Alsam mı? Almasam mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
asidj

asidj

Üye
:ehe yok kardeş cidden ov olmadan çok zor oluyo ya n900 aslında muratty doğru değinmiş değilmi. ama hakatten böyle manyak telefona cidden 600 mhz yakışmıyo hiç 256 düşük ram yani çok yazık böylesi telefon bidaha gelmeyecektir bence 1 gb ram ve en az 1.2mhz işlemcili ov olmadan çalışacak bir donanımı hakediyordu n900, ama gel görki nokia işin kurnazlığına yine kaçtı herzamanki gibi:sopa:
Evet dogruda ben nokia yi birakacam gibi teli bi cikariyom kimi buz dolabi diyo:ehe
kimi tugla diyo:d:
ii hos ama pek klas durmuyo elde htc evo 4g nasil beyler yazin ona gecmeyi dusunuyorum.Cok klas + boyle klavyeli, 900 mhz:hmmm

By_aLpKuN

By_aLpKuN

Üye
Arkadaşlar Nokia N900 almayı planlıyorum bilen arkadaşlar teli bir özetleyebilirler mi?:hmmm

cebine koy anlarsın özet olmaz roman olur 1,5 kilo :D hiphopcıysan al telefonu anca onların pantolonuna sığar çünkü :D yok değilim diyorsan yanında bir laptop çantası taşı birde akü çnkü şarjı 8 saat gidiyor:oke:

--------------- Ekleme ---------------

Evet dogruda ben nokia yi birakacam gibi teli bi cikariyom kimi buz dolabi diyo:ehe
ii hos ama pek klas durmuyo elde htc evo 4g nasil beyler yazin ona gecmeyi dusunuyorum.Cok klas + boyle klavyeli, 900 mhz:hmmm

dostum evo 4g alma onun yerine desire hd al .piyasadaki en iyi telefon iphone den de iyi.1200 lira falan.tavsiyemdir kendim kullanıyorum iphone 4 ile yarıştırdık arkadaş sattı o olaydan sonra iphone u aldı desire hd...;)

asidj

asidj

Üye
cebine koy anlarsın özet olmaz roman olur 1,5 kilo :D hiphopcıysan al telefonu anca onların pantolonuna sığar çünkü :D yok değilim diyorsan yanında bir laptop çantası taşı birde akü çnkü şarjı 8 saat gidiyor:oke:

dostum evo 4g alma onun yerine desire hd al .piyasadaki en iyi telefon iphone den de iyi.1200 lira falan.tavsiyemdir kendim kullanıyorum iphone 4 ile yarıştırdık arkadaş sattı o olaydan sonra iphone u aldı desire hd...;)
sagolasin kardesim.. bende htc lere sicak bakiyorum desire guzelde hafiza 1,5 gb kartla 32 ye cikiyor hosuma gitmedi dogrusu.
ama OV yaptinmi kaca kadar cikiyor cihaz;)

kutukak

kutukak

Üye
Arkadaşlar 1 yıldır Nokia 5800 kullanıyordum. Uzun araştırmalar sonucu 3 aydır N900 kullanıyorum.

Herkesin merak ettiği soruları cevaplamaya çalışayım:
1- Her türlü siteyi rahatlıkla açabilirsiniz. (Tamamı flash tabanlı siteleri bile) Flash 10.1 yüklemesi yapılabiliyor. Şuanda hiç bir telefonda bulunmamaktadır === Tam flash yüklemesi!

2- Mynet, Gamyun gibi web sayfalarındaki oyunlara girebilmek için kullanılan open JAVA malesef şuanda çalışmamaktadır.

3- Dokunmatik 5800 ile oranlarsak daha iyi ve stabil çalıştığını belirteyim.

4- Ekran 800x480 gibi cebe sığacak en güzel boyut diyebilirim. Bana göre tabi :)

5- Şarj olarak tamamen kullanıma bağlı tamamen dolu batarya ile 1 fil ve 1 dizi izleyebiliyorum. İnternet olarak ta tüm gün sürekli kullansam 1 gün gidiyor ki bence bu normal internet hangi telefon olursa olsun tüm gün kullanın deneyin bakalım ne kadar gidecek. Sadece telefon amaçlı görüşme için kullanılırsa garanti veriyorum en az 3 gün gider.

6- N900 Telefon değil aksine Tablet pc ve işlemcisi ARM CORTEX A8 ve overlock yapılabilir. Overlock ile 1.2 ghz hıza ulaştırılabiliyor. Ben 900 MHZ ye yükselttim açıkçası. Yükseltme ile birlikte Angry Birds+2 Flash site+Media player açmama rağmen kasma olmamıştır.

7- 5 mp kamerası var açıkçası bu donanımı beğenmek tamamen kişiseldir. 5800 a göre değerlendirme yaparsam çok çok çok güzel bir çekimi var tabi gidipte n8 ile karşılaştırmıyorum :)

8- Eğer N900 aldım aldığım kullanırım fazla ilgilenemem ben öyle onu bunu yükle uğraşamam diyorsan KESİNLİKLE ALMA N900 ü.

9- İşletim sistemi Maemo 5 dir. Peki nedir bu işletim sistemi open source bir işletim sistemi. Ben hala anlamadım derseniz :) Açık kaynaklı herşeyin ücretsiz yayınlandığı bir yazılım. (Tabi istisnalar var ticari yazılımlar hariç) Açık kaynaklı olması genel tabanı LİNUX tabanlı olması telefon olmasından çıkarıyor tamamen bir bilgisayar görüntüsü veriyor.

10- Dokuzuncu maddede belirttiğim gibi Nokia artık N900 e geliştirme yapmıyor. Şuanda görünen geliştirme duruduruldu tabi nokia tarafından. Peki kullanıcalar ne yapacak. Korkmanıza gerek yok N900 açık kaynaklı yazılım olduğu için çok fazla kullanıcı var ve dağ gibi geliştiriciler var. Her gün yeni bir yazılım her gün yeni bir oyun dönüşümleri oluyor. Tabi nereye kadar gider bilmem ama şuanki yazılımlar bile bana yetiyor artıyor bile :)

11- PDF, doc, docx, xml..... vb aklına gelebilecek her türlü yazı dosyalarını yazılımlarını ücretsiz yükleyerek açabiliyorsunuz.

12- Avi,Flv,Xvid,DVD,Mp4.... aklına gelecek tüm video tabanlarını açabilmektedir. (KM PLAYER-VLC PLAYER-SİB-SMPLAYER) Ayrıca alt yazılı filmleri,dizileri rahatlıkla izleyebilirsiniz. Alt yazıların boyutunu ayarlayabilirsiniz.(Subtitle eklentisi ile)

13- Diziport,dizi izle gibi sitelerden rahatlıkla dizilerinizi cineizle gibi film sitelerinden de rahatlıkla online olarak film bile izleyebilirsiniz.

14- Oyun konsuunda ise iphone daki bir çok oyunu N900 formatına çeviriyorlar. Ayrıca Palm-Pre oyunlarda yüklenebiliyor. Bu konuda küçük bir araştırma yapabilirsiniz.

15- N900 de eksiklik olarak Görüntülü konuşma görüyorum. Aslında ön kamera donanımı var fakat görüntülü konuşma desteği vermemektedir. Tabi bu durum tamamen yazılımsaldır ki en kısa zamanda bu problem çözülecektir geliştiriciler bu konuda çalışmaktadır.

16- Hoparlör ses seviyesi ise 5800 ile orantılarsak birazcıkdüşük kalıyor. Ama ben kendi görüşümdür bana göre yeterlidir.

