AMSN görüntülü chat kısaca MSN

Sponsorlu Bağlantılar

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
AMSN görüntülü chat kısaca MSN
Görüntülü görüşme şansı veren amsn programı sürüm yeniledi.

Amsn i depolardan kurabilir yada root yüklüyse aşağıdaki işlemleri yaparak kurabilirsiniz.Depolardan kurarsanız Şayet amsn nin ihtiyaç duyduğu tls modulunu mutlaka aşağıdaki komutları yaparak tls yi kurmanız gerek kısaca root u mutlaka kurun ))

İşlemler öncesi internete bağlı olmanız gerekli
Amsn için komut:
X term üzerinde
root
apt-get install amsn yaz enter yap 16,2 mb lık dosya / tabiki internete bağlı olmanız gerekli
n900 yazdığında kapat x termi

Yeni Sürüm Amsn çalışması TLS modulü yüklemek gerekiyor komut :
X term Üzerinde

root
apt-get install tcl-tls yaz enter

İşlem sonunda kullanıma hazır amsn

Program görüntülü görüşme yapabilir.Bu yüzden hız aşırtılmış/overclock cihazlarda daha rahat kullanılacaktır.

Aşağıda, N900 aygıtında çalışmakta olan aMSN'ye ait bazı resimleri görebilirsiniz.

denizci535

denizci535

Üye
bunlari yaptim yuklu olan amsn de gitti tekrar yukluyorum olmuyor

loko34

loko34

Üye
nedense beceremedim..?

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi

İnternetiniz açıkken x terme girip aşağıdaki komutları vereceksiniz
ve çıkan y/n sorularına türkçe kullanıyorsanız e diyeceksiniz o kadar nasıl takılıyorsunuz ?
root
apt-get install amsn

root
apt-get install tcl-tls

Kara-vicdanli

Kara-vicdanli

Üye
root
apt-get install tcl-tls

bu islem gecersiz kardes. depolardan ya silmisler yada isim degistirmisler tcl-tls duye bilgi bulunmuyor..
gerekli dosyalar olmadigi icinde haliyle yuklenmiyor.
arastirma yaptim henuz bu isi basaran yok gibi..
birileri yazmis tcl-tls diye herkez aynisini saga sola yaziyor..
depolarda yok boyle bisey

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
ben kurdum kullanıyorum talk.maemo.org da ottoman nickle yazdım kurdular teşekkür ettiler
siz neler yaptığınızı ve telefonun üzerindeki sürümü söylermisiniz

ottoman
Today , 03:54 AM
Report This | #13
easy
open x term
root
apt-get install tcl-tls

The Following User Says Thank You to ottoman For This Useful Post: aQUICK1

ottomanView Public ProfileSend a private message to ottomanFind all posts by ottomanAdd ottoman to Your Contacts
aQUICK1
Today , 03:24 PM
Posts: 3 | Thanked: 0 times | Joined on Sep 2010 @ Netherlands
Report This | #14
Those are the commands that will make it work, GREAT

--------------- Ekleme ---------------

belkide depolarınızda amsn deposunu kurmadını telefonunudan amsn silim aşağıdaki linkten dosyayı indirip n900 içine atın ve telefondan dosyanın üzerine tıklayarak kurulmasına izin verin sonra zaten otomatik amsn kuracak ve depoyuda kaydedecek
tek yapman gereken tls dosya komutunu vermen

Kara-vicdanli

Kara-vicdanli

Üye
simdi oldu olay cozuldu murattiy kardes..
isi tamamliyalim baskalari sorunsuz yukleme islemini yapsin..
yoksa bu is cok su kaldiracak bir nokta koyalimki bas agrimasin :oke:

bi kac ay once firmware yenilemistim ogundur amsn yukleme ihtiyaci duymamistim,.
bugunlerdede ha bire amsn konulari acildigini gorunce merak sardik yukleyelim bakalim ne olacak dedik..
fakat eksik bisey var ..
bunu tam manasiyla dile getirmedikleri icin tsl sorunu ile karsi karsiya kaliyoruz..
gecmiste amsn yukleme niyetlendigim zaman Amsn install dosyasi ile yukluyordum.. normali zaten bu..
fakat forumlarda xterminaldan kurma olayini yazdiklari icin kafam tabiki karisti ve amsn install dosya ile yukleme olayini dusunemedik.
olay boyle oluncada depolarda amsn bilgileri yer almadigi icin..
tcl-tls bulunamadi diye cevap aliyoruz.. olay budur..
tcl-tls sorunu olanlar mutlaka ilk once...
1. Amsn install dosyasini n900 e indirip kursunlar..
kurarken zaten sana sorar depolara amsn eklensin vs vs gibi..
buna izin verdirip ardindan da indirip kurarsin..
amsni kurduktan sonrada
2. xtreminal ile tcl-tls kurma isini halledersiniz.. islem tamamdir.
murattiy kardese ayrica tskl..

Ek olarak sunuda ilave edeyim.
Amsn ile kamera gorusmesi gerceklestirdim denemek icin..
basarili oldu fakat ,
n900 ekranindaki cam siyah ,bunu onceden de denemistim kendimi nerdeyse goremiyorum.
ayarlardan da pek degisen bisey olmuyor buna cozum bulan oldumu?
birde sesli gorusmede olsa super olurdu. microsoft sesli gorusme hakkini vermedigi ekranda yaziyor bunuda bisekilde asarsalar temiz is olur.

loko34

loko34

Üye
Kurulumlari basarili sekilde yapmama ragmen acilista yine tcl yukleme ekrani geliyor..
Sanirim yine beceremedim..

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
Aşağıdaki linkten dosyayı indirip n900 içine atın ve telefondan dosyanın üzerine tıklayarak kurulmasına izin verin sonra zaten amsn programını ve depo adresini uygulama yöneticisi içine otomatik kuracak
upload indir.

kısaca yukarıdaki indireceğiniz dosya size amsn depo kaydı ve amsn programı yüklemenizi sağlayacak
sonra
root
apt-get install tcl-tls
komutunuzu kabul eder çünkü bu tcl-tls dosyası amsn deposundan yüklemektedir.aranızda ubuntu , pardus gibi linux çekirdeği kullanan varsa daha iyi anlayacaktır.Hoş gerçi n900 de linux çekirdeği kullanıyor bu uygulama yöneticindeki depolarda bu işlemi görüyor
bazı uygulamaları uygulama yöneticisinde diğer kişiler görürken yada x term üzerinde yüklerken sizler yapamıyorsanız tek nedeni vardır aşağıdaki depolar sizde kurulu değildir.
kısaca ben anlattığımda sizlerin apt-get install tcl-tls yapamıyorum demenizin neddenide aşağıdaki amsn deposunun sizde olmayışıdır.
Catalogue name: System Software Updates
Web address: https:
Distribution:. /
Components:
Catalogue name: Nokia
Web address:
Components:
Catalogue name: Ovi
Web address:
Components:
Extras: not optimized applications in beta. (We talked about them )
Catalogue name: Maemo Extras
Web address:
Distribution: Fremantle
Components: free non-free
Catalogue name: Maemo Testing
Web address:
Distribución: Fremantle
Catalogue name: Maemo Devel
Web address:
My-Maemo repository.
Catalogue name: My-Maemo
Web address: Distribution: fremantle
Components: user

Mozilla.

Catalogue name: Mozilla
Web address: Distribution: chinook
Components: release
aMSN
Catalogue name: aMSN
Components: amsn taltk
Nintendo Emulators.
Catalogue name: Maemo Nintendo Emulators
Web address:
Distribution: fremantle
Components: main
Qole repository.
Catalogue name: Qole
Web address:
Distribution: maemo
Components: fremantle

loko34

loko34

Üye
Üstad yükleme başarılı olarak yapıldı yani TCL'de yüklendi ama nedense açılışta yine aynı ekran geldi.. Herneyse zaten hevesimde kaçtı bu programdan..

kuafor2009

Üye
Aşağıdaki linkten dosyayı indirip n900 içine atın ve telefondan dosyanın üzerine tıklayarak kurulmasına izin verin sonra zaten amsn programını ve depo adresini uygulama yöneticisi içine otomatik kuracak
upload indir.

kısaca yukarıdaki indireceğiniz dosya size amsn depo kaydı ve amsn programı yüklemenizi sağlayacak
sonra
root
apt-get install tcl-tls
komutunuzu kabul eder çünkü bu tcl-tls dosyası amsn deposundan yüklemektedir.aranızda ubuntu , pardus gibi linux çekirdeği kullanan varsa daha iyi anlayacaktır.Hoş gerçi n900 de linux çekirdeği kullanıyor bu uygulama yöneticindeki depolarda bu işlemi görüyor
bazı uygulamaları uygulama yöneticisinde diğer kişiler görürken yada x term üzerinde yüklerken sizler yapamıyorsanız tek nedeni vardır aşağıdaki depolar sizde kurulu değildir.
kısaca ben anlattığımda sizlerin apt-get install tcl-tls yapamıyorum demenizin neddenide aşağıdaki amsn deposunun sizde olmayışıdır.
Catalogue name: System Software Updates
Web address: https:
Components:
Catalogue name: Nokia
Web address:
Components:
Catalogue name: Ovi
Web address:
Components:
Extras: not optimized applications in beta. (We talked about them )
Catalogue name: Maemo Extras
Web address:
Catalogue name: Maemo Testing
Web address:
Distribución: Fremantle
Catalogue name: Maemo Devel
Web address:
My-Maemo repository.
Catalogue name: My-Maemo
Components: user

Mozilla.

Catalogue name: Mozilla
Web address: Distribution: chinook
Components: release
aMSN
Catalogue name: aMSN
Components: amsn taltk
Nintendo Emulators.
Catalogue name: Maemo Nintendo Emulators
Web address:
Distribution: fremantle
Components: main
Qole repository.
Catalogue name: Qole
Web address:
Distribution: maemo
Components: fremantle

nedense hepsi yuklu fakat olmuyor, yada sunu yapalim ne dersiniz dosya haline getirin tlc yi bizde indirelim oylece kuralim ne dersiniz :islik

denizci535

denizci535

Üye
aynen bende... hersey yuklu olmuyorrrrrrrr...

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
Başka bir alternetif veriyorum kendim tüm amsn programı ve TLC-TLS yi silip şimdi yaptığım uygulamayı yaptım çalışıyor
El yapımı göz nuru

şayet amsn yüklüyse silin , x term üzerinden silin, hızlı silinir root apt-get remove amsn yazmanız yeterli

sonra aşağıdaki dosyayı indirip mydocs a atın adı murattiy dosyası

İnternete bağlı kalın
x term açın
root
apt-get install amsn

bitince kapat
sonra
tekrar x term aç

root
dpkg -i /home/user/MyDocs/murattiy.deb

sonra açın amsn i
umarım çalıştıracaksınız

denizci535

denizci535

Üye
olmadi.. yine kurulu msn yi sildim senin dedigini kurayimdedik olan oldu tuh...linux86 vs tls kodu falan diyor yandibek

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim çalıştırmayı başaramadığın msn ne işe yarayacak

loko34

loko34

Üye
Ustad tarif ettigin her sekilde denedim ama bende de olmadi.Nasip degilmis demek ki..

cptahmet

Üye
teşekkürler murattiy
kurdum ve gayet iyi çalışıyor.

kumakta güçlük çeken arkadaşlara tavsiyem. tls yi kurarken eğer telefonunuzun dili türkçe ise, y/n sorularına e yanıtını verin. yoksa abort. (iptal) oluyor. her ne kadar done yazmış olsada.

kolay gelsin

NR6630

NR6630

Üye
teşekkürler murattiy
kurdum ve gayet iyi çalışıyor.

kumakta güçlük çeken arkadaşlara tavsiyem. tls yi kurarken eğer telefonunuzun dili türkçe ise, y/n sorularına e yanıtını verin. yoksa abort. (iptal) oluyor. her ne kadar done yazmış olsada.

kolay gelsin
arkadasim bu senin dedigini 50 kere zaten yazildi ve denedikte ama olmuyor maalesef oraya yes yada evet demeyi zaten bizzde biliyoruz ama olmuyor :allalla::allalla:

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
arkadasim bu senin dedigini 50 kere zaten yazildi ve denedikte ama olmuyor maalesef oraya yes yada evet demeyi zaten bizzde biliyoruz ama olmuyor :allalla::allalla:

sirayla neler yaptigini bana yazarmisin .neden kuramiyorsun .hata kodlarini soylersen bileyim
birde depolarinda amsn kurukumu tek tek yaz sana yardimci olayim bu konu maemo org da cozum bulunamiyordu ben yazdim oldu.depoya amsn deposu kurulu olmasi gerekli

NR6630

NR6630

Üye
sirayla neler yaptigini bana yazarmisin .neden kuramiyorsun .hata kodlarini soylersen bileyim
birde depolarinda amsn kurukumu tek tek yaz sana yardimci olayim bu konu maemo org da cozum bulunamiyordu ben yazdim oldu.depoya amsn deposu kurulu olmasi gerekli
tamam oldu kardeşim şimdi sağol muratti ekini yükledim oldu ama geçen yüklememişti nedense aynı eki :oke::oke:sağolll

Üst Alt