ekleOptimus 3D çıktı ama henüz satışa sunulmadı, gözlüksüz bi şekilde 3d keyfi yaşayacakmışız LG onu lanse etti fakat ne fiyatı belli ne piyasası..
Hangisini önerirsiniz Optimus Black mi 3D mi ?? Yazılan yorumlara göre Optimus Black almak üzereyim ama 3D teknolojisi heyecanıyla da sanki aklım onda kalacakmış gibi geliyor
Bir de fiyatı ne olur ki acaba 
Maşallah ne dolmuşsun ya.Ya iyi güzel tercihine saygılıyım da Android 2.2 Froyo'dan fosilleşmiş Symbian'a dönmüşsün; keşke yine Android'li bir cihaz düşünseydin.
![]()
çok güzel telefon daha dün aldım 5800 dan sonra gerçi hangisini alsam iyi gelecekti ama optimus black bir başka arayüzü falan çok hoşuma gitti güzel özelleştirmişler
Arkadaşlar dün gittim aldım sizin tavsiyelerinizle.Sturn den android 2.2 froyo orda bi kaç özelliklerini gösterdiler google marketten ücretsiz uygulamaları indirebiliyorsun oyun vb. kaliteli bişey tasarımı güzel ağırlık ve kalınlık bakımından ince ve hafif, hızlı dokunmatiği hemen algılıyor. nova display özelliğide çok iyi denedim benden sınıfı geçti.ordaki satıcı en iyi smartphone olarak görüyorum dedi galaxys2 bekleesemmı dedım hayır dedı alıcaksan bunu al dedı artık satmak ıcın mı dedı bılmıyorum ama parlaklıgı falan guzel dun sarzdaydı bugun hala sarzı bı dıs bıle dusmedı yalnız uygulamaları acık bırakmıyorum. almak ıstıyorsanız ben tavsıye ederım sızın ettıgınız gıbı son derece iyi sağolun
2 gündür kullanıyorum. Hayatımda gördüğüm en kötü 5 mp kamera bu cihazda, igrenç bir kamerası var. 2mp k750 kamerası bile bunu 10'a katlar 1mp 7610 camerası bile bundan daha iyi, ayrıca karşı tarafın konuşma sesi çok kötü. Bir önceki telefonumu (x6) çok aratacğa benziyor bu telefon. Symbian ve nokia'nın değerini bilememişim. Turkcell rom da cabası vodafone hat ile markete giremiyorum.
ilk önce turkcell rom var turkcell kilitli değil alet ben avea ile çatır çatır giriyorum markete hiçbir sorun çıkartmadı, 2.si bu kameraya iğrenç demek ne kadar komik birşey ya
ne kullandın arkadaşım sen, slr fotoğraf makinası falan mı da bunu kötülüyorsun? 1mp 7610 kamerası bundan iyimiş
benim aynı zamanda 6630 um da var hala kullanıyorum, 6630 7610 u 2 ye katlar bilirsinn, bu da 6630 u 5 e katlıyor arkadaşım gerçekçi ol
konuşma sesi kesinlikle kötü değil hatta şimdiye kadar duyduklarımın en iyisi hem bana gelen ses hem karşıya giden, 5 ayrı kişiyle denendi onaylandı...zaten çift mikrofonlu gürültü önleme sistemi var, süs mü koymuşlar onu oraya?
ha karşı tarafın cihazından ve senin operatöründen kaynaklı problemlerden dolayı seste bozulma olabilir o da telefonun suçu değil...yani özetle bişeyler olmuş yapmışın bişeyler ya da sırf kötülemek için gelip yorum yapmışsın üstelik gidip x6 ile kıyaslamaya çalışmışın bilemiyorum anlam veremedim sana ama insanları yanlış şeyler düşünmeye itme symbianla sana güzel bir hayat dileriz. 
Güle güle kullan yalnız Satürn'de galaxy s2mevcut ben inceledim ve bizim şef aldı

Abartmak mı az bile yazdım, x6 ile karşılaştırma yapmıyorum ikisi çok farklı cihazlar. Ama Kamera, şarz, ve görüşme sesi kalitesi, X6 ile karşılaştırılmayacak kadar kötü , iyi yönleri, üstün yönleri yok demiyorum sonuçta yeni nesil güçlü bir cihaz ama bu saydıklarım gerçekten üzücü.
