Nokia x6-00 RM-559 c6 fw.Türkçe....java sorunu yok..=)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

knight_rider

Üye
    Konu Sahibi
Nokia x6-00 RM-559 c6 fw.Türkçe....java sorunu yok..=)
kısa ama zahmetli uğraşlar sonucu kendi yaptığım fwdir..
v30.0.003
ovi haritalar 3.06 versiyonu eklendi
mesaj okuyucuya aylin eklendi
ovi mağaza yanında verilecek program ile çalışmaktadır
ek sensör ayarları eklendi
ev ekranı saat widget i sabitlendi
tuş kilidi titreşimi kaldırılmadı
ovi müzik kaldırıldı
bt switch eklendi
10 farklı c6 tema eklendi
mesajlara sohbetler eklendi
müziklerde ilk tarama hariç E/music klasörü taranıyor
n97 mini mod eklendi (default bluetooth ismini ve *#0000# yaptığınızda n97 mini gelmesini değiştirmeyi unuttum ama sorun olmaz diye düşünüyorum..sarun olur diyenler varsa özelden nasıl değiştireceklerini anlatabilirm.forumda da mevcut zaten)..

jaf ile yükleme yapmadan önce mesajlardaki saat sorununu gidermek için mutlaka okuyun http://www.maxicep.com/symbian-s60v5-destek/cfw-mesajlardaki-saat-sorunu-cozum-456224.html

Fw dosyaları

fw den sonra gerekli olan dosyalar

NOT
t9 sonradan eklendiği için gerekli dosyaların içinde t9 düzenleme aracı bulunmaktadır..t9 da oluşacak problemleri ordan çözebilirsiniz.
........................................
jaflama yöntemi olarak "kotukoylu"arkadaşımızın anlatımını kullanabilirsiniz

1-OGM_JAF_PKEY_Emulator_v 5 açın.GO ya tıklayın.

2- BB5 sekmesineTıklayın ve Phone Mode dan OFFLINE Seçin.Bekleyin

3- Menüden Dead USB,Manual Flash,Normal Mode Ve Factory Seti Seçin
Crt 308 deki tiki kaldırın

4- MCU Tıklayın. bekleyin.Program size dosya konumu soracaktır.C: ye çıkarmış olduğunuz klasördeki RM-559_30.0.003_prd.core.C0r dosyasını seçin

5- PPM Tıklayıp bekledikten sonra çıkan pencereden C: ye çıkarmış olduğunuz klasördeki RM-559_30.0.003_prd.rofs2.V20 Seçin.

6- Ape Variant Tıklayıp bekledikten sonra C: ye çıkarmış olduğunuz klasördeki RM-559_30.0.003_001_000_U001.uda.fpsx Seçin.

7- Şimdi Flasha tıklayın
........................................
teşekkür etmek bi erdemdir. =)

• Beğen
Tepkiler: errant67 ve BlackSxLive

BlackSxLive

BlackSxLive

Üye
Teşekkürler. Hafif kasıyo gibi fakat istediğim şey tam buydu. Verdiğin programlar sayesinde daha iyi oldu.

---

Bir sorun çıktı. Tuş kilidi geçince araya kırmızı arama kapatma ısıgı yanıor. Çözümü nedir ?

maktama

maktama

Üye
yaptığınız fw'in hangi fw temeline(v30 ya da v31 gibi) dayandığını da söylerseniz seviniriz.
c6 cfw olduğu için şu anda büyük ihtimal v30 fw tabanlıdır ama telefonunu v31'e güncelleyip de çok araştırmayan,bilmeyen arkadaşlar yanlışlıkla yükleyebilirler.
İyi çalışmalar.

knight_rider

Üye
    Konu Sahibi
yaptığınız fw'in hangi fw temeline(v30 ya da v31 gibi) dayandığını da söylerseniz seviniriz.
c6 cfw olduğu için şu anda büyük ihtimal v30 fw tabanlıdır ama telefonunu v31'e güncelleyip de çok araştırmayan,bilmeyen arkadaşlar yanlışlıkla yükleyebilirler.
İyi çalışmalar.

eski versiyona dönme de sorun çıkabilir mi.? daha önce duymadım da böyle bişey?

sadeddin46

sadeddin46

Üye
slm bunu rm-559 x6 31.0.004 olurmu

maktama

maktama

Üye
slm bunu rm-559 x6 31.0.004 olurmu
arkadaş fw sürümünü söylemediği için ve de ben fw'i indirip içindeki koda bakmadığım için tam bilemiyorum. Ama çok büyük ihtimal v30 temellidir diye düşünüyorum(v31 içi c6 portunun bu kadar kısa süre çinde çıkacağını ve bu arkadaşın onu kullanacağını zannetmiyorum) ve v31 yüklemişseniz bu cfw'yi yüklememelisiniz.

eski versiyona dönme de sorun çıkabilir mi.? daha önce duymadım da böyle bişey?
O zaman daha iyi araştırın. Versiyonunuzu yükselttikten sonra düşük versiyon yükleyemezsiniz telefonunuza, telefonunuz açılmaz(neredeyse tüm güncel nokialarda bu böyledir).
Bunu en iyi öğrenme yolu: fw'inizi v31'e güncelleyip bu cfw'yi yükleyin. Bakın nasıl fellik fellik telefon diriltmeye uğraşıyorsunuz:ehe, böyle bir sorun olursa çözümü de genelde en güncel(bu durumda v31) fw yüklemekten geçiyor.

knight_rider

Üye
    Konu Sahibi
jaf ile dönersen eski versiyona dediğin olabilir ama ben anakart üzerindeki girişten versiyon atıyorum..hiç bi sorun olmuyor..peki eski versiyona döndğkten sonra yenisini yeniden yüklediğimiz zaman açılıyor mu?

maktama

maktama

Üye
jaf ile dönersen eski versiyona dediğin olabilir ama ben anakart üzerindeki girişten versiyon atıyorum..hiç bi sorun olmuyor..peki eski versiyona döndğkten sonra yenisini yeniden yüklediğimiz zaman açılıyor mu?

...........
......
böyle bir sorun olursa çözümü de genelde en güncel(bu durumda v31) fw yüklemekten geçiyor.

Anakart üzerindeki girişten eski sürüm attınız da çalıştı mı, yani bu denediniz de mi biliyorsunuz, yokksa varsayımda mı bulunuyorsunuz?! Merak ettim.

knight_rider

Üye
    Konu Sahibi
n95 kullanığım zamalarda hellox2 daha çıkmadığ için anakart üzerinden versiyon düşmüştü...hiç bi soun olmamıştı ama x6 da denemedim....

--------------- Ekleme ---------------

biraz önce jaf ile v31 en v 30 a sonra da v30 cfw ye gçtim hiç bi sorun olmadı...

ycl_59

Üye
Öncelikle herkeze selam lararkadaşlar hiç boşuna uğraşmayın jaf la versiyondüşürmüyor nokia x6 kullanıcısıyım bizzat ben kendim denedim olmuyor hiç bosuna denemeyim X6 v31 c6 cfw sini sabırsızlıkla bekliyoruz arkadaşlar cfw cileri bu konuya el atmalarını bekliyoruz iyi akşamlar

maktama

maktama

Üye
n95 kullanığım zamalarda hellox2 daha çıkmadığ için anakart üzerinden versiyon düşmüştü...hiç bi soun olmamıştı ama x6 da denemedim....

biraz önce jaf ile v31 en v 30 a sonra da v30 cfw ye gçtim hiç bi sorun olmadı...
şu olayın fotoğraflarını çekip buraya koyabilirseniz çok sevinirim, merak ettim gerçekten detaylarını. Ben de(biz de) öğreneyim mümkünse:D :oke: işimize yarar belki bi zaman...

Hiçişleri

Hiçişleri

Üye
Fw yi cihaza flaşlayıp kullanmaya başladıktan sonra birkaç yazılım yüklüyorum, telefonu kapatıp açınca kırmızı tuş ışığı bir türlü sönmüyo, denemediğim ışık modu kalmadı yabancı forumlardan buldum tekrar tekrar paketleyip kurdum gene sönmüyo, bu sorunu yaşayan ya da çözen var mı acaba?

Yukarda yazdığım kırmızı ışık sorununun kaynağını buldum, C:/private/2000f847 diye bi klasör var, *#7370# ile format atınca içi boş çıkıyo ilk açılışta, sonra telefonu kapatıp açınca içinde policy adında bi klasör ve config.dat adında bi dosya oluşuyor, policy klasörünün içinde de bi dosya oluşuyo 536....dat diye, bu dosyalar nedir bilen var mı?

kral25

Üye
ya bu fw'yi yükleyince kırmızı tuş ışığı sönmüyor.Bir çözüm var mı acaba? Allah rızası için yardım edin ustalar

ErdemBütün

ErdemBütün

Üye
v31e uyarlamanı bekliyoruz kardeşim

Hiçişleri

Hiçişleri

Üye
Şu kırmızı ışığı kapatacak biri yok mu yaw

knight_rider

Üye
    Konu Sahibi
şu olayın fotoğraflarını çekip buraya koyabilirseniz çok sevinirim, merak ettim gerçekten detaylarını. Ben de(biz de) öğreneyim mümkünse:D :oke: işimize yarar belki bi zaman...

öncelikli olarak genpa kvk gibi şirketlerin birinde çalışan bi tanıdık lazım =) yakın akraba oluyrsa çok mübarek olur...sonra onların kullandıkları java to eraser programı gerekli..ilk başta bu program ile telefonun içinde ne kadar dosya varsa siliyorsun.telefon sadece içinde devreler olan bi kutuya dönüyor.bunu yapman için anakart girişine ihtiyacın var..sonra istediğin dosya ile jafla...not:yakın akraban bile olsa programı sana kazık bir fiyata satabileceğini unutma=)
programı jaf esnasında oluşan bi hata yüzünden almak zorunda kalmıştım..telefona hangi yazılımı attıysam açılmamıştı..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt