symbian arayuzunun gorsel olarak android ve iostaki kadar etkileyici olacagina ihtimal vermiyorum ancak islev olarak son derece basarili, kullanimi kolay bir arayuzdur.
symbian'dan gorsel solen beklemek bence hayalcilik olur. tahminlerime gore N8'in guncellemelerle kazanabilecegi en ust duzel gorsel ve uygulama alaninda islevsel ozellikler N900'de kullanilan isletim sisteminin daha sade hali olabilir.
guclu bir gpu ve yeterli oldugu iddia edilen cpu'ya ragmen flash 10 desteginin symbian telefonlara hala gelmemesi,
skype ile goruntulu gorusme yapilamamasi,
tarayicida goruntulenen sayfa uzerindeki yazilarin kopyalanip yapistirilamamasi
12 mp mukemmel bir kameraya sahip telefonun video cekerken denklansore yarim basildiginda odaklama yapmamasi, belli bir sabit derinlige odaklanmasi(otomatik odaklamadan gectim, manual da yapmiyor)
beni arayuzun gorselliginden cok cok daha fazla rahatsiz ediyor.
nokia n8 ile video cekiminde odaklama yapabilme ozelligini kazandirsalar bile telefonun islevselligini kat kat arttiracaklar ancak bu tip ozellikleri piyasaya surulecek yeni modellere sakladiklarini tahmin ediyorum.
ozet olarak, gorsel ve islevsel olarak nokia n8 kullanicilarinin buyuk bir devrim beklemelerini dogru bulmuyorum.
nokia'nin gorsel olarak yapabilecekleri icin meego tablet isletim sisteminin ui'sine bakmamiz yeter,
nokia'nin gorsel olarak yapmayacaklari icin de elinizdeki N8 iyi bir ornektir.
Nokia N8 yine de mevcut ozellikleri ile hala piyasada tek gectigim bir 'akilli cep telefonu'dur. 3 Ekim'den beri hicbir sorun yasamadan severek kullandigim Nokia N8 ve Symbian ile ilgili gorus, haber, bilgi, tecrube vb paylasilabilecek herseyi zaman buldukca ve musait oldukca paylasmaya devam edecegim.
forumda saygi ve sevgi cercevesinde paylasimda bulunan butun kullanicilara ve okurlara saygi ve selamlar