n8 gelen ve yapılan aramada ekran kararıp tuş kilidi devreye giriyor

Sponsorlu Bağlantılar

martinik

Üye
    Konu Sahibi
n8 gelen ve yapılan aramada ekran kararıp tuş kilidi devreye giriyor
n8 1,5 ay serviste kaldı...telefona gelen aramalarda ve benim aramalarımda otomatik tuş kilidi devreye giriyor ve ekran kararıyor..sebeb güncellemelerden kaynaklımı?

Uruloki

Uruloki

Üye
arkadaşım cihazda sorun yok tüm dokunmatik cihazlarda bulunması gereken özelliktir aslında kulalığına dayama normal tut elinde biriyle görüşürken bak kapanıyor mu kapanmaz ama ışık sensörünün yanında mesafe ölçer var elini oraya götür hop ekran kapanır neden mi konuşurken yanağın aramayı kapamasın diye yapılmış bir özelliktir o

Starsley

Bu normal ve olması gereken bir şey

martinik

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar yazıklarınızı dikkatli bir şekilde okuyorum...söylediklerinizede elbette katılıyorum...telefonu nasl tutarsanız tutun arama esnasında tuş kilitini açmanız gerekiyor gelen aramanın kime ait olduğunu görmek için...ayrıca daha önce b sorun yoktu....servisten geldikten sonra ortaya çıktı...

joe1907

Üye
aynı sorun bendede mevcut..bu ekran kararmasını iptal etmenin bi yolu olması lazım..

martinik

Üye
    Konu Sahibi
yazılımla alakalımı acaba....PR.1.1 SÜRÜM 013.016 YAZILIM SÜRÜMÜ 059B288 ÜRÜN KODU

--------------- Ekleme ---------------

bu konuda net bilgi verebilecek arkadaş varmı

Uruloki

Uruloki

Üye
kodla yada güncelleme ile alakası yok istersen tekrar yükle yazılımı ama senin dediğin gibiyse olay ama yok kulağından çektikten sonra geliyorsa ekran ki gelmezse üzerine tıklayınca gelir o zaman dorun yeniden yazılım yüklemek sorunu çözmesze nokia shop a götür

martinik

Üye
    Konu Sahibi
Sorun yaşayıp düzelten arkadaş varmı..

BASKANCIHAN

BASKANCIHAN

Üye
kardeş bi yazılımı güncelletmeyi dene umarım çözülecektir çözülmesse bir servise götür denesinler yok yazılımdan kaynaklanmıyorsa telefon değişimi iste derim iyi forumlar...

dobelardo

Üye
kardeş bi yazılımı güncelletmeyi dene umarım çözülecektir çözülmesse bir servise götür denesinler yok yazılımdan kaynaklanmıyorsa telefon değişimi iste derim iyi forumlar...
<br />Probleminiz nasıl çözüldü ben de ana kart değişiminden sonra servisten aldığım cihazımda aynı problemi yaşıyorum.
<br />

SilentOne

SilentOne

Üye
telefon deqişimini tavsiye ederim

dobelardo

Üye
Daha mantıklı bir çözümü olan var mı? Telefonu ne diye değiştireceğim arkadaşım... Önerileriniz de biraz mantıklı olsun Avrupa değil ki Türkiye de yaşıyoruz...:vur

atmaca508

atmaca508

Üye
birde temanı değiştir belki düzelir bu temayı kullan bakim anna teması inşallah düzeltirsin kardeş

achie

achie

Üye
Temayla alakası yok cihazın bozuk servise ver.

dobelardo

Üye
Serviste cihaza yazılım yüklendi, problem kalmadı...

noname2040

Üye

Arkadaşlar aynı sorun bende de var,
Cihazım arızalanınca teleservice (nokia) servise gönderdin.
20 gün gibi çook kısa bir sürede cihazın içi değişerek elime ulaştı (imei si değişti)
arama geldiğinde ekran açıkken birden kararıyor (normalde ekran (tuş kilidi)devreye girdiğinde saat çıkması gerekiyor)
yandaki tuş kilidini açmadan ne menü tuşu çalışıyor nede bişey
yazılımı ovi den güncelledim ama maalesef bişi değişmedi
bu symbian dan bıktım. imei numarası değiştiği için sertifikamında bi anlamı kalmadı,
yenisi için giriş yaptım ama elin gavuru ne zaman yollar allah bilir
akşam üzeri servise gideceğim

KadirCakir

Üye
Bende de aynı sorun vardı. Cihaz başka sebepten dolayı değişti ama yine aynı sorun vardı. ben şu an tuş kilitsiz kullanıyorum.

orcthesorc

orcthesorc

Üye
Probleminiz nasıl çözüldü ben de ana kart değişiminden sonra servisten aldığım cihazımda aynı problemi yaşıyorum.
Ben nokia n8ilk ciktiginda alanlardanim.servise gonderdim,anakart deisti ve telefon geri geldi.o problem bende olustuktan sonra servise tam 3 kere daha gonderdim ama adamlara yakinlik sensorununun anakartla uyusmadigini bir turlu anlamatim.slklldigim icin telefonu bir daha gondermeyip oyle kullandim.bunun bir caresi yok!!!belki guncelleme ile duzelir diye umut ettim ama ne yazikki anakarti deisen cihazlarin anna guncellemesinde sorun ciktigini kesfettim.bana hore anna guncellemesi gelse dahi bu sensor sorununun yazilimla alakali olmayip tamamen cihaz le alakali oldugu icin tekrar servise gondermek zorunda kalacagimizdir...zaten buda ben son nokia kullanisim olacaktir!!!!

----------Eklendi @ 17:29:26 ---------- Yazıldı @ 17:27:35 ----------

Sen ciddimisin?!? Yani anna yuklenince ekran kapanma sorunun ortadan kalktimi?????

obayazit68

Üye
Arkadaşlar benimki de tam tersi. Arama geliyor ya da ben arama yapıyorum, birkaç saniye sonra kendi kendine diyafona geçiyor, ekrana bakıyorum diyafona geçtiğine dair logo değil normal ahize modunda olduğunu gösteriyor, diyafondan ahize moduna döndürmem içini iki kere tıklıyorum ilgili logoya ve normal ahize den görüşüyorum. Ancak bunu ne zaman ve görüşme sırasında kaç defa yapacağı belli olmuyor. Bir de mesafe sensörü çalışıyor, yani parmağımla kapattoğımda ekran kararıyor, parmağımı çekince normale dönüyor. Ama sorun bu ve çözemedim. En kötüsü konuşma sırasında birden diyafona geçince hoş olmuyor. lütfen yardım...

noname2040

Üye
Evet Cihazın içi değişince oluşan bu sorunum için 5 gün önce nokia shop servise gidip derdimi anlattım, yazılım güncellemesi ile giderilebilme ihtimalinin yüksek olduğunu söylediler, yoğunluğa rağmen sağolsunlar yazılım güncellemesini 3-4 saat içinde yaptılar, Anna ya yükselttiler fakat sorun aynen devam ediyor.
yedek kullandığım cihazım teleservis te tamirde o gelince n8 i tekrar tleservise göndereceğim, umarım yaparlar (zaten yapamazlarsa cihazı değiştirmek zorundalar garantisi devam ediyor) gelişmeleri paylaşacağım, Bu arada Annanın symbian 3 den bir + sı olmadığı gibi wlan taraması kapalı iken kendi kendine wlanı açıyor, internet bağlantı ayarlarından kapalı olmasına rağmen nokia maps i açınca (ki hem o hemde bağlantı ayarlarım çevrimdışına ayarlı) şak diye konumu tespit ediyor (bu ay türkcell faturaya iyi bir internet geçirecek) hedef seçip sür dediğim de gps bekleniyor diyor yani konumu gps den değil internetten buluyor. Bunun cihazdan çok anna ile alakalı olduğunu sanıyorum. Aslında hologram 4 g telefonlar gelene kadar N8 e devam etmeyi düşünüyordum lakin anna tam bir hayal kırıklığı yarattı, android sistemini gördükten sonra sanırm ilk fırsatta Lg optimus veya HTC 3 d bir cihaza zıplıycam

Üst Alt