Bağımlılık yaratan cep telefonu oyunları 27.04.2011

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
Bağımlılık yaratan cep telefonu oyunları 27.04.2011
27.04.2011​
BEST BUY TÜRKİYE'den alıntıdır..
Bağımlılık yaratan cep telefonu oyunları






Saatlerce oyun oynamak için çok oyunculu dünyalara, büyük ekranlara ve kötü adamlarla dolu aşamalara ihtiyacınız olduğu da nereden çıktı? Dünyanın en çok bağımlılık yaratan oyunlarının bazıları televizyon ekranına bile gerek kalmadan cep telefonunda oynanabiliyorlar.
Her şey Nokia cep telefonlarının eski modellerine önceden yüklenmiş ilk oyun olan Snake ile başladı; bu oyunda ekranda dolaşan bir çizgi takip ederek aldığınız en iyi puanı geçmeye çalışarak saatler harcanıyordu. Grafik ve oyun oynama deneyimi açısından, bu oyun Resident Evil, Tomb Raider veya Doom ile aynı düzeyde olmayabilir, ancak Snake bağımlılık yaratan cep telefonu oyunları için çağı başlattı.
Günümüzde, uygulamalar, yüksek çözünürlük ve dokunmatik ekranlar, mobil oyun deneyimini başka bir düzeye taşıdı. Bu yazımızda, iOS, Android, RIM ve Symbian işletim sistemlerinde bulunan, dünyada en çok bağımlılık yaratan cep telefonu oyunlarına bir göz atacağız:


Angry Birds (iOS, Android, Ovi, Symbian)
Angry Birds’ün amacı, bir grup sinir bozucu yeşil domuz tarafından çalınmış yumurtaları geri almak. Yumurtalara ulaşmak için kuş sürüsünü ekranın diğer tarafına fırlatmanız gerekiyor ve bunu yaparken domuzun ahşap, buz ve taş yapılarını kırmanız gerekiyor.
Oyun, telefonunuzun dokunmatik ekranı ile mükemmel bir uyum içerisinde çalışıyor ve size kızgın kuşlarınızı kontrol etmeniz için yalnızca parmağınızı ekrana kuvvetlice vurmak kalıyor.
Oyunun yaratıcısı olan Rovio, oyuncuların yalnızca iOS sürümünde her gün 1 milyon saatten fazla oyun oynadığını iddia ediyor. Ve Angry Birds’ün Android’de de oynanabildiğini dikkate aldığımızda (ve yakın bir gelecekte Windows 7’de), bu rakam çok daha büyüyecek gibi görünüyor.


Attack Kumquat (iOS)
Angry Birds’ün başarısı pek çok kopyasının piyasaya çıkmasına yol açtı, ancak Attack Kumquat Angry Birds’e görünüş ve his açısından benzese de, oyun oynama deneyimine ekstra bir katman daha ekliyor. Oyunun amacı, yapılar oluşturup bombalar, ağırlıklar ve toplar dahil bir dizi silah kullanarak Kumquatları (küçük portakallar) patlatmak. Yapılarınız doğru inşa edilmezse zincir reaksiyon işe yaramaz (Mouse Trap veya Screwball Scramble’ı düşünün) ve silahlarınız sinir bozucu küçük portakalları patlatamaz.
Oyunda 54 aşama bulunuyor, bu da sizi klementin katliamı yaparken haftalarca oynamanıza sebep oluyor. Ve verilmiş olan güncelleme sözüyle bu oyunu tekrar tekrar oynayabilirsiniz.


Cover Orange (iOS, Android)
Portakallar mobil oyun dünyasında popüler karakterler gibi görünüyor ve bu gösterişsiz meyve Cover Orange’da yine şovun yıldızı haline geliyor. Adından da anlayacağınız gibi, oyunun amacı portakallarınızın üzerini yağ bidonu, sandık ve kütük gibi nesnelerle kapatmak. Florida meyvenizi zamanında korumayı başaramazsanız, kötü bir bulutun yağmuru tarafından ıslanacak ve hepimiz biliyoruz ki, portakallar günışığına ihtiyaç duyarlar.
Oyun, portakallarınızın üzerini kapatmak için en iyi stratejiyi bulmak amacıyla biraz düşünmeyi gerektiriyor, aynı zamanda bağımlılık yapıyor. Özellikle de oyunun yaratıcıları yeni aşamalar eklediklerinde, size saatler sürecek eğlence ve oyun oynama deneyimi sunuyor.

