ŞU bilmeceye bi bakın yaa :s

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ilkeras

Üye
    Konu Sahibi
ŞU bilmeceye bi bakın yaa :s
yağmur yağdıkça yukarıya yükselen şey nedir:hmmm

gaffarson

gaffarson

Üye
cevap: koku (toprak kokusu) kişisel tahminim

sebebi:

Yağmur sonrası hissedilen güzel kokuların bir kaynağı, toprakta yaşayan Actinomycetes grubu içinde yer alan bazı bakterilerdir. Toprakta yaşayan en küçük canlılardan olan bu bakteriler, en çok nemli ve karanlık ortamlarda gelişirler. Çevre koşullarının gelişmeleri için uygun olmadığı kurak dönemlerdeyse "spor" adı verilen özel yapılar üretirler. Sporlanma, bazı bakterilerin kendilerini olumsuz koşullarda korumalarını sağlayan bir özelliğidir. Yağmurdan sonra duyduğumuz kokunun nedeni de bu sporlardır. Daha önce oluşmuş bu sporların kokusunu hava kuruyken duyamayız; ancak yağmur yağdığında duyabiliriz. Çünkü yağmur damlaları yere düştüğünde, toprakta önceden birikmiş bir miktar yağmur suyunun da yardımıyla sporların havaya fırlamasına neden olur. Yağmur nedeniyle havada çoğalan nem, bu sporların kokusunun burnumuza kadar ulaşmasına neden olur. Yani aslında kokunun kaynağı toprak değil, toprakta yaşayan bu bakterilerdir

bu kısım alıntıdır

ancak bilmece bu ya kimbilir cevap nedir :D

-------------

şemsiye de olabilir aslında şemsiyeyi açarken şemsiyenin kumaş yelpazesi yükselmiş olur ya o bakımdan :ehe

ayrıca foruma üye olup ilk konu ve mesaj olarak da direkt bir bilmece sorabildiğiniz için tebrik ediyorum sizi :ehe

qirL1903

qirL1903

Üye
Benim de aklımdan öyle gecti :)

gaffarson

gaffarson

Üye
düşündükçe bir çok cevap bulunabilir bu bilmeceye. Örneğin "su seviyesi" yağmur yağdıkça her nerede olursa olsun az ya da çok su seviyesi de yükselecektir. Nerden sardım ben şimdi bu bilmeceye :ehe

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Zaten bir şey asağı yükselemez ki,yukarı demişsiniz:hmmm
Kpss sonrası bir ruhsal çöküntü var bende kusura bakma:ağlarım:

gaffarson

gaffarson

Üye

Aslında haklısın ama malesef Türkçe'mizde kullandığımız o kadar çok yanlış ifade ve cümleler var ki. Aklıma ilk gelen örnek "kendimi intihar edeceğim". Başkasını intihar edemeyeceğimizi, o zaman zaten fiilin intiharla uzaktan yakından alakası olmadığı gibi direkt cinayet söz konusu olduğunu malesef hala anlayamıyoruz :D

Geçen ben de bir arkadaşıma msnde bir şey anlatırken cümleyi şöyle kurdum:

...işte bu yaşlı nine... diye devam ettim. Tam cümleyi gönderdim ki genç bir nine zaten olamaz olabilseydi nine olmazdı değil mi Gencer diyerek kendimi kınadım bi an :ehe ama oluyor işte :D

bu arada kpss de hem geçmiş olsun hem de hayırlı...

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Aslında haklısın ama malesef Türkçe'mizde kullandığımız o kadar çok yanlış ifade ve cümleler var ki. Aklıma ilk gelen örnek "kendimi intihar edeceğim". Başkasını intihar edemeyeceğimizi, o zaman zaten fiilin intiharla uzaktan yakından alakası olmadığı gibi direkt cinayet söz konusu olduğunu malesef hala anlayamıyoruz :D

Geçen ben de bir arkadaşıma msnde bir şey anlatırken cümleyi şöyle kurdum:

...işte bu yaşlı nine... diye devam ettim. Tam cümleyi gönderdim ki genç bir nine zaten olamaz olabilseydi nine olmazdı değil mi Gencer diyerek kendimi kınadım bi an :ehe ama oluyor işte :D

bu arada kpss de hem geçmiş olsun hem de hayırlı...
Evet doğrudur bazen yapılıyor bu hatalar :)
Kpss hayırlıdan çok,geçmiş oldu:d:

ilkeras

Üye
    Konu Sahibi
hakkaten ha :D:D:D:D ama benimde alıntı radyo digitürk veriodu sorusuda buydu ßende ßi size danışıyım dedim bilen çıkmadı xD

gaffarson

gaffarson

Üye
o zaman yeni tahmin:

bitkiler mi ? hani her yağmurda daha da büyürler ve boyları uzar ya o bakımdan :hmmm

vita

vita

Üye
cvp veriyorum ŞEMSİYEEEE...

bildim dimi ?

gaffarson

gaffarson

Üye
cvp veriyorum ŞEMSİYEEEE...

bildim dimi ?

Helal olsun valla bildin :ehe

konudaki 2. mesajda var o tahmin ve sorana göre cevap şemsiye değilmiş :D

aslında bilmece ya bu zaten şemsiye cevabı beklenemez ya da cevap gerçekten şemsiye ise de bu bilmece sorulamaz ben şahsen utanırım sormaya cevap şemsiye olsa :ehe

sonuç:

malesef bilemediniz

vita

vita

Üye
öylemii bak şimdi cvbı merak ettim inşallah soruyu soran arkadaş cvbınıda yazmayı unutmaz

gaffarson

gaffarson

Üye
unutmaz sanıyorum ama siz yine de düşünün değişik tahminler yürütelim hemen cevabı öğrenirsek tadı çabuk kaçar :D

ilkeras

Üye
    Konu Sahibi
beyler cevap şemisyeymiş bende öle sölemiştim digitürk verio beleş dinlemek isterseniz her gün 17:00-19:00 arası yayın ;););)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Kimi zaman benim sinir katsayım.

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
Noktayı koymuş:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt