android daha saglamligini alicakta temelini aticakta her yazilimci onu taniyacakta destek verecek,, bence bu yolda android in isi cooook zor henuz daha katedecegi cook yol var yahu daha arama ve muzik gibi problemi varmiss,, helede maemo gibi koklu linux destekli yazilimlar varken karsisinda... n900 ve maemo daha cook uzun sure bu piyasada kalacaktir manzara belli N900 ile yola devam
Her yazılımcı onu tanıyacak destek verecek " Yazdıklarında hatalar var
İstersen google da bir arama yap çıkan sonuçlar maemonun belkide 100 katıdır.
Burda tartışılan android mi yoksa n900 üzerine inşa edilmeye çalışılan android mi .Android yüklü gelen cihazlarda hiç bir sorunu yok ve neredeyse tüm firmalar android kullanıyor.Google veriyor detseği firmalar hazıra konuyor.
arama ve müzik le ilgili problemi n900 üzerinde var(bu arada müzik problemi giderildi)
Ayrıca android linux tabanlıdır = Linux çekirdeğine (kernel) sahip bir işletim sistemidir. Linux kerneli içerdiği için oldukça ileri düzeyde bir altyapıya sahiptir.Açık kaynaklı bir işletim sistemidir ve bu nedenle bir çok üreticinin ürününde bulunabilir, . "Google deneyimi" sunan sürümleri işletim sistemi güncellemeleri için bir bilgisayara bağlı olmaya ihtiyaç duymaz.
Sadece parmak etkileşimi ile çalışabilecek şekilde tasarlanmıştır, bu nedenle rakiplerine kıyasla basit ve sade bir arayüze sahiptir ve kolay bir kullanım sağlar. Ana kullanıcı arabirimi, üzerinde çeşitli Widget'ların (ufak programcıklar) çalışmasına imkan sağlayan bir bekleme ekranıdır, ayrıca uygulamaların kısayollarının bulunduğu bir menü sistemi mevcuttur.
Çoklu dokunma desteği mevcut
internet yada uygulamalarda bir eksiklik varsa android market devreye girerek eksik yazılım uygulamasında siz destek sunar (Maemodan bunu sizin tespit edip depolardan indirmeniz gerek )
Olumsuz yönüde şudur ; Tamamlanmamış ve benimsenmiş standartların dışında bir uygulama geliştirme ortamı (Android SDK) sunar, bu nedenle geliştiriciler tarafından gayet olumsuz karşılanmıştır ve mevcut uygulama çeşitliliği ile sayısı açısından şu an fakir bir platformdur.Tabi buda geliştiricilerin sorunu bu sitede hiç kimse ubuntu kullanıp üstüne maemo sdk kurup bir şey geliştirdiğini görmedim .Bunu zaten bir tek Aranel Surion türkçeleştirme yaparak bir deb dosyası hazıladığını gördüm başka birşeyde türkiyedeki sitelerde görmedim .