17- Genelde yatay olarak kullanılmaktadır. Hem yatay hem dikey olarak arama ekranları kullanılmaktadır. Bunun haricinde dikey olarak kullanmak için bir çok ekstra yazılımlar vardır. Sms için msesela vert sms , uygulama yöneticisi olarak faster application... vb Zaten klavye kullanmaya alıştıktan sonra garanti veriyorum vazgeçilmeniz olacak. Ancak şunu belirteyim klavyede türkçe karakter yok. Alternatif olarak ise klavyeyi kapattıktan sonra Aranel Surion ve Meego ekibinin hazırlamış olduğu türkçe pach yüklendikten sonra gelen türkçe yama ile birlikte bazı türkçe karakterleri ekran klavyesi ile girilebiliyormus açıkçası 3 aydır 1 kere ekran klavyesi kullanmadım. Tamamen tercihe baglı. İlla türkçe karakter kullanacağım diyenler için bir kere daha düşünmeli diyorum.

18- GPS konusunda ise Nokia OVİ Map nokia yüzünden adam akıllı çalışamnamktadır. Onun yerine alternatif olarak ticari yazılımlar deneyebilirsin. Mesela Garmin, sygnic gibi ... vb
Ben Sygic 10 kullanıyorum. Türkiye haritasını yükledim. Daha hiç sorun yaşamadım. İnternet ve Uydu destekli çalışıyor.

19- Eğer N900 alacaksanız mutlaka internet paketiniz olmalı çünkü N900=İnternet diyorum :) Gps içinde gerekli ve fazla kullanmıyor ve takılma yapmıyor. Vodafone dan ayda 8 tl verip sınırsız internet paketi kullanıyorum ve gerek N900 den gerek pc ye bağlayarak kullanıyorum. Hız olarak 25 kb ile kullanıyorum yetiyor açıkçası. Bazen yavaş kalıyor ama herşeyinde bir sınırı var diyorum :)

20- Ayrıca kızılötesi ile kumanda ile de kullanabiliyorum evde Sony LCD Tv var ses arttırmadan telext e kadar herşeyi ayarlayabiliyorum. Digitürk ve Dsmart a malesef daha uyumlu kodları bulamadım araştırmalarım devam ediyor en kısa zamanda onu da bulurum :)
Şuanda aklıma gelenler bunlar kafasında soru olanlar özel mesaj atabilirse oradan da cevap atabilriim.

denizci535

denizci535

Üye
kutak cok guzel bir yazim olmus sagol...

NR6630

NR6630

Üye
yok kardeş ya şahsen bana soracak olursan ben bidaha almam n900 çünki yeterince hevesimi alacağım kadar aldım ve inan şuan hiç canım istemiyor bile n900 ü. ama işte herkesin keyfi zevki ayrıdır seven kullanır daha:oke::oke:

asidj

asidj

Üye
eyvallah nurettin kardesim ;)

mangdaşire

mangdaşire

Üye
alabiliyorsan al kardeş.çok güzel bir telefon n8 den daha güzel.ben kullanmadım ama araştırmama göre işletim sistemi falan degişiyormuş,usb den flash bellek baglanıyormuş.kısacası al.:)

BurakhanK2

BurakhanK2

Üye
    Konu Sahibi
Herkesin cevabı için çok teşekkür ederim ama HTC Desire HD ye karar verdim evo 4g memlekette kullanılmıyor o yüzden şu an en sağlam HTC Desire HD

Meego

Meego

Üye
android kullanıyo napcan hatceyi :D

sertacunlu

sertacunlu

Üye
nokia nın en güzel telefonu n900 ben 2.el aldım garantiside yok ama hiç pişmannn değilim:) mükemmel

enolaguy

Üye
N900 hakkında bir düzeltme yapmak gerekir diye düşünüyorum

Bilgisayarlarda biliyorsunuzki hafıza için hard diskin yanında gel geç işlemleri yürütmek için bir de ram hafızası vardır ve gerektiğinde bu ram miktarına kullanılan işletim sistemi örneğin windows tarafından müdahele edilerek ram yetmediğinde hard diskin hafızasından belli bir ödünç miktar alınarak ram e takviye edilebilirken cep telefonlarında böyle bir özellik yoktur onun yerine sabit bir ram miktarı vardır ve ram in yetmediği yerde bilgisayarlardaki gibi ana hafızadan ödünç alınamaz.

Tabii bu durum N900 için hariçtir çünkü

N900 tıpkı bilgisayarlarda olduğu gibi ram miktarı yetmediğinde gerektiğinde ana hafızadan ram e takviye yapabilir buna L1+L2 takviyesi denir.

Bazı android cihazlarında 512 mb cache bazılarında 1 GB cache varken N900 ün 256 MB cache olması bu yüzden cache miktarının zayıf olduğu algısına neden olabilir fakat N900 de 256 MB cache in yanında 768 MB ek cache daha vardır ve bu yüzden toplam cache miktarı 256 MB değil aslında 1GB tır.

Bilgisayarlardaki gibi bir ram kontrol sistemine sahip olan N900 ün maemo işletim sistemi tarafından belirlenen 768 MB olan cache miktarına dahi istenirse yazılımla müdahele edilerek istendiği kadar arttırılabilir.

kıssadan hisse nokia genişlemeye çok müsait bir cihaz tasarlamış üstelik ona debian üzerinden bir cep linux ı yaratarak onu telefon kavramından uzaklaştırarak bilgisayara yaklaştırarak iyi bir donanım sunmuş ama gerisini yani desteğini maalesef getirmemiş........

Bakalım hayırlısı maemo nun sonu dolayısıyla N900 ün geleceği olacak merakla bekliyoruz.

Pardon şimdi gördüm dalgınlıkla bir yanlışlık yapmışım.... Yukarıda L1veL2 cache yazdığım yerler ram ve virtual ram olacak...... Cache ise işlemcinin register larına denir ve konumuz dışındadır.

Hata için özür dilerim.

By Savliusta

By Savliusta

Üye
arkadşlar bende kullanmadım teli ama arkadaşların yorumların baya iyi gibi gözüküyo ama sunuda ben belirtmek isterimki gecenlerde görmüştüm tele çift işletim sistemi yüklemişler( maemo-android)

denizci535

denizci535

Üye
sarji sorun etmeyenler icin cok uygun n900 soyle diyeyim bir tam bilgisayar tasiyorsunuz yaninda ama sarj konusu coook can sikici...

enolaguy

Üye
sarji sorun etmeyenler icin cok uygun n900 soyle diyeyim bir tam bilgisayar tasiyorsunuz yaninda ama sarj konusu coook can sikici...
aslinda bu tip yuksek donanimli cihazlarin cogu boyle, mesela samsunga da batarya dayanmiyor yari dolu batarya ile yarim saat asphalt oynuyorum batarya bitiyor ve normal sartlarda oda 1 gunu zor cikariyor, sanirim bu tip cihazlarla cok oynuyoruz ondanda batarya cabuk bitiyor mesela gecen gun hic internete girmedim n900 bataryadan neredeyse tum gun hicbirsey kaybetmedi

denizci535

denizci535

Üye
benim n900 fazlami yuklu acaba... Yav bu n900 tek 12 saat giden tek tel benimkimi.... Internete girince 2.5 saat sonra bitiyor bekleme surem topu topuna 12 saat gidiyor...

enaloguy n900 bana satarmisiniz....

enolaguy

Üye
bekleme sureisinden kasit hic konusmadan acik tutmaksa benimki 48 saat kafadan dayanir diye dusunuyorum cunku gecen gun baska kart taktim sirf internet icin kullanacaktim ama evde biraktim 2 gun sonra geldigimde sarji hala yesildeydi . Yalniz sarjdan sikayetciysen ekran isigini 2 de tut otomatik internet baglantisini devre disi birak OC varsa iptal et hafiza karti kullanma birde ekran arka planini koyu renklerden sec o zaman dayanir

acelemyok

Üye
Bende satıyorum 1.5 ay kullandığım N900'ü.
İsteyen olursa görüşebiliriz.

denizci535

denizci535

Üye
benim cihazda bir sorun var kesin... Acik hic konusma olmadan 2g de olmasina ragmen 12 saat zor dayaniyor... Nedense baska bakiyorum simdi...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt