çay içenler bunu biliomu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
d€rVish

d€rVish

Üye
çay içenler bunu biliomu
Günde 3 - 4 bardak siyah ya da yeşil çay içmenin felç riskini yüzde 21 oranında azalttığı bildirildi.

Amerikan Kalp Derneği'nin Uluslar arası Felç Konferansı'nda sunulan araştırmada, günde 3 ya da 4 bardak çayın felç riskini yüzde 21 kadar azalttığı tespit edildi.

Los Angeles California Üniversitesi tarafından yürütülen ve İngiliz tabanlı , Lipton Çay Enstitüsü tarfından desteklenen çalışmada, yeşil ya da siyah çay çeşitlerinin felç riski üzerinde önemli bir etkisinin olduğu tespit edildi.

"Felç" isimli dergide yayınlanan çalışmada, 9 çalışmadan veriler ile 4 bin 378 felç vakası kullanıldı. Bilim adamları günde 1 fincan az yeşil ya da siyah çay içenlerle günde 3-4 fincan içenleri karşılaştırdı. Günde 3 fincandan fazla çay içenlerin felç geçirme riskinin yüzde 21 azaldığını buldular.

Üniversitenin David Geffen Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Lenore Arab, yaptıkları analizle günde 3 ve daha fazla fincan çay tüketiminin iskemik felç riskini düşürdüğünü bulduklarını açıkladı. Arab, bulguların siyah ve yeşil çayı kapsadığını bitki çaylarını içermediğini belirtti.

Lipton Çay Enstitüsü'nden araştırma direktörü Dr Paul Quinlan ise "Geçtiğimiz yıllarda, farklı sektörlerce yapılan çok daha fazla araştırma düzenli çay tüketiminin ruhsal ve fiziksel sağlığa önemli ölçüde fayda sağladığını göstermişti. Bu yeni araştırma bunlara felç riskini azaltmayı da ekledi. Bu çalışmayı desteklediğimiz için çok memnunuz" dedi.

• Beğen
Tepkiler: Reşwan, huri$, PhyscoDevil ve 1 kişi daha

kol@j

kol@j

Üye
açık ve az şekerli olmasının gerektiğini duymuştum bu ise ilave bilgi olsun

teşekkürler

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
güzel bilgilendirme tesekkürler:oke:

batuone

Üye
güzel paylaşım:oke:

d€rVish

d€rVish

Üye
bişiii değil :D

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Evet, bizum çay çok faydalidur daaa:)Haydeyun uşaklar çay içelum:)

zaza

zaza

Üye
Zararlarını niye sölemiyolar :D

d€rVish

d€rVish

Üye
zararlarınıda sen yaz .. artk forumu garip ve ilginç olaylarla doldurdum ztn..:D

E.coli

E.coli

Üye
o kadar çayı kim içecek su için su sağlığa faydalıdır hem dostlar :D

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Çaysız bir hayat düşünenem:)

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
evet açık ve az şekerli kolaj'a katılıyorum. çaysızda düşünemem canım çay istedi birden gidip çay içeyim. konu için teşekkürler..

qirL1903

qirL1903

Üye
Bak bunu bilmiyordum teşekkürler :)

Revengeful

Emekli Yönetici
Biliyordum tesekkurler

canturgay

canturgay

Üye
ince belli bardaktan ve demleme olmalı :pro:

maxirabit

maxirabit

Üye
:hmmm

huseyindemirkan

Üye
güzel bilgi için teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt