BrowserRank isimli bir sitenin, dünya çapında birçok internet sitesinin ziyaretçi istatistiklerini tutan StatCounter verilerine dayanarak hazırladığı bir grafik, hangi ülkede en çok hangi işletim sisteminin internete erişmek için kullanıldığını ortaya koydu.
Symbianın yeni cihaz satışlarındaki payı gittikçe küçülmesine rağmen, mevcut cihazlar sayesinde ülkemiz dahil olmak üzere dünya üzerinde liderliğini koruduğu gözleniyor. iOSun İngilizce konuşulan ülkeler ve yüksek gelir seviyesine sahip Avrupa ülkelerindeki liderliğine karşılık, Androidin Samsung ve LGnin anavatanı olan Güney Korede liderliği bizler için pek şaşırtıcı olmadı.
görüldüğü gibi arkadaşlar symbian her zaman lider , daha düne kadar hepimiz symbian kullanıyorduk , android ,ios, bada iyi güzelde daha çok yeni, nokia çok geç kalsada şu anda toparlama sürecinde , bence iyi bir çalışmayla symbianı adam edebilir. ben nokia nın boş durduğunu sanmıyorum ... symbianı da bırakacağını sanmıyorum.. ben olsam bırakmam.. bu arada symbian 3 ten fazlasıyla memnunum ...