Evet Cihazın içi değişince oluşan bu sorunum için 5 gün önce nokia shop servise gidip derdimi anlattım, yazılım güncellemesi ile giderilebilme ihtimalinin yüksek olduğunu söylediler, yoğunluğa rağmen sağolsunlar yazılım güncellemesini 3-4 saat içinde yaptılar, Anna ya yükselttiler fakat sorun aynen devam ediyor.
yedek kullandığım cihazım teleservis te tamirde o gelince n8 i tekrar tleservise göndereceğim, umarım yaparlar (zaten yapamazlarsa cihazı değiştirmek zorundalar garantisi devam ediyor) gelişmeleri paylaşacağım, Bu arada Annanın symbian 3 den bir + sı olmadığı gibi wlan taraması kapalı iken kendi kendine wlanı açıyor, internet bağlantı ayarlarından kapalı olmasına rağmen nokia maps i açınca (ki hem o hemde bağlantı ayarlarım çevrimdışına ayarlı) şak diye konumu tespit ediyor (bu ay türkcell faturaya iyi bir internet geçirecek) hedef seçip sür dediğim de gps bekleniyor diyor yani konumu gps den değil internetten buluyor. Bunun cihazdan çok anna ile alakalı olduğunu sanıyorum. Aslında hologram 4 g telefonlar gelene kadar N8 e devam etmeyi düşünüyordum lakin anna tam bir hayal kırıklığı yarattı, android sistemini gördükten sonra sanırm ilk fırsatta Lg optimus veya HTC 3 d bir cihaza zıplıycam