N8 Format-Flash işlemi sonrası güncelleme sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mraz

mraz

Üye
    Konu Sahibi
N8 Format-Flash işlemi sonrası güncelleme sorunu
Arkadaşlar forumda (TheORCUN arkadaşımızın paylaşımı ile) N8 ime flash işlemini gerçekleştirdim.Bu sayede tüm problemli uygulamalar düzeldi ve format sonrası silinen proglamlar da geri geldi ayrıca telefon baya bir rahatladı.Benim sorunum şu: telefonun uygulama güncelleme kısmında görünen güncellemeleri(haritalar-uyg.güncelleme-video altyazı ) gerek telefondan gerekse ovi suit üzerinden yüklemeye çalıştığıma hata veriyor olması.Ayrıca yine ovi suite üzerinden telefon yazılımını yüklerken son aşamada yine hata kodu verdi.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

SORUN ÇÖZÜLDÜ

ordoseclorum

Üye
Aynı işlemi bende yaptım ve aynı sorun şu an bende de var ?

TheORCUN

TheORCUN

Üye
Başka bir PC(mümkünse laptop) ve mümkünse başka bir kabloyla deneyin... Sorun yaşayanlar da var yaşamayanlar da.. Ben de yok mesela :) Sorunu anlayabilmiş değilim... :S

balkonkusu

balkonkusu

Üye
ben de yaptım ama sorun çıkmadı hatta ovi suite den de yeniden yazılım yükledim felan dün sosyal güncellemesi yatım bir sorun yok isterseniz phoneix programını kaldırın ?

TheORCUN

TheORCUN

Üye
Evet her şeyi 0dan baştan yapın, başka pc-başka USB, tekrar format atın yapın.. Anlayamadım ya :D hayır bende yok sorun canavar gibi:D bir daha attım az önce, sorun çıkmıyor, sorunlu olan var olmayan var; neden kaynaklanıyor bilemiyorum :S:S

mdnhkn

mdnhkn

Üye
arkadaşlar cihaz güncellemelerinizi direk nokıa sitesinden yapmadan önce ürün kodunu değişin.yani tr bir cihazı güncelleyince ingilizce oluyor .yapmanız gereken nemesi(nss)ile produc codunu almanya yada dubai yapın haha sonra nokıadan güncelleyin .güncellemenin sonunda cihaz almanya yada ingilizce yada dubai olarak açacaktır fakat diller arasında tr var.kesin çözüm bu.eğer direk nokıadan güncellerseniz ingilizce oluyor.bu işlemden sonra nss ile yine eski produce codunuzu yazın.bukadar.tr olarak güncellenen cihazlar ingilizce olunca nss ile dil kodu değiştiğinde nokıa siteden güncelleme bulunamadı hatası verecektir.eski sürüme dönme şansınız yok.yenisinide bulamıyor.ozaman ponex ile flaşlamanız gerekiyor.sıkıntılı işler.en kolay yöntem üstde yazdığım.kesin sonuç.

TheORCUN

TheORCUN

Üye
http://www.maxicep.com/symbian-3-de...ayi-kurtarma-n8-__resimli-anlatim-441267.html

birde burdaki konuyu incelermisiniz...önemli olan kısım arkadaşın da bahsettiği varıant dosyalarıdır..ben bu dosyalarla kaç defa flash attım bütün programlar sorunsuz çalışmakta...

mraz arkadaşımın dediği de bu... Benim anlattığım flash işleminden sonra bu sorun oluyor. Sende bende olmadı, sorun çıkaran da var çıkarmayan da ... 3 saattir her sitenin harfi harfine baktım yok yok sadece Türkiye'de yaşanıyor sorun sanki kimse böyle bir şey hakkında yazı yazmamış

erkara_64

kardeşim o zaman başka bir laptop yada masaüstü bulup telefonu da tamamen temizleyip yani hafıza-ve memory ondan sonra flash işlemini yapıoruz...

TheORCUN

TheORCUN

Üye
kardeşim o zaman başka bir laptop yada masaüstü bulup telefonu da tamamen temizleyip yani hafıza-ve memory ondan sonra flash işlemini yapıoruz...

Erkara:) konu benim konum zaten :D yapılıp yapılmaması gereken her şeyi yazdım, fakat olmayan sorun çıkan yerler var hala; sende de çıkmamış, sorun şu: flash'dan sonra uygulama güncellemelerinin yapılmaması... Çözüm arıyorum 3 saattir... yok:S

erkara_64

biliyorum senin konun olduğunu kardeşim de belki diorum kıyısından köşesinden ucundan bucağından faydamız dokanabilir diye diorum...yoksa senin bilgin ve tecrübenden şüphem yok:)

mraz

mraz

Üye
    Konu Sahibi
En kısa zamanda başka bir laptopda deneyeceğim.(işin garip tarafı telefondanki uyg. güncelleme kısmındanda güncellemeler gerçekleşmiyor)

TheORCUN

TheORCUN

Üye
biliyorum senin konun olduğunu kardeşim de belki diorum kıyısından köşesinden ucundan bucağından faydamız dokanabilir diye diorum...yoksa senin bilgin ve tecrübenden şüphem yok:)
Saolasın :)

mraz

mraz

Üye
    Konu Sahibi
SORUN ÇÖZÜLDÜ..TheORCUN arkadaşa teşekkürler.Dediği gibi FLASH işlemini farklı bir laptopta yaptım ve en sonunda ovi suitten telefonun eski güncellemelerini yükledim.Benim bilgisayarda AVG antivirüs prosu yüklü ve phoenix i yüklediğim sırada bir iki yerde hata verdi fakat yüklendi.(galiba antivirüs propramım phoenix e gerekli birkaç dosyanın yüklenmesine engel oldu ve bu da telefonu güncellemedeki problem olarak karşıma çıktı.).Flash sonrası güncellemede sorun yaşamak istemeyen arkadaşlara tavsiyem PHOENIX i farklı bir bilgisayara yükleyin ve Flash işlemini yapın.Daha sonra Ovi suit yüklü başka bir bilgisayardan güncellemelerinizi yapın.Ayrıca PHOENIX i yüklerken (antivirüs programları ndan dolayı hata alabilirsiniz) hata vermemeli bundan dolayı antivirüsü devre dışı bırakırsanız sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum.
Yardımcı olan arkadaşlara özellikle TheORCUN arkadasa tekrar teşekkürler.

TheORCUN

TheORCUN

Üye
SORUN ÇÖZÜLDÜ..TheORCUN arkadaşa teşekkürler.Dediği gibi FLASH işlemini farklı bir laptopta yaptım ve en sonunda ovi suitten telefonun eski güncellemelerini yükledim.Benim bilgisayarda AVG antivirüs prosu yüklü ve phoenix i yüklediğim sırada bir iki yerde hata verdi fakat yüklendi.(galiba antivirüs propramım phoenix e gerekli birkaç dosyanın yüklenmesine engel oldu ve bu da telefonu güncellemedeki problem olarak karşıma çıktı.).Flash sonrası güncellemede sorun yaşamak istemeyen arkadaşlara tavsiyem PHOENIX i farklı bir bilgisayara yükleyin ve Flash işlemini yapın.Daha sonra Ovi suit yüklü başka bir bilgisayardan güncellemelerinizi yapın.Ayrıca PHOENIX i yüklerken (antivirüs programları ndan dolayı hata alabilirsiniz) hata vermemeli bundan dolayı antivirüsü devre dışı bırakırsanız sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum.
Yardımcı olan arkadaşlara özellikle TheORCUN arkadasa tekrar teşekkürler.

hehe :D en son düşüneceğim şey.. :D antivirüs programına bak ya :D (sahsen kullanmam hic birini :D) 9 saat boyunca (kendi telefonuma 6 kere flash atmak üzere) ugrastım, çözemedim; geldin antivirüs diyorsun...
Not: Buzdolabında Su vardır inşallah, çok lazım şu an :D

uMTOku

Üye
Evet güncelleme oldumuyorsa flash sonrası yedektende olur çünkü teli yedeklerken onları da alıyor eğer flashtan sonra yedeği yükledisen o zaman güncelleme yapılmaz şaşrma yani :D

mraz

mraz

Üye
    Konu Sahibi
Valla gece 12 sabah 7 anca güncelledim sabahta bi bardak değil bir litre su içtim.Nasıl bi nokia delisi olduk anlamadım.:oke:uMTOku arkadasın dediğindende olabilir doğru ben yedekleme yapmamıştım uzun sürmesin diye.neyse arkadaşlar sağolun

TheORCUN

TheORCUN

Üye
Ben de yedekleme yapmamıştım :) %90 Antivirüslerden, %10 Masaüstü-Laptop farkından; forumda bir yerde okudum sanki, laptoplar masaüstünden daha iyi performans veriyormuş USB bağlantı-aktarım işlerinde..

--------------- Ekleme ---------------

Hem Nokia delisi demeyelim, ustası mı, her şeyini deneye deneye tecrübe ederek öğrenen mi ? Bilemicem.. Beni KVK çağırsa veya Genpa Teleservis, donanımı geçtim de yazılım konusunda teknik eleman olabilirim :D

ordoseclorum

Üye
Sonuç olarak başka bir pc de tüm antivurusleri kapatarak flash işlemini yapıyoruz sonra güncelleme yapıyoruz öyle mi

BASKANCIHAN

BASKANCIHAN

Üye
arkadaşlar hiç uğraşmaya gerek yok götürün bir club nokia servisine oradaki yazılımlar orjinal yazılım attıktan sonra yazılımı yani uygulama güncellemelerini vs...bilgisayardan oviden yapın bir sorun kalmayacaktır aynı sorunu birebir yaşadım çözüm arıyorsanız çözüm kesinlikle denenmiş ve budur...iyi forumlar..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...