zaza
Üye
Çiğköfte nasıl yapılır? (zaza'nın evinde ki çiğköfte partisi)
Evet gençler dün pazardı iş yoktu, bizimkiler çiğköfte yapalım dediler tamam dedik onlarımı kırıcaz. Malzemeleri hazırladık ve başladık komik anlarda olmuştu ama aile içinde olduğu için gizli kalacaktır
1. kural:
şimdi öncelikle şunu belirteyim eğer urfaya geldiğinizde size çiğköfte yapılıyorsa çatal, kaşık kullanmayı unutun hayatınızda sanki masada yemek yememiş gibi davranacaksınız çünkü masadayken paldür küldür yiyemiyorsun tadı çıkmaz yani
2. kural:
çabuk yemenizi tavsiye ederiz yoksa aç kalırsınız
neyse şimdi yapılışa geçelim
yere bir sofra sereceksiniz ve en önemli kural mutfağa yakın bir odada olacaksınız ki malzemeler mutfakta yapılırken (yumurta pişirme v.b) direk ve çabuk odaya ulaşsın
ana malzemeler:
ince bulgur, tuz, kuru biber, büyük geniş bir tepsi ve salça(yemeğin salçalısı kadının kalçalısı ) neyse gırgırı bırakalım
küçük yardımcımız
malzemeleri karıştırıyoruz
suyun içinde olan bol kuru biberimizin yarısını ekliyoruz
benim gibi bir manyağın yanında bu bıçakların olması çok sakıncalı
kuru biberi attıktan sonra yoğurma işlemine devam ediyoruz
az kaldı sizede sıra gelecek sayın maydanoz ve eşi nane
test aşaması
tadına baktım hala biraz sertti dedeim yoğur tekrar
görünüşü ile siverek ekmeğine benzesede aldanmayın sakın soğuk olunca lastik gibi oluyor bu urfa ekmeği ah ah nerde bizim çıtır siverek ekmeği özledim lann
bay maydanoz ve eşi nane şuan yolculuğa çıktılar
yumurtamız pişti ve geldi
ve yumurtada son yolculuğuna uğrlandı
ve hazır
bu yeşilgilleri neden kesmeden böyle servis yaptığımızı the kral(mustafa) yerken anlayacaksınız
yeşilgilleri doğramamamızın sebebi bu işte mustafa elindeki marula aldığı çiğköfteyi böyle yer
1. kural:
şimdi öncelikle şunu belirteyim eğer urfaya geldiğinizde size çiğköfte yapılıyorsa çatal, kaşık kullanmayı unutun hayatınızda sanki masada yemek yememiş gibi davranacaksınız çünkü masadayken paldür küldür yiyemiyorsun tadı çıkmaz yani
2. kural:
çabuk yemenizi tavsiye ederiz yoksa aç kalırsınız
neyse şimdi yapılışa geçelim
yere bir sofra sereceksiniz ve en önemli kural mutfağa yakın bir odada olacaksınız ki malzemeler mutfakta yapılırken (yumurta pişirme v.b) direk ve çabuk odaya ulaşsın
ana malzemeler:
ince bulgur, tuz, kuru biber, büyük geniş bir tepsi ve salça(yemeğin salçalısı kadının kalçalısı ) neyse gırgırı bırakalım
küçük yardımcımız
malzemeleri karıştırıyoruz
suyun içinde olan bol kuru biberimizin yarısını ekliyoruz
benim gibi bir manyağın yanında bu bıçakların olması çok sakıncalı
kuru biberi attıktan sonra yoğurma işlemine devam ediyoruz
az kaldı sizede sıra gelecek sayın maydanoz ve eşi nane
test aşaması
tadına baktım hala biraz sertti dedeim yoğur tekrar
görünüşü ile siverek ekmeğine benzesede aldanmayın sakın soğuk olunca lastik gibi oluyor bu urfa ekmeği ah ah nerde bizim çıtır siverek ekmeği özledim lann
bay maydanoz ve eşi nane şuan yolculuğa çıktılar
yumurtamız pişti ve geldi
ve yumurtada son yolculuğuna uğrlandı
ve hazır
bu yeşilgilleri neden kesmeden böyle servis yaptığımızı the kral(mustafa) yerken anlayacaksınız
yeşilgilleri doğramamamızın sebebi bu işte mustafa elindeki marula aldığı çiğköfteyi böyle yer