Kameranının neresi iyi, yürüyen bir insanı çekmek için ekrana dokunuyorsun görüntüyü yakalayıncaya kadar adam 5 metre daha yürümüş oluyor ve bulanık çıkıyor, geç yakalamına katlandık, normal bir yürüyüş hızını bile net çekemiyor, bu mu iyi olan.
led ışığı olsa ne olur kamera iyi olmadıktan sonra. Galaxy s'in kamerası bundan çok daha iyi, ışığı yok ama alacakaranlık ortamda bile bundan daha iyi resim çekiyor. ayrıca 5 milyon pikseli beğenmemekle alakası yok, 5mp olması iyi olması anlamına gelmiyor.
Konuşma sesinin ne kadar kötü olduğundan bahsetmeye gerek yok herhalde.
Şarj da iken kurcalarsan çok ısınıyor telefon (hadi bunu da kabul ettik güçlü işlemci kullanan cihazlarda bu olur.)
Harita olayını da hiç beğenmedim, bir türlü bulunduğum yerde konum bulamadı, bunu ilk etapta cihaza haksızlık etmemek için yazmamıştım belki benim bilmediğim bir ayarı vardır diye ama 3 haftadır kullanan başka bir arkadaşım hala konumlama yapamamış bunun haritasına güvenip yola cıksak kayboluruz. Gps alıcısından şikayet var diye Galaxy S almayıp bunu almıştım bundada aynı sorun var.
Hekesin telafondan beklentileri aynı olmayabilir kullanan arkadaşlara saygım var bişey demiyorum ama 1000 tl para ödüyorsun, igrenç bir görüşme sesi ile karşılasıyorsun bu seviyedeki bir telefona bu ses kalitesi, bu camera vs bu eksiler hiç yakışmıyor bence.
Neyseki ben biraz zarar etmiş olsamda yol yakınken değiştirdim. Artık benim için bir sorun kalmadı, Kullanan arkadaşlara saygım sonsuz hayırlı olsun severek kullanırsınız inşallah. internet olayı, ekran ve arayüz gerçekten çok iyi bu telefonda ama diğer özellikler benim beklentilerimi kesinlikle karşılamıyor. Benim için, orta ya da iyi derece internet, orta- iyi derece kamera, harita ve ses kalitesi, orta ve üstü şarj olayı iyi olan bir cihaz olması önemli ve bu saydıklarımın ayrı ayrı cihazlarda değilde tekbir cihazda olması daha önemli. Tipini, ekranını, harika arayüzünü, internet olayını sevmeme ragmen diğer eksileri yüzünden LG optimus Black benim cihazım değil. Bu yüzden Az da olsa zarar ederek, yeni iken değiştirip N8 aldım. N8'imin yazılım ve uygulama güncellemelerini bilgisayara ihtiyacım olmadan yolda rahatlıkla yaptım ve şimdilik çok memnunum. Aslında artık symbian dan uzaklaşma ve değişiklik kararı almıştım, Xperia Arc ve neo da çok hoşuma gitmişti. LG'yi alıp geri verdiğim yerde xperia arc yoktu , neo ise ne zaman gelecegi belirsiz, lG ise benim bazı beklentilerimi karşıyamadı bu yüzden 1 nesil daha (ve birazda mecburen ama N8'i severek) symbianla devam ediyorum.
Keske bu telefonu bu kadar abartmasdınız da benim gibi alanlar pişmam olmasaydı.
Hepinize Saygılar.
bu kadar adamız burda, hepimiz olumlu birşeyler söylüyoruz, beğeniyoruz aleti, alacak arkadaşlara da fikir veriyoruz, biz olumsuz tarafı olsa söylemez miyiz
al işte mesela, kamera deklanşör sesi kapatılamıyor ve video kaydı bu rom ile basık çıkıyor hala da çözümü yok bunun ayrıca kendi launcherı menüler ve sayfalarda takılmalara neden oluyor..kötü şeyler bunlar işte...ama herkesin cihazında olan şeyler bunlar, eleştiri yapmayı bileceksiniz, milleti cihazdan soğutmayacaksınız..senin cihazında olan sorun yüzünden tüm optimus blackleri kötülemeyeceksiniz
o zaman insanların moralini bozarsınız işte...ben bozuyor muyum sizinkini? ya da bozayım durun ok yaydan çıktı nasıl olsa forumdan atılırsak da atılırız..aldığın N8 var ya hani dev gibi, ele sığmayan köşeli dev ekranlı ama düşük çözünürlüklü hani...hani şu berbat ve zerre stabil olmayan symbian kullanan cihaz..işte o alet, sana 3 gün sonra ne yapacak biliyor musun? sen böyle gayet güzel menülerde ya da browserde gezerken çat çakılıp kalacak, donacak kalacak öyle, hiçbir tuş tepki vermeyecek sonra kendi kendine reset atacak
sonra artık bunu sık sık tekrarlamaya başlayacak, sen diyosun ya gps uydu bulamıyo vs diye ki yok öyle birşey, N8 bırak uydu bulmayı daha bağlanmayı denerken kilitlenecek
N8 sadece kameradır sana söyliyim, yani kötülediğin cihazın yerine aldığın şeye bak..ne diyim sana arkadaş..ha bi de sen o N8 in şarjını gör şimdi bi de...ha bu arada ben N8 aldın diye değil araştırıp sormadan anlamadan optimus black'i kötüledin ve sert dille eleştirdin diye tüm bunları söyledim, yoksa ister al N8 ister C7 ister E7 bize ne...istersen ömür boyu symbian kullan, kalırsa...konuşma sesi kesinlikle kötü değil hatta şimdiye kadar duyduklarımın en iyisi hem bana gelen ses hem karşıya giden, 5 ayrı kişiyle denendi onaylandı...zaten çift mikrofonlu gürültü önleme sistemi var, süs mü koymuşlar onu oraya?ha karşı tarafın cihazından ve senin operatöründen kaynaklı problemlerden dolayı seste bozulma olabilir o da telefonun suçu değil...yani özetle bişeyler olmuş yapmışın bişeyler ya da sırf kötülemek için gelip yorum yapmışsın üstelik gidip x6 ile kıyaslamaya çalışmışın bilemiyorum anlam veremedim sana ama insanları yanlış şeyler düşünmeye itme symbianla sana güzel bir hayat dileriz.
![]()
Çift mikrofon olması ya da gürültü önlemesi karşı tarafa avantaj sağlar, karşı tarafın sesini iyi duymaya yaramaz demekki sen şimdiye kadar kaliteli konuşma sesi veren bir cihaz görmemişsin.
Ayrıca o kadar iyi cihaz ise, 2 gün kullanılan sıfır gibi cihazı telefoncu 20 gündür neden hala satamıyor. Üstelik istediği rakamda gayet uygun 700 tl ama satılmıyor, (isteyen varsa yardımcı olurum adresi veririm) telefoncu hala bekliyor. Alırken bana da çok harika diyordu telefoncu, herkes bunu soruyor diyordu ama hala vitrinde bekliyor. üstüne 8-10 tane n8 sattı ama lg vitrinde bekliyor. N8 alırken gerçekten korkarak aldım sorun çıkacak diye ama şimdilik (maşallah) hbir defa bile donma resetlenme yapmadı ve işyerimden 2 arkadaşım daha n8 aldı benden sonra omlarınkinde de sorun yok.
Amacım kötülemek değil zaten öyle olsaydı hiç almazdım( öyle bile olsa bu seni ilgilendirmez isteyen kötüler isteyen iyiler, sen N8'i kötülerken ben bişey diyor muyum, istediğin kadar kötüle N8 i beni ilgilendirmez, N8 ya da nokia düşmanlığın beni ilgilendirmez, yaram yok zoruma gitsin Nokia da babamın oğlu değil zaten isteyen beğensin isteyen beğenmesin, ben de lg'yi ister beğenirim ister beğenmen seni ilgilendirmez .... LG de hoşuma gitmiştiki almıştım,beğenmediğim cihazı bedava verseler yine almam, Tip olarak hafiflik ergonomi gibi bazı yönlerden hala hoşuma gidiyor. Zaten android düşünen kişilere 700 tl fiyatıyla bu telefonu tavsiye ediyorum. 700 tl ye daha iyi bir android cihaz bulmak zor. Makul fiyatı gözönüne alındığında bazı eksileri görmezden gelinebilir fakat daha önce de şimdi de ısrarla söylediğim gibi BENİM CİHAZIM DEĞİL VE BANA UYMUYOR ancak telefoncu fiyatı 500 tl ye düşürürse (eksilerine ragmen) 2. telefon olarak yeniden düşünebilirim.
Mrb arkadaslar wave 1 telefomu satıp optimus black almak istiyorum ancak wave 1 in ekran kalitesini bu telefonda bulabilirmiyim, wave 1 kullanıp ta bu telefonu alan arkadaşlardan yorum bekliyorum