n8''mi yoksa iphone 4 mu ?

Sponsorlu Bağlantılar

blackofday

blackofday

Üye
Bu kişisel tercihlere göre değişir tabiki.Sayfalarca N8 özellikleri yazılmış ama bütün o özelliklerim symbian gibi nokia fanlarını bile zaman zaman bezdiren bir işletim sistemine mahkum olduğunu söylemek lazım.İOS gibi telefona özel tasarlanmış ve stabil bir işletim sistemi bile iphone alma sebebi bence.Bahsettiğimiz iki telefonda dokunmatik telefon ve bu konuda en iyisi apple kuşkusuz.Kamera konusunda mp savaşları aldı başını gidiyo.Ancak iphone 4 deki sadece 5 mp lik kameranın saniyede 30 fps 720p HD video çektiğini unutmayalım.Bunlara ek olarak iphone 4 de bir gyroscope olayı varki diğer markaların belki 1-2 nesil sonraki telefonlarda görebileceği bir güzellik.En can alıcı noktaysa app konusu tabiki.Sanırım 300.000 apps gibi uçuk ve bir o kadar kaliteli bir store un apple ın en büyük avantajı olduğunu herkes kabul eder.İşçilik ve kaliteye gelince iphone 4 cidden o hissi sonuna kadar yaşatıyo.Bu kadar övdük telefonu kötü yanı yokmu illaki var.Ben şuana kadar yaşamadım ancak malum sinyal problemi olduğu biliniyo.Her ne kadar 33. hafta üretimlerinden sonrakilerde bu problem çok nadir rastlansada olasılık dahilinde yinede.Bir diğer eksisi flash desteğinin olmaması olarak görülebilir ki bu benimde çok eleştirdiğim bi nokta.Ancak son zamanlarda html5 desteğinin hızla arttığını rahatlıkla görebiliriz.Hatta ve hatta nokianın resmi bloğundanda duyurduğu Symbian ve MeeGo için HTML5'in standart olarak seçilmesi bunu açıkca ortaya koyuyo.Burda da orjinal haberin metni var merak eden arkadaşlar okur;

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Bu kişisel tercihlere göre değişir tabiki.Sayfalarca N8 özellikleri yazılmış ama bütün o özelliklerim symbian gibi nokia fanlarını bile zaman zaman bezdiren bir işletim sistemine mahkum olduğunu söylemek lazım.İOS gibi telefona özel tasarlanmış ve stabil bir işletim sistemi bile iphone alma sebebi bence.Bahsettiğimiz iki telefonda dokunmatik telefon ve bu konuda en iyisi apple kuşkusuz.Kamera konusunda mp savaşları aldı başını gidiyo.Ancak iphone 4 deki sadece 5 mp lik kameranın saniyede 30 fps 720p HD video çektiğini unutmayalım.Bunlara ek olarak iphone 4 de bir gyroscope olayı varki diğer markaların belki 1-2 nesil sonraki telefonlarda görebileceği bir güzellik.En can alıcı noktaysa app konusu tabiki.Sanırım 300.000 apps gibi uçuk ve bir o kadar kaliteli bir store un apple ın en büyük avantajı olduğunu herkes kabul eder.İşçilik ve kaliteye gelince iphone 4 cidden o hissi sonuna kadar yaşatıyo.Bu kadar övdük telefonu kötü yanı yokmu illaki var.Ben şuana kadar yaşamadım ancak malum sinyal problemi olduğu biliniyo.Her ne kadar 33. hafta üretimlerinden sonrakilerde bu problem çok nadir rastlansada olasılık dahilinde yinede.Bir diğer eksisi flash desteğinin olmaması olarak görülebilir ki bu benimde çok eleştirdiğim bi nokta.Ancak son zamanlarda html5 desteğinin hızla arttığını rahatlıkla görebiliriz.Hatta ve hatta nokianın resmi bloğundanda duyurduğu Symbian ve MeeGo için HTML5'in standart olarak seçilmesi bunu açıkca ortaya koyuyo.Burda da orjinal haberin metni var merak eden arkadaşlar okur;

Değerli yorumun vede verdiğin bilgiler için teşekkürler.Tabiiki iphone telefonlar piyasada standart belirleyen cihazlar o yüzdendirki bütün yeni cihazlar iphone killer diye lanse edilir,ama şuda bir gerçektir ki,türk insanının daha çok bildiği vede istediği özellikleri cihazlarına koymamakta inat ediyor.

blackofday

blackofday

Üye
Değerli yorumun vede verdiğin bilgiler için teşekkürler.Tabiiki iphone telefonlar piyasada standart belirleyen cihazlar o yüzdendirki bütün yeni cihazlar iphone killer diye lanse edilir,ama şuda bir gerçektir ki,türk insanının daha çok bildiği vede istediği özellikleri cihazlarına koymamakta inat ediyor.

Kesinlikle katılıyorum bu birazda apple ın despot ve katı tutumundan kaynaklanıyo.Apple ın belirli standartları vardır ve asla değişmez.Bu açıdan bakıldığında hem ben bir apple kullanıcısı olarak hem siz bir nokia kullanıcısı olarak mağduruz aslında.Neden bizler burada 1200 tl vereceğimiz telefonda 1 ghz işlemcisi nasııl olmaz veya 1900 lira verdiğimiz telefonda bir flash desteği nasıl olmaz diye tartışıp eleştirmek yerine marka fanlığı yapıyoruz.Apple benim şirketim değilki kar payıda almıyorum tonlarca para veriyorum ama yeri geldiğinde mağdur oluyorum.

ozggurr

ozggurr

Üye
Bu kişisel tercihlere göre değişir tabiki.Sayfalarca N8 özellikleri yazılmış ama bütün o özelliklerim symbian gibi nokia fanlarını bile zaman zaman bezdiren bir işletim sistemine mahkum olduğunu söylemek lazım.

http://www.maxicep.com/newreply.php?do=newreply&p=2881892# MaxiCep.Com > Maxi Symbian^3 > Symbian^3 Destek

Bu forumdayiz, Symbian^3 Destek... O yuzden sayfalarca, dunyanin ilk Symbian^3 telefonu hakkinda yazilar yazilmasini sahsen ben yadirgamiyorum.

nsagency

Üye
Nokia n8 de 12 mp kamera olduguna inanmıyorum. 5800 da 3.2 mp sözde kamera vardı ama kalitesi neredeyse 2. mp idi. Bu işler öyle kagıt üzerinde olmaz. Nokia kendini kandırmasın boşuna.Forever Iphone.

kalplerinprensi

kalplerinprensi

Üye
bence kendi telefonunuzda wifi, 3mp üstünde kamera ve gps varsa hiç boşuna para verip iphone 4 yada nokia n8 almayın yakında 1 sene içinde samsung un yeni esnek ekranı kullanılacak telefonlarda bu da şuan piyasada bulunan telefonların %50 fiyat kaybetmesine neden olur eğer çok gerekli deyilse telinizi degiştirmeyin bekleyin.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
bence kendi telefonunuzda wifi, 3mp üstünde kamera ve gps varsa hiç boşuna para verip iphone 4 yada nokia n8 almayın yakında 1 sene içinde samsung un yeni esnek ekranı kullanılacak telefonlarda bu da şuan piyasada bulunan telefonların %50 fiyat kaybetmesine neden olur eğer çok gerekli deyilse telinizi degiştirmeyin bekleyin.
Umarım bu gerçek olur ve de 1000 tl nin üstünde telefon satılmaz

ozggurr

ozggurr

Üye
Nokia n8 de 12 mp kamera olduguna inanmıyorum. 5800 da 3.2 mp sözde kamera vardı ama kalitesi neredeyse 2. mp idi. Bu işler öyle kagıt üzerinde olmaz. Nokia kendini kandırmasın boşuna.Forever Iphone.

mail adresini ver sana N8 ile cektigim bir resim gonderecegim...

resmin adi: "talk to the hand"

yabatek

Üye
n8 kesinlikle almayin cok kitleniyor 1 aydir kullaniyorum cok pismanim suan n8 den yaziyorum. turkce app yok denecek kadar az. faceboo
k uygulamasi berbat tek arti kamera ve gps android yada iphone alin ...en azindan geri iade li alin pisman olmayin.

erkara_64

n8 kesinlikle almayin cok kitleniyor 1 aydir kullaniyorum cok pismanim suan n8 den yaziyorum. turkce app yok denecek kadar az. faceboo
k uygulamasi berbat tek arti kamera ve gps android yada iphone alin ...en azindan geri iade li alin pisman olmayin.

kardeşim sen cihazı beyenmemiş olabilirsin ama burda kesinlikle almayın gibi terimler kullanamazsın bak bakalım oncalarca n8 kullanıcısından bir tanesi ıphone 4 yada galaxy alma diyor mu....
sen atarsan içine 100 tane pro değil symbian, windows 7 bile çöker.....gir bakalım operadan faceye alt tarafta dokunmatik site yi sonra tüm site tıkla ve yakınlaştırmalı uzaklaştırmalı gözüne kadar gir pc deki faceden farkı var mı bi gör bence...

ayrıca ben de 1 aydır kullanıyorum nedense benim cihazım hiç kitlenmedi acaba ata mi biniyoruz yoksa eşeğe mi?oldu olacak kırbaç da verelim....(nokia yazılım güncellemesinde kırbacıda eklesin)

son olarak ta arkadaş ben iş adamı değilim kamera çekmem blutut kullanmam görüntülü görüşmem sadece ıphonemle hava atmak için oyun oynarım dersen lütfen n8 i elinden çıkar acilen...nedense bu yazıyı yazarken kitlenmior bu N8 ne uyanık bir aletmiş demi:)

futbol123

futbol123

Üye
n8 tabiki.. 12mp kamera var

zaloglu07

Üye
arkadaşlar ben nokia düşmanı falan asla değilim beni yanlış anlamayın ve kullandığım cihaz nokia n8 black,amma velakin değerli kardeşlerim bundan önceki cihazım iphone 3gs idi...nokia evet donanımsal olarak çok güzel bi iş çıkarmış buna kimsenin kuşkusu olması fakat kullanım kolaylığı uygulama performans olarak benim şahsi görüşüm asla iphone ile yarışamaz..bakın iphonumda olan bir kaç oyunu n8 e yükledim bunlar avatar,nfs,gt racing,real soccer evet oyunlar güzel ama inanın dokunmatiği hiç tat vermiyo tepikeme süresi i phone ile kıyaslanamaz bile ayrıca grafiklerde çok donmalar oluyo benim şuanda tek umudum inşallah iyi bir güncelleme çıkar ve telefon kendine gelir şu haliyle asla n8 bir iphone edemez ama fotoğraf makinası,usb okuycu ve donanımsal anlamda muzik kalitesi gibi beklentileriniz varsa n8 bu iş için ideal,bide bu symbian olayı sıktı arkadaşlar artık inanın pek bi fark yok symbian^3 le diğerleri arasında açık kaynaklı bişeyler lazım artık bu donanımlı cihaz üretiliyo ama önüne set çekiliyo benim aklım almıyo bu mantıkla giderse nokia çok şey kayb eder inanın samsungun badası bile bunda daha güzel yaa bıktık artık bu symbia işinden inşallah düzelir hepinize saygılarımla....

ozggurr

ozggurr

Üye
arkadaşlar ben nokia düşmanı falan asla değilim beni yanlış anlamayın ve kullandığım cihaz nokia n8 black,amma velakin değerli kardeşlerim bundan önceki cihazım iphone 3gs idi...nokia evet donanımsal olarak çok güzel bi iş çıkarmış buna kimsenin kuşkusu olması fakat kullanım kolaylığı uygulama performans olarak benim şahsi görüşüm asla iphone ile yarışamaz..bakın iphonumda olan bir kaç oyunu n8 e yükledim bunlar avatar,nfs,gt racing,real soccer evet oyunlar güzel ama inanın dokunmatiği hiç tat vermiyo tepikeme süresi i phone ile kıyaslanamaz bile ayrıca grafiklerde çok donmalar oluyo....

ps3 mu yoksa xbox mi olayina dondu iyice,

oyun konsolu niyetine mi aliyoruz cep telefonunu nedir..

bir video cekip koyar misin yasaksiz bir siteye, grafikteki donmalari biz de gorelim, benimkinde neden olmuyor o donmalar acaba...

karakaplan2004

karakaplan2004

Üye
arkadaşalar ya bu iphone 4 savunan da var savunmayanda bence kişiye hitap etmesi lazım. bana özellik açısından hitap etmiyor nokia n8 çok özelliği olan cihaz ve bende gittim hiç teredütsüz gittim aldım sadece oyun amaçlaı bir telefon alınmamalı

zaloglu07

Üye
ps3 mu yoksa xbox mi olayina dondu iyice,

oyun konsolu niyetine mi aliyoruz cep telefonunu nedir..

bir video cekip koyar misin yasaksiz bir siteye, grafikteki donmalari biz de gorelim, benimkinde neden olmuyor o donmalar acaba...

beni yanlış anladınız kardeşim,tabiki herkesin görüşü farklıdır buna saygım sonsuzdur,ben kendim olarak konuşuyorum iphoneki zevki alamadım ve niteki dün sattım cihazı ha belki benimki sorunlu olablir şans işi bu ama günde en az 4 5 sefer reset ve donma oluyodu benim cihazda çok şükür şimdi kurtuldum iphone4 aldım gayet memnunum bence sağlam bi güncellemeye kadar n8 sıkıntı.

SilentOne

SilentOne

Üye
n8 e saqlam güncelleme lazım ama saol olsunlar nokia mod ları biraz .m.....l da :D

sutrakama

sutrakama

Üye
paran çoksa ikisede değil N15 Veya Iphone6 :)

sutrakama

sutrakama

Üye
yok aga özel çıkarttıracaksın bi 10 sene millete fark atacaksın :D

Üst Alt