Fruit Ninja (iOS, Android)
Meyve temamıza devam ettiğimizde, Fruit Ninja kendisine ayıracak birkaç dakikası olan veya uzun süreli bir oyun maratonuna uygun olan kişiler için bitmeyen bir oyun. Fruit Ninja, daha fazla oynamak için geri döneceğiniz bir oyun.
Ekranınızda aşağıya düşen meyveleri parçalamak ve dilimlemek ve yere düşmeden önce onları her yere saçmak için hızlı tepki vermeye, konsantrasyona ve çevik parmaklara ihtiyacınız olacak. Arka arkaya üç parça meyve yere değerse oyun bitiyor. Meyvelerle birlikte arada bir bomba da düşüyor ve bu bombadan kaçınmanız gerekiyor. Yanlışlıkla bir bombayı doğrarsanız, oyununuz patlamayla sona eriyor.
Bu oyuna bağımlılık, kendinizin ve arkadaşlarınızın en iyi puanlarını geçmeye çalışmaktan kaynaklanıyor. Oyunu başlatıp oynamak o kadar kolay ki; kendinizi tekrar tekrar oynarken bulacaksınız.


Pop The Pigeon (iOS)
Bir oyuncu jenerasyonu için Nintendo Eğlence Sistemi video oyunlarına açılan kapıydı ve Mario, Duck Hunt ile birlikte vazgeçilmez karakterlerdi. Ve ördeklere ateş etmek de (veya bu oyunda güvercinlere) bir o kadar eğlenceli ve yıllar önce olduğu gibi bağımlılık yaratıyor.
Pop The Pigeon, güvercin vurma oyununu Apple iPod touch, iPad ve iPhone’unuza taşıyor. Oyunun ana fikri Pigeon Pumi-Laser’iniz ile güvercinleri vurmak, şişmanlayıp patlayıncaya kadar çizgi karakter güvercinleri ısıtmak. Konulan zaman sınırı ve güvercinlerin gökyüzünde Kırmızı Şeytanlar gibi hareket etmeleriyle görev daha da zorlaştırılmış. Apple cihazınızın ivme ölçerini kullanarak, artı imlecinizi güvercinlerin üzerine kilitlemeniz gerekiyor; yani avınızı izlemek için titremeyen ellere ihtiyacınız olacak. Oyunda 16 aşama var, her bir aşama bir öncekine göre daha zor.


Volcano Escape (iOS)
Volcano Escape, etkileyici grafiklere ve ateş etme ve bulmaca çözme öğelerine kadar farklı oyun deneyimi sunuyor. Sonuçta, bu da sizi Apple cihazınızda saatlerce eğlendirecek olan bağımlılık yaratan bir oyun.
Oyunun ana fikri, yükselen lavlardan kaçıp kurtulmak için karakteriniz Albay Charlie Bravo’yu bir volkanda mümkün olduğu kadar hızla yukarıya tırmandırmak. Tabii ki, oyunda bundan daha fazlası var. Alevler fışkırtan sıcak lav akıntısından kaçınmak için elinizde bulunan püskürtücü, bomba atar ve av tüfeği silahlarını kullanarak volkanda yaşayan iblis yığınını atlatmanız gerekiyor.
Yüksek puanlar doğrudan Twitter ve Facebook’a gönderilebiliyor ve böylece Volcano Escape’e rekabet ekliyor. Oyunda ortaya çıkarılacak beş karakter bulunuyor, bu da oyunu tekrar tekrar oynamak ve onu uygulamalar koleksiyonunuza bağımlılık yaratan bir oyun olarak eklemeniz için iyi bir neden.


Doodle Jump (iOS, Android, BlackBerry, Symbian)
Volcano Escape grafikler ve karmaşıklık açısından çıtayı yükseltse de (oyunun oldukça dik bir öğrenme eğrisi var), Doodle Jump gibi oyunlara çok şey borçlu.
Oyun, yoldaki çeşitli engellerden ve kötü adamlardan kaçarken küçük yeşil uzaylınızı (“Doodler” olarak da biliniyor) ekranda yukarı zıplatmak için platformlar kullanmanızı gerektiriyor. Bu oyunun o kadar bağımlılık yaratmasının nedeni, basitliği ve yüksek puanlarınızı Twitter ve Facebook’da paylaşabiliyor olmanız. İster yüksek puanı birkaç zıplamayla kaçırın, ister sinir bozucu bir UFO tarafından vurulun, ister bir kara deliğe düşün, daima bir kez daha denemek isteyeceksiniz. Ve Doodle Jump’ın en bağımlılık yaratan oyunlardan biri olmasının nedeni de bu.


Championship Manager 2011 (iOS)
Championship Manager 2011, sizi favori futbol kulübünüzün ateşli koltuğuna oturtuyor. Tüm büyük kararları almanız, transferleri hedeflemeniz, medyayla ilgilenmeniz ve sizi zafere taşıyacağını düşündüğünüz takımı seçmeniz gerekecek.
Championship Manager’ın bilgisayar sürümü, daima futbol tutkunlarının mutlaka aldıkları bir oyun oldu. Ve oyunun tutkunları size hiç uyumadan ve fincanlarca kahve içerek nasıl günler geçirdiklerini, promosyon elde etmek için nasıl uğraştıklarını, küme düşmeden nasıl kurtulduklarını veya takımlarıyla FA Kupasını nasıl kazandıklarını anlatacaklardır.
Şimdiye kadar en çok bağımlılık yaratan oyunlardan birini artık Apple iPod touch, iPhone ve iPad’inizde oynayabileceksiniz, bu da takımınızı istediğiniz yerde ve istediğiniz zaman kontrol edebileceğiniz anlamına geliyor. Ancak uyarmak isteriz ki, mobil sürümü çok fazla bağımlılık yaratıyor.


The Sims 3 Ambitions (iOS)
The Sims de Championship Manager kadar bağımlılık yaratarak saatlerinizi tüketecek. The Sims, karakterlerinizin yaşamlarıyla ilgili Tanrı rolünü oynamanıza izin verir; onların nasıl davranacaklarını ve kimlerle iletişime geçeceklerini seçersiniz, ayrıca evlerini nasıl dekore edecekleri, hangi kariyeri seçecekleri ve evcil hayvanları olup olmayacağı gibi yaşamlarının daha ince noktalarına da karar verirsiniz.
The Sims 3, uygulama tarihindeki en pahalı oyunlardan biri, ancak oyunun en son sürümü olan The Sims 3 Ambitions, daha fazla özellik ve saatler süren bağımlılık yaratan eğlence sunuyor.
The Sims 3 Ambitions’da, küçük insanlarınızın kariyerlerinin kontrolünü ele alıyorsunuz ve onlara meslek yaşamlarında kılavuzluk ediyor, hedeflerini gerçekleştirmelerine ve para kazanmalarına yardımcı oluyorsunuz. Ancak, iş-özel yaşam dengesini iyi kurmanız ve aile yaşamlarının bundan olumsuz etkilenmemesini sağlamanız gerekiyor. The Sims’in mobil tarihinde ilk defa karakterleriniz bebek sahibi de olabiliyor, bu da oyuna, sizi cep telefonlarınızın ekranlarına çok uzun süre yapıştıracağı kesin olan yepyeni bir boyut katıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: merveatasoy, Rich4arD ve Mertolozzi


hoss

hoss

Üye
ios bütün oyunları destekliyo :ehe
 
slant1111

slant1111

Üye
masallh ios herşeye el atmis .d Fm veya CM olsa spr olur symbian :)

----------Eklendi @ 19:03:54 ---------- Yazıldı @ 18:47:23 ----------

ayrca bunu buraya acmayaydn iyiydi smdi herks symbian ı kötüler :)
 
Soc-DooM33

Soc-DooM33

Üye
fruit ninja favorim :oke:
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
worms oyunu da bağımlılık yaratmayı başarıyor
 
Rich4arD

Rich4arD

Üye
Bana göre içlerinde een çok bağımlılık yaratanı Angry Birds oyunudur.
Sonrasında ise Fruit Ninja :oke:
 
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
dikkat ettiniz mi bağımlılık yaratan oyunlar hep basit oynanaBilen oyunlar.. çünkü insanlar kafa yormadan kolayca oynayabilmeyi seviyor una bende dahil. karmaşık oyunların telefonda arkaplanda kaldığını söyleyebiliriz.. Ama tabi bu durum bilgisayarlarda biraz farklı...
 
  • Beğen
Tepkiler: orcthesorc
slant1111

slant1111

Üye
ya CM symbian icn ne zaman çıkck
 
.BlueTR

.BlueTR

Üye
The Sims 3 veAngry Birds en iyisi bence.Ama The Sims 2 nin tüm ek paketleriyle beraber daha güzel oluyor.
 
rapman

rapman

Üye
Favorilerim : Doodle Jump, Fruit Ninja ve Angry Birds :yuru
 
Kingmortall

Kingmortall

Üye
snake yılan oyunu :ehe:ehe rekorum 3000 di
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt