N900 meego desteği ile pr 1.3 geliyor. Nihayet

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
NR6630

NR6630

Üye
    Konu Sahibi
N900 meego desteği ile pr 1.3 geliyor. Nihayet
Nokia'dan Haber Var! N900 üzerinde MeeGo Gelişmeleri...

Nokia'dan Harri Hakulinen, son günlerdeki gelişmeleri derlediği bir blog yazısı yazdı ve anlaşılan o ki N900 için güneşli günler görünüyor. Yazının tam hali için Hakulinen'in haberini verdiği bazı önemli gelişmeler ise şu şekilde:
MeeGo/N900 ile alakalı:
  • N900 üzerinde MeeGo artık 3G sesli arama yapmayı, ofono sinyallerini ve ses için pulseaudio'yu destekliyor. Bu da şuan için N900 üzerinde kullanabileceğimiz MeeGo'ların GSM desteği tamamlanıyor demek oluyor.
  • X-Server, Compiler, SGX güncellemelerinin yanında .35rc5 çekirdeği ve BME ile WLAN sürücüsünde de geliştirmeler mevcut.
  • N900 üzerinde MeeGo proje bakımcısı olarak Carsten getirildi, asıl önemli olan şu ki: Nokia hem finansal hem de başka şekillerde bu projeye destek olacak, Nokia çalışanı olan Hakulinen de projenin yönetimine devam edecek.
  • MeeGo 1.1 çok yakında tamamlanacak, bu sürüm daha çok geliştiricileri ve mobil cihaz üreticilerini hedefleyecek, MeeGo 1.2 'nin çalışmaları ise şimdiden başladı.
  • N900 için Nokia depolarından yeni çalışmalar da gelecek, SGX sürücüleri, kamera yazılımı ve hızlandırılmış video çözücüleri bunlar arasında.
Maemo ile alakalı:
  • PR1.3 artık "oldukça" yakın! Yeni sürümde MeeGo/Maemo arasında geçişler kolaylaştırılacak ve Qt/Qt Mobility API'leri sayesinde hem MeeGo hem Maemo'da çalışan uygulamalar tasarlanabilecek.
Bunların yanında, Hakulinen'in hatırlatmasını da tekrarlayalım: Bu yıl MeeGo konferansı Kasım ortasında Dublin'de yapılacak, gitme şansınız varsa eğer kaçırmamanız gereken bir etkinlik.
Yazının sonundaki son cümleler ise umut verici:
N900 üzerinde MeeGo için parlak bir gelecek bekliyorum!
Sonra görüşürüz, N900 üzerinde MeeGo ile birlikte,
:yuru:yuru:d::d: SEVİNDİRİCİİİ bence--NR6630

• Beğen
Tepkiler: faruktml

WebShareX

WebShareX

Üye
şukela!

kaan dean

kaan dean

Üye
gec bile kaldi gozumuz yolda..acaba kac gunsonra...?

kuavo15

kuavo15

Üye
NR6630 haberi nerden alinti yaptiysan altina yazmalisin!

NR6630

NR6630

Üye
    Konu Sahibi
mami şuanda oyunlar bölümünde bir sorun varmış senin onu yanıtladım oraya git sorununu çöz ok:oke:

sanal alem

sanal alem

Üye
iyi olacak insallah :) sabırsızlıkla bekliyoruz. n900 da eksik kalmayacak allah izin verirse:oke:

Noks

Noks

Üye
güzel bilgi. emegine saglık

ohevliyaoglu

ohevliyaoglu

Üye
ekimin son haftasinda cikicak buyuk bir ihtimalle.

franzliszt

franzliszt

Üye
bu kadar güçlü bir cihazın üstüne gidilmesi lazım unuttular sanmıştım yeni sürümü bekleye bekleye ağaç olduk :)

NR6630

NR6630

Üye
    Konu Sahibi
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Bugün sirkeci doğubanka gittim 850 tl ye 10 taksitle kayıtlı n900 satılıyor.sizce uygunmu vede n900 almamı tavsiye edermisiniz.yani bu işletim sisteminin geleceği varmı.

kuavo15

kuavo15

Üye
rica ederim kardeş n900 kullanan herkesin bunu bilmesini istedim meego sitesinden alıntı yaparak paylaştım sizinle.:oke:

teşekkürler :oke:

--------------- Ekleme ---------------

Bugün sirkeci doğubanka gittim 850 tl ye 10 taksitle kayıtlı n900 satılıyor.sizce uygunmu vede n900 almamı tavsiye edermisiniz.yani bu işletim sisteminin geleceği varmı.

n900 açık uygulamalı herkesin geliştirebileceği bir telefondur tavsiye ederim ,maemo5 ve yakında gelecek olan meego işletim sistemiyle n900 harika bir telefon olacak...

NR6630

NR6630

Üye
    Konu Sahibi
tabiki al kardeş havada kap hatta çünki ben peşin fiyatına 2.ci el aldım n900 yüzümü ama çok temizdi benimki ve 920tl ye almıştım düşün yani.. ayrıcada işletim sistemine gelecek olursakta linux kökenli olduğu için devamı var yani çünki herkes prograsm yzabilir bu işletim sistemine yani açık kaynak kodlu işletim sistemidir mameo. ve hiç destek kesilmeyecek bu cihaza bence:oke:

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Teşekkürler

ofli6134

Üye

fiyat iyi ama kayit sahte olabilir.imei kopyaladiklari icin basin belaya girmesin sonra.onu pasaportla kayit ettirmelerine imkan yok.o kadar pasaportu nerden bulcak adamlar.mecbur kopyaliyolardir.

mustimik

mustimik

Üye
PR 1.3 ile dikey mod da gelecek mi aceba. N900 e dikey mod gelmeden kendimi telefon sahibi gibi hissedemeyecegim. Artik tek elle kullanmak istiyorum menuyu

ohevliyaoglu

ohevliyaoglu

Üye
megoo da dik kjullanilicak ama pr1.3 u bilmem

NR6630

NR6630

Üye
    Konu Sahibi
dik kullanım iyi olacak gelir diye düşünüyorum çünki bu versiyon tam olgunlaştırılmış halde gelicek bence. çünki nokia kullanıcı tavsiye ve şikayetlerini ele alarak güncelleme yapar bu sefer:oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt