Şıvan perver'in babasının bakandan ilginç isteği.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zaza

zaza

Üye
    Konu Sahibi
Şıvan perver'in babasının bakandan ilginç isteği.


Devlet Bakanı Faruk Çelik, yurt dışında yaşayan sanatçı Şivan Perver’in ailesiyle görüştü.Perver'in 87 yaşındaki babası şakayla karışık bakandan

yeni bir eş istedi...

Faruk Çelik, Şanlıurfa’daki temasları çerçevesinde, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri ve adaylarıyla Viranşehir ilçesine gitti. Güzergah üzerindeki Siverek’in Nohut köyüne bağlı Kayalık mezrasına geçen Çelik ve beraberindekiler, burada sanatçı Perver’in babası 80 yaşındaki Yunus Aygün ile kardeşleri Ahmet ve Halil Aygün tarafından karşılandı.

Köylülerle selamlaştıktan sonra Perver’in yeğenine ait olduğu belirtilen eve geçen Faruk Çelik, Yunus Aygün ile sohbet etti.

Baba Aygün, oğlu Şivan Perver’in 35 yılı aşkın süredir Türkiye’ye gelmediğini, kendisiyle en son 15 yıl önce Irak’ın kuzeyinde görüştüğünü anlattı.

Bakan Çelik de Yunus Aygün’ün rahatsız olduğunu öğrendiğini ve "geçmiş olsun" ziyaretinde bulunmak için köye geldiğini belirtti.

Bakan Çelik’in, eş ve çocuk sayısını sorduğu Yunus Aygün, 80 yaşında olduğunu, 4 kez evlendiğini, 23 çocuk ve 150’yi aşkın torununun bulunduğunu belirtti.

Eşlerinden sadece birinin hayatta olduğunu bildiren Aygün, şakayla yeniden evlenmek istediğini ifade ederek, Bakan’dan yardım istedi.

Kısa bir gülüşmenin ardından Bakan Çelik, "Yunus amcaya sağlıklar diliyorum. Yalnız aile bayağı kalabalık, 150-200 kişiden bahsediliyor. Bunların arasına girip, bu kadar güncel bir konuyu konuşmak benim açımdan doğru olmaz" dedi.

-ŞİVAN PERVER’İN TÜRKİYE’YE GELMESİ-
Gazetecilerin "Şivan Perver’in Türkiye’ye gelmesi için bir girişimi olup, olmayacağı" sorusu üzerine Faruk Çelik, şunları kaydetti: "Ülkemizin yetiştirdiği değerli bir sanatçı, iyi bir ses ve saz üstadı Şivan Perver. Biliyorsunuz yıllardır ülkesinden ayrı bir yaşam sürdürüyor.

Milyonların gönlünü kazanmış bu sanatçının ve benzer sanatçılarımızın bu coğrafyadan neşet etmiş olan bütün değerlerin kendi ülkelerinde özgürce yaşamalarıyla ilgili iktidar olarak bir düzenleme yaptık. Yasakçı zihniyetleri ortadan kaldırdık, masa başında yan yana ulaşamayacağımız, konuşamayacağımız bir şeyin olmayacağı düşüncesindeyim. Her şeyin konuşulabileceği inancıyla çalışmalarımızı yıllardır sürdürüyoruz. Önemli mesafeler kat ettiğimiz ve sağduyunun hakim olduğu inancı içerisindeyiz. Herkesin barışçıl bir bakış açısına sahip olduğu, huzur ortamının oluşmasıyla ilgili herkesin elinden geleni yapması, yönetim olarak bu konuda hak ve özgürlükleri oluşturduğumuz kanaatindeyim. Hak ve özgürlükleri bir araç olarak görmüyoruz, bunlar amaçtır. Birliğimizin, bütünlüğümüzün güçlenmesi adına bu ve benzeri çalışmaları sürdüreceğiz. Geçmişi birlikte inşa ettik, geleceği de birlikte inşa edeceğiz. Burada milletimizin samimiyeti, gayreti ve düşünceleri ortadadır. Yeter ki yöneticilerimiz de aynı oranda eşlik etsin, inşallah gelecek daha hayırlı olacaktır."

-"KENDİ KARARI"

"Şivan Perver’i Türkiye’ye davet edip etmedikleri" yönündeki bir başka soru üzerine Çelik, "Bununla ilgili bir şey yok, kendisinin kararıdır" ifadesini kullandı.

Yasakların kaldırılmasını önemsediklerini, bunun da yönetimin görevi olduğunu dile getiren Çelik, "Umarım bu ortam, her alanda oluşur" dedi.

Gazetecilerin oğlunun Türkiye’ye dönüşüyle ilgili sorular yönelttiği Yunus Aygün, "Ben Kürt’üm, ama Türkiye’de yaşıyorum. Oğlum yıllar önce gitti ve bir daha gelmedi. Onun gelmesini istiyoruz. Allah birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmasın, başımızın gözümüzün üstüne geldiniz" ifadelerini kullandı.

Perver’in ağabeyi Halil Aygün de Çelik’in "Urfa’ya bereket gerektirdiğini" belirterek, "İlk önce şunu belirtmek istiyorum, ben Sayın Başbakan’dan ve Cumhurbaşkanı’ndan rica ederim, içimizdeki kan dursun. Barış, ümit, kardeşlik içerisinde beraberce yaşayalım" dedi.

Bakan Çelik, daha sonra mezradan ayrılarak Viranşehir ilçesine gitti.


KAYNAK: Milliyet
 


Kral 63

Kral 63

Üye
Inşallah gelir sesi çok güzel:)
bir tane şarkısıda var Helepçe çok sevdiğim bir şarkısıdır
 
Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
Karı istiyem :d:
Bir tane yetmiyor :ehe
Diyordu sabah :ehe
 

OğuzcanAbi

Üye
karı istiyemm :d::d:
 
Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye

o filmi hatırladın dimi :ehe
Yahu sabah haberlerde şivan perverin babasımıymış neymiş o diyor :D
Bakan dan sizden iki isteğim var birincisi 1 tane karı istiyem diyo :D
Bakanda 1 yeterli boşver 2. sini türü birşey diyo :D
Sonra 2. isteği olarakda şivan perver in türkiyeye dönmesini istiyo :D
 
_SiyabeNd_

_SiyabeNd_

Üye
Bey amca kimse senin oğluna dönmesin demiyorki keyfi bilir gelirsede kendi bilir gelmezsede kendi bilir :D
Şener Şen'in bi filimdeydi o Karı istiyem ben karı istiyem diyordu söylerkende kulağına vuruyordu :kop:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt