crazyferit
Üye
Aslan gerçekten ormanlar kralı mı?
Forumda başka bir yerde bu konu açıldı mı bilmiyorum. Ben göremedim. Son zamanlarda aklıma takılan bir soru idi. Kedilerin gerçek kralı kim? Aslan mı Kaplan mı? Genelde masallarda ve gündelik konuşmalarda Aslanın en güçlü kedi olduğu söylenir. Ama gerçek öyle değilmiş. İnternette yaptığım bir küçük araştırmayla en büyük ve güçlü kedinin Kaplan olduğunu öğrendim (cim bomlular kızacak! ) Bir erkek aslan ortalama 200-250 kg civarında iken bir erkek kaplan ortalama 300-350 kg arası imiş. Hatta Sibirya kaplanı gibi bazı türlerinin 400-500 kg civarında olduğuna dair bilgiler var. Ayrıca: aslanlar grup olarak avlanırlar. Oysa kaplanlar tek başlarına avlanırlar. Aslanlar rahatsız edilmedikleri sürece pek saldırgan olmadıkları halde kaplanlar çok daha agresif hayvanlarmış (bunu bir hayvanat bahçesinde test etme imkanı bulmuştum. Yaptığım harekete aslan bir tepki vemezken kaplan neredeyse kafesini parçalayacaktı! Tabii görevliler müdahale etti ). Bir belgeselde Hindistanda safariye çıkan gruplardaki fillere dahi saldırdıklarını görmüştüm.
Bu konuyla ilgili benim gibi meraklı bir okuyucu geçenlerde bir derginin okuyucu mektupları köşesine aynı soruyu derginin bilim uzmanlarınca cevaplanması maksadıyla göndermiş, derginin bilim uzmanı da yaklaşık şöyle bir cevap vermişti: "Bu iki hayvan aynı yaşam alanlarını paylaşmıyor. Dolayısıyla bir karşılaştırma yapılması doğru değil ama maksat kas gücü ise bir yaban öküzünün kas gücü en yüksektir. Ancak yırtıcılar özellikle kedigiller arasında bir sıralama yapmak gerekirse bu durumda şu söylenebilir: Aslan kaplanı, kaplan jaguarı, jaguar leoparı, leopar çitayı parçalar". Tabii bu kas gücünü nasıl ölçtüğünü belirtmemiş. Oysa bir Sibirya Kaplanı'nın bir yaban öküzü ya da o büyüklükteki bir başka hayvanı kolaylıkla parçalayıp hatta daha rahat yiyebilmek için kolaylıkla sürükleyip inine götürdüğünü kendi gözlerimle görmüştüm. Zaten bu dergilerin bilim uzmanlarının gerçekten uzman olup olmadıklarına dair ciddi şüphelerim var .
Konuyla ilgili ciddi bilgi sahipleri bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.
Bu konuyla ilgili benim gibi meraklı bir okuyucu geçenlerde bir derginin okuyucu mektupları köşesine aynı soruyu derginin bilim uzmanlarınca cevaplanması maksadıyla göndermiş, derginin bilim uzmanı da yaklaşık şöyle bir cevap vermişti: "Bu iki hayvan aynı yaşam alanlarını paylaşmıyor. Dolayısıyla bir karşılaştırma yapılması doğru değil ama maksat kas gücü ise bir yaban öküzünün kas gücü en yüksektir. Ancak yırtıcılar özellikle kedigiller arasında bir sıralama yapmak gerekirse bu durumda şu söylenebilir: Aslan kaplanı, kaplan jaguarı, jaguar leoparı, leopar çitayı parçalar". Tabii bu kas gücünü nasıl ölçtüğünü belirtmemiş. Oysa bir Sibirya Kaplanı'nın bir yaban öküzü ya da o büyüklükteki bir başka hayvanı kolaylıkla parçalayıp hatta daha rahat yiyebilmek için kolaylıkla sürükleyip inine götürdüğünü kendi gözlerimle görmüştüm. Zaten bu dergilerin bilim uzmanlarının gerçekten uzman olup olmadıklarına dair ciddi şüphelerim var .
Konuyla ilgili ciddi bilgi sahipleri bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.

neyse bu konu takıma gitmesin aslan gs için değil benimsendiği için orman kralıdır bunu unutmayın simgeler başka bu konu başka azıtmayın