Turkiyede okul nasil?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
backspace11

backspace11

Üye
    Konu Sahibi
Turkiyede okul nasil?
Arkadaslar Turkiyede okul nasil cocuk kac yasda okula gidiyor universite alan nasil ?

Azerbaycanda:
5 yasta hazirlik var isterse oraya gidiyor
mutlaka 6 yasta cocuk okula basliyor 1 ci sinif
1-4 cu sinifadek (Ibtidai) yani cocuklar icin
5-11 dek buyuk cocuklar icin 1 den 11 dek cocuk mutlaka okumali yasa boyle
cocuk dersini cik iyi biliyorsa 5 iyi biliyorsa 4 biraz kotu 3 kotu 2 ikiden asagi kiymet yok 11 ci sinif bittikden sonra universite basliyor boyle devam ediyor

Aklima Takilan Turkiyede egitim nasil Anlatirmisiniz

ultrayer6

ultrayer6

Üye
6 yaşında ana okuluna gidiyor.

7 yaşında ilköğretim denilen 8 yıllık bir eğitim var. (zorunlu)

Daha sonra 4 yıllık ortaöğretim (lise) okuyor.

Sonra üniversite sınavına girilir. Başarılı olup okul puanını tutturabilenler üniversiteye girmeye hak kazanır.

Üniversite 2, 4 ve 6 yıl olarak değişebilir.

Ders notları ise sizinki ile aynı.

• Beğen
Tepkiler: backspace11
Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
ana sınıfı 6 yaşında sonra 7 yaşında ilkokul 1. sınıf ondan snrada 2,3,4,5,6,7,8 ilkokul biter. Lise ise 9,10,11,12 yani lise 1,lise 2,lise 3,lise 4 diye kalırsanda sınıfı tekrar okuyorsun bu seferde lise okuma sayısı 5'e cıkar.Notlar yine aynı 5,4,3,2,1,0 kadar gidiyorr (bu lisede geçerli:ehe) ilk okulda notlar 1'e kadar ama kalma yok.

• Beğen
backspace11

backspace11

Üye
    Konu Sahibi
Universite bizde 4 5 10 ve 15 yillik var 10 ve 15 yillik doktor falan olucaksan veya onun gibi buyuk meslek o zaman 4 5 yillik ise ogretmen bankaci geride ne kalirsa onun icin

Demekki bizde 11 yil okuyorsun 1-4 Ilk okul 5-11 orta okul sonrada girebilirsen universite Tabiki 5-11 dek sinavlar falan oluyor ben 10 okuyorum 16 yasim var

Azerbaycanda 17-18 yata kul biter

Turkiyede 12 yil okursun Lise bittiginde 18 - 19 yasin olur Neredeyse Ayni Biraz karisiklik var.

Peki yaz tatiline ne zaman bizde gecen ayin 31 de tatil basladi 3 ay sonra 11 de okucam aralarda yinede tatiller var Sizde 6 ci gun ders oluyormu burada bazi okullarda var ama cok azinda 10 okuldan 2 sinde 6 ci gun ders oluyor sizde nasil

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
evet sizde 5-11 orta okul 6-8'e kadar ilk okulda 1-5 üniversite ise değişiyo ya 1 hazırlık 2 yılda falan okuyosun bölüme göre değişik yani karışık

• Beğen
backspace11

backspace11

Üye
    Konu Sahibi
Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
nedemek :)

Silinen Üye 166392

Silinen Üye 166392

Kapalı Hesap

• Beğen
Tepkiler: pelın_ ve mangdaşire
Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
:kop::kop:

mangdaşire

mangdaşire

Üye
:ehe:naughty::D:oke::yuru

ultrayer6

ultrayer6

Üye
bizde tatiller 15 haziran'a en yakın olan cuma günü başlar (örnek: 17 haziran 2011 cuma) ve 15 eylül'e en yakın olan pazartesi günü tekrar başlar.

• Beğen
arslansem

arslansem

Üye
Anlatılmaz yaşanır desek :ehe

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
:ehe

LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
Bizden kötülerini düşünerek halimize şükredelim bence :oke:

pelın_

ay superdı bu bak

• Beğen
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Süper bir eğitim sistemi var.
Hazırlığıyla beraber 13 sene kadar bir ton bilgiyi ezberletiyorlar.
Sonra 13 senenin emeğini 3 saatte test ediyorlar.
Geçersen senden öğrendiğin her şeyi unutmanı bekleyerek 4 sene mesleki bilgileri öğretiyorlar.

Ardından çalışma hayatına girince bu sefer üniversitede öğrendiklerini unut diyorlar ve mesleğin sıfırından başlarak pişiyor ve işi öğreniyorsun.
Arada da düşünüyorsun tabii:
"Ulan o zaman ben neden 17 sene okudum" diye.

LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
Düzen bu şekilde.O zaman dünyanın bütün ülkelerinde okulları kapatsınlar herkezi istediği meslekle ilgili fabrikalarda eğitime tabi tutsunlar.Böyle bişey olamaz.Hiç eğitim olmasaydı okuma yazma ile yaşasaydık bu seferde o 17 snelik eğitimi arardık :hmmm
Süper bir eğitim sistemi var.
Hazırlığıyla beraber 13 sene kadar bir ton bilgiyi ezberletiyorlar.
Sonra 13 senenin emeğini 3 saatte test ediyorlar.
Geçersen senden öğrendiğin her şeyi unutmanı bekleyerek 4 sene mesleki bilgileri öğretiyorlar.

Ardından çalışma hayatına girince bu sefer üniversitede öğrendiklerini unut diyorlar ve mesleğin sıfırından başlarak pişiyor ve işi öğreniyorsun.
Arada da düşünüyorsun tabii:
"Ulan o zaman ben neden 17 sene okudum" diye.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Fabrika derken dünyada sadece mavi yakalılar yok, beyazı da var bu işin...
Elbette o 17 sene insana pek çok şey katıyor. Ancak bu süre çok daha verimli olarak kulanılabilir. Bugün eğitim anlamında gelişmiş diyebileceğimiz ülkelerde bireylerin mesleklerine yönelik eğitim çok daha erken yıllarda başlıyor. Bunun ötesinde eleme sistemleri de bizim kadar başarısıs değil. Biz de erken yaşa indirelim dedik meslek liselerini açtık elimize yüzümüze bulaştırdık...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...