lutfen bana fıkırlenırınızı soyleyın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
corchy

corchy

Üye
    Konu Sahibi
lutfen bana fıkırlenırınızı soyleyın
mrba abılerm bn 17 yasndyım ve ıst bır fbrıkada calısıorm 600 700 arası para alıorm sıgortam war sızce para ıı mı az mı veya bana gore cokmu fıkrınızı beklıorm ltfen yazın ii aksamlar

kol@j

kol@j

Üye
iş hukukunda belli bir yaşın altında ücret düşüyordu ama galiba o 16 yaş altı...
sosyal güvenlik hukukunu bir incelemek lazım...
belirttiğin kadarıyla asgari ücret alıyorsun zaten...

senin dikkat edeceğin en önemli husus... sigortan SGK ya düzenli olarak yatırılıyor mu?
sigortan yarım gün mü gösterilmiş...
kıdem tazminatından yırtmak için işverenler çıktı, girdi yapıyorlar mı?
bunları öncelikli araştır...

greenmile

greenmile

Üye
mustafa abiye katılıyorum seninde belirttiğin gibi asgari ücret alıyorsun bu ücret az desek bile birşey yapamayız ancak sen hakkın olan sigortanın düzgün olarak yatırılıp yatırılmadığını kontrol et şu aşamada bu çok daha önemli

corchy

corchy

Üye
    Konu Sahibi
sıgortam tam olarak yatırılıo zaten 55 tl ıse sıgortadan para alıyorum..

greenmile

greenmile

Üye
bu sigorta olayı emekli olabilmen için sgk ya yatan para oluyor,iş yeri yatırıyor

corchy

corchy

Üye
    Konu Sahibi
blıorm blıorm ama sıgortam duzenlı olarak yatırılıyor zaten sorun yok ama ucret az gıbı sankı deılmı ?

zaza

zaza

Üye
Seni idare ediyorsa sorun yoktur ama tabi daha fazlasına ihtlyacın varsa o zaman bu miktar tabiki sana az gelir bide büyük şehirde yaşaman sana dezavantaj sağlıyor :)

greenmile

greenmile

Üye
blıorm blıorm ama sıgortam duzenlı olarak yatırılıyor zaten sorun yok ama ucret az gıbı sankı deılmı ?

asgari ücretin artmasına canı gönülden destekliyorum elbette daha iyi alternatiflerin varsa değerlendir tabii

'Davut

'Davut

Üye
Az sa işten mi Çıkacaksın ? :hmmm

Senden fazlasını alan yoktur o işte o yaşta...;)

buketcik

buketcik

Üye
tatlım paranın azlığı çokluğu yaptığın işe bağlı.ama senin yaşındakilere normal.az değil.illaki çalışma zorunluluğun var olduğu için bu şekilde yorum yaptım.yoksa farklı bir düşünce belirtecektim.iyi işler ozaman sana:bye2:

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Bence yeterli bir ücret .

-Crazy Girl-

-Crazy Girl-

Üye
mrb:)
işi yapan sensin yaptığıın işn karşılığıını alıyorum diyor isen yeterlidri(digortanın ödenmesi büyük avantaj.) ama yok yetmiyor çalıştığımın karşılığını alamıyorum diyorsan yapacak şeyi sen daha iyi bilirsin. eğer işten çıkacak olursan şunu sakın göz ardı etme! çıktıktan sonra iş bulabilecekmisin?
:)iyi forumlar

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Burda ücret meselesi konuşulmuş ama okul devam ediyordur inşallah.. kişisel bir soru oluyor ama ne olursa olsun okul ile bağlantını kesme.

• Beğen
Tepkiler: corchy ve PhyscoDevil
corchy

corchy

Üye
    Konu Sahibi
hepınıze tsk ederım okulum acıktan devam edıor sekızıncı ayda ıse tekrar normal duz lıse egıtımıme bırıncı sınıftan baslayabılıorm ama tercıhım calısma yonunde.. sızce okula bırden baslıyımı tekrar yoksa acıktan devammı edıım yanı 0 kredı ıle bastan egıtıme acıktan mı devam edııyım fkırlenırınızı beklıyorm saygılar..

--------------- Ekleme ---------------

Az sa işten mi Çıkacaksın ? :hmmm

Senden fazlasını alan yoktur o işte o yaşta...;)

hah nedenmıs cıkılmıomu ısten senı ukela .d

--------------- Ekleme ---------------

tatlım paranın azlığı çokluğu yaptığın işe bağlı.ama senin yaşındakilere normal.az değil.illaki çalışma zorunluluğun var olduğu için bu şekilde yorum yaptım.yoksa farklı bir düşünce belirtecektim.iyi işler ozaman sana:bye2:

dger dusuncenızıde alabılırmıyım pekı ?_

buketcik

buketcik

Üye
tabiki çalışmaya ihtiyacın var.fakat aldığın ücretle yaptığın işi bilemeyiz.burası senin için geçici bir iş olduğunu düşünüyorum .çünkü önünde engellerin var .onları aşana kadar burada oyalanacaksın.belki meslek öğreneceksin belkide maddi anlamda destek olman gereken kişiler var.bu nedenle sen kendini çalışma alanında mutlu hissediyor isen ve yaptığın işin hakkını alıyor isen ne mutlu sana.burada karar senin.
benim fikrim bu .ama küçükde olsan yada şöyle söyleyim 18 altı isen ki öyle bu fiyat normal.az değikl yani.çünkü bizde 850 tl yalışan yetişkinler var.umarım karar vermende faydası olmuştur.iyi forumlar canım:oke:

corchy

corchy

Üye
    Konu Sahibi
tabiki çalışmaya ihtiyacın var.fakat aldığın ücretle yaptığın işi bilemeyiz.burası senin için geçici bir iş olduğunu düşünüyorum .çünkü önünde engellerin var .onları aşana kadar burada oyalanacaksın.belki meslek öğreneceksin belkide maddi anlamda destek olman gereken kişiler var.bu nedenle sen kendini çalışma alanında mutlu hissediyor isen ve yaptığın işin hakkını alıyor isen ne mutlu sana.burada karar senin.
benim fikrim bu .ama küçükde olsan yada şöyle söyleyim 18 altı isen ki öyle bu fiyat normal.az değikl yani.çünkü bizde 850 tl yalışan yetişkinler var.umarım karar vermende faydası olmuştur.iyi forumlar canım:oke:

tsk ederım

• Beğen
Tepkiler: buketcik

Sidretül Münteha

Üye
mrba bn 17 yasndyım ve ıst bır fbrıkada calısıorm 600 700 arası para alıorm sıgortam war sızce para ıı mı az mı veya bana gore cokmu fıkrınızı beklıorm ltfen yazın ii aksamlar

Sivas'ın neresi hemşerim ? İşe ne zaman başladın ki ? yeni ise, şuan maaşın iyi git gide artar zaten maaşın belli bi sayıda kalmaz..İlk maaşım 750 idi sonra yıl başında zam geldi 925 oldu sonra damga vergisi için 965 oldu sonra yine zam geldi 1,80 oldu...

• Beğen
Tepkiler: buketcik
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Valahi bana kalsa güzel kardeşim o parayla kimse geçinemez bu hayat kavgasında; ama olanı odur yani. Vasıfsız bir elemansan yapacak bır seyın yoksa sonun asgari ücrettir nihayetinde. Ekmek mı alasın yemek mı alasın kıra mı veresın,su mu yatırsın,elektırık mı ödeyesin,cocukları okula mı gonderesın; odun mu alasın,kömür mu alasın,gıyecek edecek şu bu....
Türkiye halkının yüzde sekseni mucizeyi başarıyor. Aref de kimmiş:)

corchy

corchy

Üye
    Konu Sahibi
haha fbrıka bzım zaten sadece merak :D

Burak

Üye
askerlık gelene kadar orada kal. Sonrasında bakarsın duruma gore.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt