama olsun artık yazı yazarken yeni ekran açılmıyor videolarda izlediğimiz gibi bir şey daha tr yapmadan önce daha stabil çalışıyordu sanki teşekkürlerimi sunarım

mustafakamikaze

mustafakamikaze

Üye
Arkadaşım aynı değil lütfen dikkatlice sayarmısın. Türkçede her satırda bir adet daha karakter var. Yani 33 karakter. İngilizcede 30 karakter var ve harf boyutları daha geniş türkçeye göre...

resimlerin boyutu aynı olsa dicem şunun harfleri şundan daha büyük diye ama biri küçük biri büyük biri mesaj ekranı diğeri web ekranı nası bi kıyaslama bu :D bence bi değişiklik olmaz öyle bi saçmalık olabilirmi o zaman anna yı yükleyince yazma dilini ingilizceye geçirdikçe klavye büyüyüp küçülcekmi tuş sayısı azalıp çoğalcak mı hiç sanmıyorum sadece ingilizce klavyede noktalama işaretleri koyarlar o kadar

----------Eklendi @ 16:49:48 ---------- Yazıldı @ 16:48:20 ----------

bikere zaten internet adresi yazarken türkçe karakter yazamazsın o yüzden web tarayıcısının klavyesi daha değişik olabilir

hotboy_ist

Üye

resimlerin boyutu aynı olsa dicem şunun harfleri şundan daha büyük diye ama biri küçük biri büyük biri mesaj ekranı diğeri web ekranı nası bi kıyaslama bu :D bence bi değişiklik olmaz öyle bi saçmalık olabilirmi o zaman anna yı yükleyince yazma dilini ingilizceye geçirdikçe klavye büyüyüp küçülcekmi tuş sayısı azalıp çoğalcak mı hiç sanmıyorum sadece ingilizce klavyede noktalama işaretleri koyarlar o kadar

----------Eklendi @ 16:49:48 ---------- Yazıldı @ 16:48:20 ----------

bikere zaten internet adresi yazarken türkçe karakter yazamazsın o yüzden web tarayıcısının klavyesi daha değişik olabilir

Hocam bakınız bilgisiz birine benzemiyorsunuz. Kaç karakter var saydınızmı bi satırda ? Sizce ikiside aynı ise diyecek birşeyim yok :) Türkçe de bir satırda 11 karakter varken. İngilizcede bir satırda 10 karakter var bu gördüğünüz resimlerde. Böyle saçmalık olurmu demeyin. benim 5800 bile ingilizce qwerty klavye Türkçe klavyeye göre daha geniş tuşlara sahipti. Türkçe karakterler gerçekten azımsanamayacak kadar fazla (Ç, Ğ, İ, Ö, Ş, Ü) bunun içinde adamlar araya bir karakter ekleyerek Türkçe klavyeyi daraltmışlar... Yapacak bişi yok. Ayrıca saçmada değil. Sadece kabullenin yeter :) Buyrun size aynı boyutlarda iki ekran....

mustafakamikaze

mustafakamikaze

Üye
Hocam bakınız bilgisiz birine benzemiyorsunuz. Kaç karakter var saydınızmı bi satırda ? Sizce ikiside aynı ise diyecek birşeyim yok :) Türkçe de bir satırda 11 karakter varken. İngilizcede bir satırda 10 karakter var bu gördüğünüz resimlerde. Böyle saçmalık olurmu demeyin. benim 5800 bile ingilizce qwerty klavye Türkçe klavyeye göre daha geniş tuşlara sahipti. Türkçe karakterler gerçekten azımsanamayacak kadar fazla (Ç, Ğ, İ, Ö, Ş, Ü) bunun içinde adamlar araya bir karakter ekleyerek Türkçe klavyeyi daraltmışlar... Yapacak bişi yok. Ayrıca saçmada değil. Sadece kabullenin yeter :) Buyrun size aynı boyutlarda iki ekran....

saydm biliyorum tamamda kullanış olarak arada fark olduğuna inanmak istemiyorum :ehe

Üst Alt