Apple Facebook'u mu satın alıyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Apple Facebook'u mu satın alıyor?
Apple CEO'su Steve Jobs, şirketinin yakın gelecekte "bir veya daha fazla" şirketi satın alacağına dair ipucu verdi.
Apple'ın 2010 mali yılı 4. çeyreği maddi raporlarının açıklandığı toplantıda, hazır bulunan CEO Steve Jobs'a Bernstein Research analisti Tony Sacconaghi tarafından şirketin 51 milyar dolarlık nakiti ve rezervleri ile ilgili planlarının ne olduğu soruldu.

Analist, Jobs'un her zaman reddettiği olasılığı, Apple'ın paranın bir kısmını temettü şeklinde yatırımcılara iade edip etmeyeceğini sordu.

Soruyu "Yararlanmak için benzersiz bir konumda olacağımız bir ya da birden fazla stratejik fırsatın geleceğine kuvvetle inanıyoruz" diyerek cevaplayan Jobs, "Nakit paranın cepteki bir delik nedeniyle yok olmasına ya da satın almalar yapılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Jobs'un bu açıklamaları ise şimdiden spekülasyonlara yol açtı. Jobs'un, sosyal ağ sitesi Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg ile geçtiğimiz günlerde yaptığı görüşme düşünüldüğünde bu ikili arasında yapılacak anlaşma potansiyelinin oldukça yüksek görünüyor.

APPLE'IN 4. ÇEYREK NET KARI YÜZDE 70 ARTTI
Apple'ın 4. çeyrek net karı yüzde 70 arttı. Karın artmasında, güçlü iPhone satışlarının etkisi oldu.

Geçen yıl dördüncü çeyrekte 2,5 milyar dolar (hisse başına 2,77 dolar) olan şirketin karı, bu yıl söz konusu çeyrekte 4,3 milyar dolara (hisse başına 4,64 dolar) çıktı. Gelirler ise söz konusu dönemde 12,2 milyar dolardan yüzde 67 artışla 20,3 milyar dolara yükseldi.

Tüm mali yıl genelinde de Apple'ın net karı yüzde 70 artarak 8,2 milyar dolardan (hisse başına 9,08 dolar) 14 milyar dolara (hisse başına 15,15 dolar) yükseldi. Gelirler de söz konusu dönemde yüzde 52 artarak 42,9 milyar dolardan 65,2 milyar dolara çıktı.

Apple, Temmuz ile Eylül ayları arasında 4,2 milyon adet yeni tablet stili bilgisayar, 14,1 milyon adet iPhone sattı.

Şirketin Üst Finansal Yöneticisi (CFO) Peter Oppenheimer, iPad satışlarının arz sorunları nedeniyle azalabileceğine dikkati çekerek, şirketin iPad üretimini artırabileceğini söyledi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Necmati


Necmati

Necmati

Üye
İnşallah...
isterim ben
 

Burak

Üye
    Konu Sahibi
piyasada adını iyice duyurmayı basardı apple
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt