Bu bilmeceyi bilene helal diyorum.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zaza

zaza

Üye
    Konu Sahibi
Bu bilmeceyi bilene helal diyorum.
Dün bu bilmeceyi bilene telefon hediye edeceklerdi. Sabah 9 a kadar zaman vardı ben dahil çözemedim hatta bana kıyak geçip cevap içinde dediler ama bulamadım bilen varsa yazsın ha bu arada süre bitti ama açıklamadılar.

Avrupa nin bir sehrinde kürt bir adam bir restorantda oturmus (LOKANta) karsi masada bir yabanci bir genc kadin oturmus kadin adamin hosuna gitmis bir göz kirpmis ,kadin garsona diyor git sor o adam kürtmü diye garson geliyor siz kürtmüsünüz diyor oda evet diyor garson dönüyor kadina söylüyor kadin bir not yaziyor diyorki götür bunu ona ver garson götürüken okuyor okuyunca adami orda kovuyor ,adam cok merak etmis en yakin arkadasina vermis bu ne yaziyor arkadasi okumus onunla arkadasigini bitirmis ,kime gösterise ayni tavir aliyormus bir gün ucakda ülkesine dönüyormus bide demis hostese göstereyim o söyler belki hostese göstermis oda pilota götürmüs pilot okuyunca geri dönmüs adami birakmislar tekrar havalanmis,adam bunu ülkesinde bir bankaya koyyuyor gel zaman git zaman o bankaya soyguncular geliyor hersey soyuyorlar ama o notu okuyunca birakiyorlar,bir gün adam ülkeye döndügünde onu kahramanlar gibi karsilasmislar niye??????

Samsun55''

Samsun55''

Üye
:hmmm

zaza

zaza

Üye
    Konu Sahibi
Düşün düşün ben bulamadım senmi bulucan ama neden lokanta parantez içine alınmış ve neden ta sı küçük anlamadım sanki bi ipucu veriyo

NowOrNewer

NowOrNewer

Üye
bi yerde okumuştum bunu ama cevabı unutmuşum ama cvp sorunun içindeydi de biraz değiştirmişler bunu

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
simdi size gore o kagitta ne yaziyor alin elinize kalem kagidi ve soruyu bastan itibaren yazin
ne cikacak elinizdeki kagitta ne yaziyor

cevap : o kagitta bir hikaye yaziyor

sorunun yazılı olduğu kağıt yani ''bu kağıtta ne yazıyor'' derken aslında sorunun yazılı olduğu kağıt soruluyo verilen hikaye ve hikayede adı geçen kağıt şaşırtmak için verilmiş.

soru burda web sayfasi oldugu icin kagitta olarak algilanmiyor umarim dogru cevap vermişimdir.
eger cevap dogru olursa: şimdi telefonum olurdu ama geşti eee bari siz bi hediye alın canım..:ehe

zaza

zaza

Üye
    Konu Sahibi
şimdi bişey derdim ama demiyecem herkesde kendini akıllı görüyo karşısındakini a.tal görüyo
ben senden akıllıyımmı dedim çözemezsin dedim anlayana:naughty: neyse ben bulamadım cevabıda eklemediler bilen varsa yazsın bilmeyen hiç uğraşmasın anlamında yazdım çünkü çok zor:islik

--------------- Ekleme ---------------

_є_®_¢_α_N_™;3005533' Alıntı:
Hemen ciddiye alma yahu.Şakasına demiştir :)

Değil mi yurisa..?
ben onu ciddiye alsaydım şuan onun olduğu mekandaydım:box:ehe

simdi size gore o kagitta ne yaziyor alin elinize kalem kagidi ve soruyu bastan itibaren yazin
ne cikacak elinizdeki kagitta ne yaziyor

cevap : o kagitta bir hikaye yaziyor

sorunun yazılı olduğu kağıt yani ''bu kağıtta ne yazıyor'' derken aslında sorunun yazılı olduğu kağıt soruluyo verilen hikaye ve hikayede adı geçen kağıt şaşırtmak için verilmiş.

soru burda web sayfasi oldugu icin kagitta olarak algilanmiyor umarim dogru cevap vermişimdir.
eger cevap dogru olursa: şimdi telefonum olurdu ama geşti eee bari siz bi hediye alın canım..:ehe
ben bile cevabı bilmiyorumki eklemediler ama ben ayrıcalık alıp ipucu aldım cevap sorunun içinde dediler ama ne yaptıysam bulamadım işin ilginç tarafı şu (LOKANta) kelimesi neden parantez içinde ve neden ta küçük:hmmm

bi yerde okumuştum bunu ama cevabı unutmuşum ama cvp sorunun içindeydi de biraz değiştirmişler bunu
cevap içinde dediler ama nerde:ehe

sefa benle uğraşma ALLAH aşkına ben geri adım atmayı sevmeyen biriyim bazen kalp kırabilirim lütfen uğraşma benle ben sana bişi demedim ama neyse canım :eheben bunun intikamını profilinde alırım:ehe

Cihandar

Cihandar

Üye
:hmmm
nası bişey bu yav

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Avrupa nin bir sehrinde kürt bir adam bir (restorantda)oturmus (LOKANta) yıda pareneteze almışlarki anlamayan bilmeyen ler için restorant' yane lokanta da demek anlamında kullanmışlar. cevap bence öyle hikaye içinde hikaye

Yazıdaki amaç kişinin ilk aklına gelen düşünceyi,e göre kişilk analizi yapmaktadır. yani bu sorunun doğru bir cevabı yoktur.. bu hikaye bir şirket tarıfından yazılan yayılan bir soru testi kişilk analizi yapıp kişini psikoloji'sini tepkisini görüp olumlu ise işe alıyor. aslında çok saçma bir olay ama bir yandan da mantıklı diyelim neden derseniz.

Örneğin aids veya şarbon yazıyor ve okuyana bulaşacaktır cevabı veren bir kişinin şunu bir düşünmesi gerekir: ailen veya en a,samimi arkadaşın böyle bir durumda seni neden terk etsin. Çözüm yolları üretmek gerekmezmi? Bu sevdiklerini ile yakın bağlarının olmayışını gösterir. Yada ben bir gy’m, ben azrailim canını almaya geldim, sen öldün, diye bir not olsa bun nekadar mantıklı olur. Hırsızlar neden paraları bırakıp kaçsın ellerinde okadar imkan varken bitane sıkarlar olur biter. Veya doktor neden intahar etsin. Yada uçak neden geri dönsün, bir kişi için. Bu adam hem dışlanan hemde. Geri döndüğünde kahramanlar gibi karşılanan bir insan oluyor. Kısacası soru tamamen cevapsızdır. Hikayede sorulan aslında bir soru testi kağıdı elinizde düşünün. Ve testte sorulan hikayede bir kağıt not daha var notta ne yazdığı soruluyor. Aslında burada kağıtta ne sorulduğu değil o an karşısındaki kişini ne tür bir tepki nasıl bir cavap vereceğini bakliyor yoksa cevapsız bir sorudur bu.
umarım bi açıkığı kavuşmuştur cevabımız..

zaza

zaza

Üye
    Konu Sahibi
Sağol mustafa2 abi şimdi anladım :)

Hkn's

Üye
baya ilginç bir bilmece..:hmmm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt