Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Dimlight

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var
Öncelikle kendimi kısaca bir tanıtayım da nasıl bir vaka ile karşı karşıyasınız anlayın :P:

7 yıllık Nokia N70 kullanıcısıyım, telefonumdan memnunum hala daha teknik servis görmedi. Ama artık yenisini almanın vakti geldi diyorum etrafımda tek tuşlu telefon kullanan ben kaldım ve bunun da dısından telefondan beklentilerim de değişti haliyle büyüdük üniversite bitiyor 2 hafta sonra vs.

Bu yaz bi smartphone alcam ve uzuun araştırmalar sonucu apple / htc arasında git gel yaşadım en sonunda apple ın tekelciliği, kısıtlamaları canıma tak etti, htc'de karar kıldım. Diyeceksiniz ki samsung sony eric. falan da android cıkarıyor, onunla ilgili bir şeyler okumustum genelde herkes htc android telefonları öneriyor diğer firmaların kullandıklarını değil. ne derece saglıklıdır edindiğim bilgiler orasını bu işin uzmanlarına bırakıyorum.

Neyse kafanızı şişirmeden özete geleyim. Bu yaz temmuzda avrupaya gidip geleceğim 1 aylıgına. Oradayken HTC Sensation alıp geleyim diyorum ancak bazı sorunlarım korkularım var.

1. Tr'de telefonu sorun yaşamadan kullanabilir miyim?
2. Cep telefonu kullanıcısıyım öyle pek programlama falan bilmem, telefona tonla ayar çekip üzerinde uğraşmam gerekir mi? Çünkü bu tür şeyleri hem bilmiyorum, hem de tırsmıyor değilim hani ufaktan.
3. Android/Android Market/HTC ve smartphone kullanımı ile ilgili soru(n)larım olduğunda burda aradığım cevabı verebilecek arkadaşlar olur mu?

Anlayacağınız sizin de destek ve yardımlarınızla, Nokia N70i bırakıp HTC Sensation ve Android kullanıcısı olmak istiyorum, yol gösterek destek olacak, yardım edecek insanlar bulabilir miyim?

Şimdiden teşekkür ederim.

ultrayer6

ultrayer6

Üye
TR 'de ne sorun yaşayacksın ki, servis dışında pek sorun olmaz sanıyorum.
Teleofonla çok uğraşmıyorsan tonla ayar, ROOT falan uğraşma...
Cihazına market yerine Applanet kur..

Market sorunu olursa forumda sorarsın...

nexpow

nexpow

Üye
degiştir bencede telefonunu n70 bir zamanların krallarındandı ama geçti zamanı

Dimlight

Üye
    Konu Sahibi
biliyorum geçtiğini işte bu yaz htc sensation alıcam ama buradaki arkadaşlardan da yardım bulabilir miyim diye sorayım dedim. smartphone dünyasında cok cahilim ne nasıl yapılıyor bilmiyorum bayagı bayagı böyle yol gösterecek birilerine ihtiyacım var. artık telefonu alıp kurcaladıkca sorunlar bire bire karsıma cıkınca daha da kesinleşir bazı şeyler. bi arkadaşım önerdi bu maxicep'i bayagı memnun kalcam gibi :)

ultrayer6

ultrayer6

Üye
galaxy s2 al dostum şimdiki koşullarda en iyisi, htc sensation'u geçti testlerde...

shipped

shipped

Üye
htc smartphonların agababasıdır. marka olarak mükemmel bir tercih heleki android işletim sistemi ve htc bir arada ki yapılabilecek en iyi seçim model olarak da iyi bir model .

gelelim diğer kısma türkiyede tek sorun cihazın kayıt aşamasında olur ama pasaporta kayıt ettirmekte sorun yaşamaz isen sorunsuz kullanırsın. cihazda simlock varsa tr simlerle çalışmaz onedenle radio rom değişimi gerekebilir. kullandıkca alışacak alıştıkca uzmanlaşacaksın. o nedenle root room şimdilik kafanı karıştırma nasılza zamanla geliştirmek isteyecek ve bu işleri öğreneceksin

Dimlight

Üye
    Konu Sahibi
samsung öneren arkadaş için kısaca bir cevap vereyim, samsung bende alerji yapıyor :) sevemedim, sevemeyeceğim de sanırım. hyundai araba izlenimi bırakıyor. işini görüyor, gidiyor, istatistiksel verilerde üstün bile olabilir, ama her an elinde dağılacakmış hissi veriyor. bilmiyorum, ön yargılıyım sanırım, ama bu kadar para verip android os kullanan s.phone alacaksam htc'ye bakarım gibi ya. çok okudum hakkında herkes tanrı ilan etmiş sgs2 yi ama beni yine sarmadı malesef.

shipped adlı arkadaşa yanıt olarak, cihazı belçikadan alıp gelcem. ne tür sorunlarla karşılaşabilirim? mesela tr'ye girerken extra ödeme yapmam gerekir mi vergisiydi şusuydu busuydu bilmiyorum bu işleri ?

kendi pasaportum var, hattım vodafone, kayıt yaptırmak için ne yapmam gerekiyor kısaca anlatabilir misin? bu arada ankara'da yaşıyorum.

son olarak simlock olayını nasıl öğrenebilirim ? oradaki bi gsm operatöründen kontratlı almıcam. normal dükkana gidip alıcam. simlock olur mu? simlocksuz bulma şansım var mı? simlock'suz bulamazsam çok başa bela bir şey mi bu?

oha ne cahilmişim ya utandım bi an cidden. insan 7 sene N70 kullanmaya görsün. of of of. özür diliyorum çok kafanızı şişirdiğim için, yardımcı olanlara da çok teşekkür ediyorum tekrardan.

nexpow

nexpow

Üye
samsung galaxy s2 süper telefon fakat alerji yapıyo diyosun ozaman kafana göre takıl

ultrayer6

ultrayer6

Üye
samsung galaxy s2 tamamen farklı arkadaş kaliteli malzeme kaliteli kamera kaliteli donanım kaliteli yazılım

matrax-0052

Üye
Madem bi aldığın cihazı 7 yıl gibi uzun süre kullanabiliyorsun o zaman en iyisini almayı hak ediyorsun:eheBen bir android htc kullanıcısı olarak iphone 4 hatta gücün yeterse iphone 5 derim.Android işletim sistemide çok başarılı ama cihazları iyi değil bütün androidli cihazlar çok büyük o yzden iphone'u tercih edin.

ultrayer6

ultrayer6

Üye
bütün androidli cihazlar büyük mü?
n'alaka kardeşim misal en ucuz android telefon turkcell t10 ekranı 2,8 inch yani 5800 gibi bi cihazdan bile 0,4 inch daha ufak.

nexpow

nexpow

Üye
iphone4 2,200tl degmez bence ne alıyoruz kardeşim üzerine 1 milyar daha koy hacı murat :d:

matrax-0052

Üye
Ya t10 vs..gibi değil şöyle iş görecek cihazları kastettim ben.

----------Eklendi @ 15:26:25 ---------- Yazıldı @ 15:20:14 ----------

iphone4 2,200tl degmez bence ne alıyoruz kardeşim üzerine 1 milyar daha koy hacı murat :d:

Sizde gidip türkcell vodafonedan almayın kardeşim ben almıştım yurtdışı 1000tlye canavar gibi kullandım sonra bi denemediğim android kaldı dedim kendi kendime..ve burdayım:ehe

nexpow

nexpow

Üye
hım dışardan olabilir fakat türkiyede pahalı ayrıca ben vodafon turkcelden telefon almam daha pahalıya geliyo telefoncu arkadaşım var bana geliş fiyatına veriyo telefon türkiyeden almak zor pahalı vergi cok ayrıca cok sık telefon cıkıyo insan sıkılıyo hemen elindekinden

matrax-0052

Üye
hım dışardan olabilir fakat türkiyede pahalı ayrıca ben vodafon turkcelden telefon almam daha pahalıya geliyo telefoncu arkadaşım var bana geliş fiyatına veriyo telefon türkiyeden almak zor pahalı vergi cok ayrıca cok sık telefon cıkıyo insan sıkılıyo hemen elindekinden

Zaten almak istediğin bir cihaz türkiyeye gelene kadar modası geçmiş oluyo hemde çok pahalı iphone 4 ilk çıktığında nerdeyse reno 9 fiyatıydı:ehe şuan htc incredible s var bende oda yurtdışı türkiyeye 6 aydan önce gelmezdi o cihaz.

Dimlight

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar ben de yurtdısından alcam fiyatı sıkıntı değil. tr deki saçma sisteme kurban gitmicem orda problem yok.

iphone muhtemelen yeni bi model cıkaracak bu yaz, ztn ben de yazdan önce almıcam telefonu. almadan önce onu da bi incelemek istiyorum acıkcası. ama gömülü batarya ve apple ın kısıtlamaları can sıkıo. hala gömülü batarya cıkaracak biliyorum ve deli olucam ben buna.

htc örnekleri veren arkadaşlar, ben aylardır araştıra araştıra bi tarafımı yırttım zaten, sensation da karar kıldım. temmuzda avrupada satılmaya başlayacakmıs. yeni cıkacak olan iphone u da bi düşüncem almadan önce.

şimdilik son kararım şu gibi;

almadan önce sensation/yeni iphone/galaxy s2 arasında tekrar düşüncem.

peki galaxy s 2 yi bu kadar öven arkadaşlar, sensation'dan vazgecip onu almamı sağlayabilirler mi? neleri var da bu kadar öve öve bitiremediniz. ben samsung'un işçiliğini, sağlamlığını, kullanılan maddeler parçaların kalitesini pek beğenmiyorum. eski telefonları böyleydi, şimdi etrafımda dokunmak falan samsung kullananlar var, onlarınkiler de çok kötü. eski veya yeni ısınamadım telefona. e şimdi bunları yapan da samsung, galaxy s 2yi yapanda.. sensation gibi bir şey dururken neden onu alayım ki.

bir de ufak not, boyut olan problemim yok, telefon istediği kadar büyük olabilir. sıkıntı yok benim açımdan. htc modellerini ve tasarımlarını da seviyorum. hele sensation arka kısmı falan bayağı bayağı şık duruyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...