Ttnet 3g ve avea karmaşası

Sponsorlu Bağlantılar

kol@j

kol@j

Üye
    Konu Sahibi
Ttnet 3g ve avea karmaşası
TTNET 3g avea ortaklığında 500 mb 5,99 tl lik paket aldım kota aşım ücreti 100 kb başına 0,002 tl dediler (ttnet mi söyledi avea mı hatırlamıyorum.) o da 1mb yaklaşık 2kuruş ediyor da meğersem o 5 kuruşmuş. 2,5 gb aylık kullandım 82 tl fatura geldi.

üstelik modemi bağla laptop'u bırak su içer gibi kotayı yiyo birgün bırak öylece hiç bilgisayrı kullanma 50 mb kesin gider. 10 dakikalık bir video indir 100mb kesin gidiyor. video nun kapasitesini de aşıyor. hem msn de görüntülü görüşme yapmanızı da hiç tavsiye etmem

ttnet lilere bir güzellik bu ama avea faturalandırıyo. ttnet hiç karışmıyo.
birde 1000 saatlik wirofon hediyesi var paketinde bile yazıyor.
ne telekom'un ne ttnet' in ne de avea'nın haberi var. zaten ne kadar kullanmaya çalışsamda olmadı bir iki kere karşıdakinin sesini duydum o beni duyamadı.
şikayetler sonuçsuz kalıyor. vaz geçsek olmaz 2 yıllık sözleşme var. bende biradere vereceğim evinde net var bunu da dışarda kullansın 500 mb boşa gitmesin bari.

sdtcn63100

sdtcn63100

Üye
slm arkadaşlar bnede bu 3g modemi yeni aldım am daha kullanmadım dedim bir bilgi alayım ondan sonra kullanırım bu modemle youtube dan video falan izlersem fazla megabyat gider mi lütfen bilgisi olan söylesinm ?

kol@j

kol@j

Üye
    Konu Sahibi
kardeş hayırlı olsun ama bu modem kırda bayırda internetsiz kalınmaması için üretilmiş...
geçici çözüm yani..
ayrıca bilgisayarda kullanırken...
önceden bütün güncellemeleri tamamla...
otomatik güncellemeleri de kapat yoksa durduk yere güncellemeler mb emer...
kontrolünde olmayan o kadar artık veri alış verişi yapar ki... kota bitince de acil durum haricinde kullanma...
aşım ücreti kazıkkkk...
müşteri temsilciliğine de güvenerek iş yapma... onlar sana , ne sorarsan onu cevaplarlar...
sonuçlar hakkında geniş bilgi vermezler... sen bildiğin kadarıyla kullanırsın... fatura da boy boy gelir, sen de müşteri temsilciliğini ararsın... onlarda şöyleydi böyleydi der sıyrılırlar...
video konusuna gelince, izlemek istediğin videonun süresi ne kadar... o kadar sürelik vieo ortalama kaç mb. eder...
ona göre harcamış olursun...
ayrıca...
explorer dan web sitesinin sayfasını açarken, istediğin öğeler gelince sayfayı durdur ki... mb tasarrufun olsun...;)
google, sitelerini, basit hazırladığı için fazla gereksiz içerik bulundurmaz...
haberler için, email için ve daha başka hizmetler için 3g modemlerde google ı tercih etmekte fayda var...
mb tasarrufunu sağlayacak bir yol da
internet seçeneklerinden resim göster seçeneği kapatılırsa (resimle iş yoksa tabii) iztemediğiniz resimler için mb harcamazsınız...

OğuzcanAbi

Üye
82 lira offf

kol@j

kol@j

Üye
    Konu Sahibi
şimdi ttnet 3g modem alana 500 mb kota aşımında her 500 mb için 7 tl...

illegal46

Üye
bu son günlerde aklımı kurcalayan bir durum var. ttnet 3g modemim var 500mb limtli olan bilgisayarı herzaman yanımda taşımak mümkün olmuyor acaba 3g modemin data hattını 3g özellikli telefonda internete girmek için kullanabilirmiyim hem 500mb boşa gitmez hemde ben telefonumla kolayca nete girer bilgisayarımın yanımda olduğu zamanda bilgisayarımdan nete girerdim

kol@j

kol@j

Üye
    Konu Sahibi
denemekte fayda var onu bende düşündüm fakat hiç uygulamadım...

data hattı konuşma için kullanılamıyor ondan haberin olsun...

illegal46

Üye
o konuda bilgim var data hatlar teleonlarda görüşme yapmak için kullanılmıyor zaten benim amacım data hattın sadece internetinden cep telonuyla faydalanmak.

kol@j

kol@j

Üye
    Konu Sahibi
farklı bir yola temas etmişsin denemeden bilemezsin...
forumda ilk talep ediyorsun...
internette de aradım pek birşey bulamadım...

sadece "3g mobil modem özelliği olan telefonlarda kullanılabilmesi lazım" diye zayıf bir ifade var...

illegal46

Üye
modemim ankarada ben memlekete tatil için geldiğim için getirmemiştim ankaraya gidince ilk fırsatta deneyip burada bilgiyi sizinle paylaşıcam

kol@j

kol@j

Üye
    Konu Sahibi
yeni bir konu açarak halledebiliriz

pampilo

Üye
Aynı tuzağa ben de düştüm. İlk 9 ay ücretsiz ve istediğin zaman aboneliği iptal edebiliyorsun dediler. Her ay 5,5 TL vergi geliyor. 24 aydan önce de aboneliği kapatamıyorsun cezasını ödemden. Seve seve 24 ay avea+ttnet işbirliğinde öpüleceğiz

kol@j

kol@j

Üye
    Konu Sahibi
imzayı atınca dediklerine göre değil sözleşmeye göre...

emre3017

emre3017

Üye
9495 nolu numaraya kalan mb yazınca kalan kotamı yolluyorlar.Fakat ek olarak 500 mb daha kullanmak istiyorum bunun için yapmam gereken birşey varmı? Yoksa direk 7 lira olarakmı yansıyacak faturaya?

kol@j

kol@j

Üye
    Konu Sahibi
9495 nolu numaraya kalan mb yazınca kalan kotamı yolluyorlar.Fakat ek olarak 500 mb daha kullanmak istiyorum bunun için yapmam gereken birşey varmı? Yoksa direk 7 lira olarakmı yansıyacak faturaya?

sözleşmen ona göreyse 2 GB ' a kadar her 500 MB 7 tl ılarak otomatik olarak ücretlendirilir... ama dediğim gibi 2 GB sonra kendi kafalarına göre...

emre3017

emre3017

Üye
kol@j

Artık modemim autorun özelliği ile çalışmıyor. Ttnet bağlanma programını sildim ve bir daha kuramadım (Masaüstündeki turuncu ttnet icosu olan program) Netten bir versiyonunu buldum ama sanırım eski. Sendeki bağlanma programının setupunu benle paylaşabilir misin? Ya da bana indirme yapmam için link verirmisin? ZTE nin sitesine girdim ama anlamadım :S

kol@j

kol@j

Üye
    Konu Sahibi
kol@j

Artık modemim autorun özelliği ile çalışmıyor. Ttnet bağlanma programını sildim ve bir daha kuramadım (Masaüstündeki turuncu ttnet icosu olan program) Netten bir versiyonunu buldum ama sanırım eski. Sendeki bağlanma programının setupunu benle paylaşabilir misin? Ya da bana indirme yapmam için link verirmisin? ZTE nin sitesine girdim ama anlamadım :S

slm5288

Üye
düşünenlere kesinlikle tavsiye etmem.hata yaparsınız.önce alt yapılarını yükseltsinler.bence aldıkları ücreti hak etmiyor avea.reklamlarının tersine nedir şu avealı olanların hali.

kol@j

kol@j

Üye
    Konu Sahibi
yahu bu sıralar seyahat halindeyim ... konaklamam sırasında ttnet mobil modem kullanıyorum...
yani bu konuda da belirttiğim gibi avea nın sağladığı bir internet servisi

arada öyle bir bağlantı gidiyor ki... tam çekiyor ama veri transferi durmuş yok... işin yoksa bir daha bağlantıyı kes başlat... açtığın sayfaları tekrar indir... 50 MB kotam belki daha fazla böyle telef oldu...

Allah müstehaklarını versin
forumda yazdığım bazı cevaplarda böyle telef oldu... tekrar yazmak zorunda kaldım...

nasıl yapıyorlar bu işi anlamıyorum...

--------------- Ekleme ---------------

hatta sayfa indirmeyi hızlandırmak için resimleri kapattım...

emrah0020

emrah0020

Üye
cok sacma arkadaslar hiç bi sorun yoktu şimdi de 3g edge baglı dğil diyo neden oldu bilmiyorum ama girmiyor internete

Takipçi Satın Al

Üst Alt