Akaryakıta yine zam geldi benzin 4 lirayı aştı!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Anıl Umut

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Akaryakıta yine zam geldi benzin 4 lirayı aştı!!
Akaryakıta zam geldi benzin 4 lirayı aştı



Petrolün varil fiyatı 150 dolarken litresi 3,5 TL civarında olan benzinin, dün varil fiyatı uluslararası piyasalarda 90 dolara ulaştı. Benzin fiyatlarına gelen zamla Türkiye'de pompa fiyatları 4 lirayı aştı. İşte yeni fiyatlar;

Akaryakıt fiyatlarında yapılan son artışla birlikte 95 oktan benzinin litresi 3,87 liraya, 97 oktanın ise 4,01 liraya çıktı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, geçen hafta yapılan artıştan sonra akaryakıt firmaları, petrol fiyatlarındaki yükselişi gerekçe göstererek benzin fiyatlarında yeni bir artışa gitti.
Son yapılan artışlarla birlikte, 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 3,79 liradan 3,87 liraya (tavan fiyat) ulaştı. 97 oktan benzinin litresi ise 4,01 liraya yükseldi.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, firmaların dünyadaki petrol fiyatlarındaki yükselişi gerekçe göstererek akaryakıta zam yaptığını söyledi.
Benzin fiyatlarında 4 lira sınırının aşıldığını ifade eden Kaya, şunları kaydetti:
''Az kullanılsa da 97 oktan benzinde litre fiyatları 4 lirayı geçti. Gözümüz aydın. Geçen hafta da zam yapılmıştı. Günde 1 kuruş zam yapılıyor. Dünyanın en pahalı yakıtını hem biz kullanıyoruz hem de en yüksek vergiyi biz veriyoruz.
Bu rakamlarla birlikte benzinin litresi aslında 1,20 lira. Gerisi vergi. EPDK, firmaları uyarabilir, 'Dünyada fiyatlar bu şekilde yükselmiyor siz neden yükseltiyorsunuz' diye sorabilir. Firmaların aynı anda nasıl zam yaptığını sorgulaması gerekiyor.''
Kaya, denetim yapılmadığı için firmaların kendi inisiyatiflerinde artışa gittiğini ileri sürerek, ''İnceleme yapılmıyorsa, sektör düzenlenmiyorsa tüketici benzinde 5 lirayı kısa zamanda görecektir.
Çünkü firmalar istediği gibi fiyat uyguluyorlar. Rekabetin olmadığı ortamda firmalar kartelleşiyorlar. En azından benzinden alınan verginin düşürülmesini istiyoruz. Tüketiciye bu kadar yüklenilmemeli'' diye konuştu.
AA


 


Anıl Umut

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Eh yeter artık,insaf diyorum!!
 
PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
4.01 e benzin mi alınır ya 2 ay sonra 20 tl derlerse sasırmayın:D
 
akula

akula

Üye
benim su andaki mesleğim tüpcülük akşama kadar bıktım artık müşterilerle tartışmaktan millette haklı ama genede sesini çıkartmıyor biz böyle bir milletiz yurt dışında örneklerini gördük yunanistanda misal adamlar en ufak zamda duman attırdılar hükümete
 
Usta Şirin

Usta Şirin

Üye
ne para göz oldu bu devlet yaw arkadaş insaf diyorum yaa
 
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
heleki otogaz var oda yakındır heralde
 
arslansem

arslansem

Üye
Bugün zam yok diye duydum ama emin değilim :D
 
arslansem

arslansem

Üye
Ben napayım Anıl ben mi yapıyorum zamları :ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
3
Görüntüleme
266
PALA.
doctorrr
Cevap
3
Görüntüleme
356
Enes
CABBAR
Cevap
6
Görüntüleme
472
spy ghost
Cevap
0
Görüntüleme
306
spy ghost
Kingmortall
Cevap
9
Görüntüleme
577
zombaka


Üst Alt