Polis imdat'a tuhaf sorular

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tuncay.erol

Tuncay.erol

Üye
    Konu Sahibi
Polis imdat'a tuhaf sorular


Vatandaşların "her konuda" aradıkları "155 Polis İmdat Hattı"na 1 yılda yaklaşık 8 milyon ihbar geldi. Telefon ve elektronik ortamdan yapılan ihbarların yüzde 27'si asılsız çıktı.

Vatandaşların gerek asayiş, gerekse özel konularda çekinmeden aradıkları 155 Polis İmdat Hattı, kesintisiz 24 saat hizmet veriyor. Hatta geçen yıl 7 milyon 943 bin 942 ihbar yapıldı.
İhbarların 106 bin 345'i e-mail yolu ile gelirken, 7 milyon 837 bin 597 ihbar telefonu da polis tarafından değerlendirmeye alındı.
Polis yaptığı araştırmalar sonucunda, 1 Ocak-31 Aralık 2008 tarihleri arasında gelen ihbarların yüzde 27'sinin "asılsız olduğunu belirledi. Telefonla yapılan ihbarların 2 milyon 214 bin 82'si, elektronik ortamdan yapılan ihbarların ise 33 bin 233'ü asılsız çıktı.

Türkiye genelinde en çok ihbarın yapıldığı iller İstanbul, Bursa ve Ankara oldu. Vatandaşlar, geçen yıl İstanbul'da telefon ve e-mail yoluyla 5 milyon 292 bin 270 başvuru yaparken, ikinci sırada yer alan Bursa'ya 556 bin 300 ihbar geldi. 378 bin 562 ihbarın yapıldığı Ankara'yı, 368 bin 800 ihbarla İzmir izledi.

İstanbul'da yapılan ihbarların yüzde 35.32'si, Bursa'da yüzde 1.2 si, Ankara'da ise yüzde 0.06'sı asılsız çıktı. En az ihbarların yapıldığı illerde ilk sırayı 454 ihbarla Hakkari alırken, bu ili 526 ihbarla Van, 866 ihbarla da Yalova izledi. Hakkari'de yapılan ihbarların yüzde 35.46'sı, Van'da yapılan ihbarların yüzde 26.62'si, Yalova'da yapılan ihbarların da yüzde 25.4'ü asılsız olduğu tespit edildi.
Türkiye genelinde vatandaşların ihbarda bulundukları 155 Polis İmdat Hattı'nda, toplam 650 personel görev yapıyor. Haftanın 7 günü, günde 24 saat dönüşümlü olarak çalışan ekipler, vatandaşların "her konuda" yaptığı şikayetleri dinliyor ve başvuruları değerlendiriyor.
155 Polis İmdat Hattı'na gelen ihbarlardan bazıları, polise bile "pes" dedirtiyor.

İzlediği dizinin sonunu soran meraklı bir vatandaştan, yaramazlık yapan çocuğunun korkutulmasını isteyen anneye kadar gelen birçok telefonda vatandaşlar polisten görevleri olmayan konularda yardım istiyor.

Gece yarısı kapıda kalan vatandaşın polisten çilingir istemesi, sabah okula geç kalmaktan korkan bir öğrencinin telefon numarasını vererek "uyandırın" demesi, ders yapmasını engelleyen çocuğun küçük kardeşini şikayet etmesi gibi vatandaşla polis arasında gerçekleşen ilginç diyaloglar, polisin asli görevini yapmasını engelliyor.

Görevliler, 155 Polis İmdat Hattı'nın, polise ihtiyaç duyan vatandaşlarla polis arasındaki irtibatı sağlamak amacıyla hizmet verdiğini belirtti. Hattın suçlunun bir an önce yakalanması veya devam eden mağduriyetin giderilmesi gibi konularda hayati önem taşıdığına işaret eden yetkililer, gereksiz 155 Polis İmdat Hattının meşgul edilmemesini istedi.
 
  • Beğen
Tepkiler: -efşan


serecans

serecans

Üye
:tşk:
 
MetQ7

MetQ7

Üye
Polisleri nelerle uğraştırıyolar:box
 
maxirabit

maxirabit

Üye
Küçükken okuladan kaçarsan polis yakalar seni nezarete atar diye korkardık,Küçüktüm beynim şimdi ki kadar çalışmadığından anlamazdım.
 
  • Beğen
Tepkiler: berkan55
Adilx05

Adilx05

Üye
Off Off Polislerin Başı Dertte :naughty:
 
55_BeRKaN_55

55_BeRKaN_55

Üye
:d::d::d:
 
  • Beğen
Tepkiler: berkan55
fireman87

fireman87

Üye
Saçmalık doğrusu, Çocuğunu korkutması için polis çağırıyor.. Bu ihbarı veren zihniyeti bana gönderin :bann:
 
Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
al birini vur ötekini :D böylemiydi :D
 

pelın_

zor meslek allah kolaylık versın nedıyım:D
 

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
aslında o sikayette bulunanlara gidip baskın yapacaksın bi daha şikayet edebiliyorlarmı
 
-efşan

-efşan

Üye
ondan sonrada polis işini yapmıyor oluyor
la bi bırakın da adamlar görevini yapsın
 
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2149105
-efşan

-efşan

Üye
:ehe yaa ben bişe yapmıyorum ki abilerime severler beni:d:
 

pelın_

hıı kesın öledır:)
 
-efşan

-efşan

Üye
öyle öyle:)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt