Samsung corby pro GT-B5310 msn sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

evren_xy_

Üye
    Konu Sahibi
Samsung corby pro GT-B5310 msn sorunu
Merhaba,
Samsung corby pro GT-B5310 telefon aldım ama bunu almamdaki sebep QWERTY keyboard olmasıydı. Msn gibi bir program yüklenemiyor çözemediğim bir durum... resimdeki gibi yüklediklerimde de klavyeyi açtığımda ekran yan dönmesi gerekirken ama java dan girdiği için sanırım dönmüyor. Telefonun orjinal programlarında palringo v 1.5 diye bir program vardı onla da devamlı reconnect şeklinde hatalar veriyordu, girmiyordu. Bu telefonun orjinalinde olan palringo otomatik yan dönüyodu ve resimlerdeki gibi sağ-sol ileri- geri gibi oklar yoktu ekran da direk program gözüküyordu, program eski versiyonudur diye düşündüm günceledim yeni verisyonu da yan dönmüyor ve resimdeki gibi altta oklar menü chats gibi ibareler çıktı... sildim yeni versiyonu bu sefer eski orjinalide sildi, yükleyemiyorum telefona tekrar. Deli etti anlıcağın bu program, anlayan varsa yardım rica ediyorum. Amacım sadece klavyeyle msn kullanmak sırf bu yüzden bu teli aldım ama sonuç hüsran oldu. Gsm oparatörleri de msn destek program yokmuş forumlarda yok, bu nasıl iş anlamadım.

ewren2910

Üye

burada her sorunun yanıtı var.. ayrıca yatay konumlandırmanın da.. sanırım 5.sayfada verilmişti o.. ;)

nemutluu

nemutluu

Üye
ßen msn olarak İnstant Messenger kullanmıyorum. eBuddy kullanıyorum... eBuddy,bolt ve operanında klavye açınca yan yatanını buldum. Link:

eBuddy 3G ye bağlanıyordu. Onunda çözümünü buldum hemen anlatayım:
Menü>Oyunlar>Diğer>Bağlantılar'a geldikten sonra orda Şebeke Ayarlarından bağlanmış olduğun, kayıtlı Wi-Fi ağını seçiyorsun. Ve tüm uygulamalarında o Wi-Fi ağını kullanmaya başlıyorsun. Tekrar 3Gden bağlanmak istediğinde ayarını 3G şebekesine yönlendirmen yeterli...

senatoriumm

Üye
slm arkadaşlar

scorpidos

scorpidos

Üye
Çok ilginç, bende de aynı sorun vardı, yani ilk gelen versiyonu eski diye güncellemiştim, ama telefonda wi-fiden bağlanıp kendi tarayıcısı ile sitesine girip güncellemiştim, hiç böyle sorunlarla karşılaşmamıştım. Neyse senin sorununu çözelim, ewren2910 zaten kodların adresini vermiş, ben direk kodları vereyim;

X-Pax-Keyboard: Qwerty
X-Pax-TextInput-Hidden: true
MIDlet-Touch-Support: TRUE
MIDlet-ScreenMode: ROTATE
Nokia-MIDlet-Original-Display-Size: 240,320
Nokia-MIDlet-Target-Display-Size: 320,240

Bu kodları jar dosyasını birlikte aç ile winrardan açınca META-INF klasöründe Manifest.ini dosyasını not defteri ile açınca en alt satırın altına kopyalayacaksın. CTRL+S ile kaydedince winrar soracak değiştirilsin mi diye, evet diyeceksin. Yollayacaksın. (Jar dosyasını PCden indirmen gerekir)

Ayrıca ebuddy tamam iyi hoş ama mesajı göndermek için OK tuşuna basmanı kabul etmiyor, illa ekranda gönder'e basacaksın. Bir de inline editing olayı yok. Bu yüzden Panringo tercihimdir.
Opera Minide ise aynı sorun, inline editing yok, aslında var da açabilmen için opera ekran klavyesini açman gerekiyor. Onu kapatıp inline editing olayını açamıyorsun. Bu yüzden ne kadar iyi olursa olsun, Opera Mini 5 bu sorunu çözülene kadar kullanımım dışı :D
Bolt Lite'de ise farklı bir sorun söz konusu, mesela uzun linkler var ise 2ye bölüyor linkleri, 2sine ayrı ayrı tıklanıyor. Çok sorun yaratan bir problem değil ama göze batıyor. Bir de ğ,ş,ü,ö,ç,ı gibi türkçe karakterler görüntülenmiyor Bolt üzerinde. Bu yüzden ne kadar iyi olursa olsun, o da sorunu çözülene kadar kullanım dışı benim için :D
Bu 2 sorunu da yaşatmayan tek browser kendi tarayıcısı :D Onun da sekme sorunu var. :D Artık ne yapacam bilmiyorum, çok acil sekme sorunu yaşamadığım sürece kendi browseri, acil durumlar için de diğer 2si zaten yüklü.
Hadi herkese kolay gelsin :P

gokder

Üye
Merhaba bende klavye kısmını kullanabilmek için jar da denilen yere giriyorum ama oraya kopyalama kısmını yapamıyorum kabul etmiyor kendimde yazamıyorum izin vermiyor bişeyin yazılmasına yardımcı olursanız sevinirim.

sponsor21

Üye
tel kaçak olabilir

gokder

Üye
yok hayır tel kaçak değil ben beceremiyorum galiba neyse saolunn:(

Ozlis

Üye
Merhaba,

Telefonuma palringo.mobi den jar ve jad dosyalarını telefonuma indirip kurdum. Palringo ile bağlanmaya çalıştığım zaman "The Palringo Server seems to have stopped responding. Please try to connect." diyor. Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz?

Teşekkürler

CyLooNeS

Üye
arkadaşlar yatay konuma getirmek için arkadaşın verdiği kodları jar dosyasına yapıştırıp kaydedin.. o problem diil her türlü uygulama bu şekilde yatay konuma geçer.. ancak ben palringoda 3G ile oturum acamıyorum.. Avea hattımlada açamıyordum vodafone a taşıdım hala aynı.. Ebudy kullanıyorum ama kullanımı hoşuma gitmiyor.. wifi ile 2 saniyede oturum açtıım palringo 3g de 3 5 dakka bekledikten sonra hata:the palringo server seems to have stoped responding. pls try to reconnect diye uyarı veriyor.. palringo sadece wireless la mı çalışıyor..? Şimdiden teşekkürler..

budu0619

Üye
arkadaşlar ben neden 3G ye bağlanamıyorum telefon 3G yi çekmiyor. bunun nedenini bilen varmı? corbyPro ile ilgili açılan sitedeki diğer konularada sorunumu yazdım ama cevap alamadım bir bilgisi olan yok mu bu konuda?

sfbcr

Üye
arkdaşlar bende alacam aynı telefondan almayayımmı çok sorunmu çıkarıyo

sensitive55

Üye
vodafone 3g kaydınızı yaptırmanız lazım ilk önce.3g telefonla ilgili değil servis ile ilgili 3g abonesi olmazsanız
2Gyani Telefonun sol üst köşesinde E harfi yazmaya devam eder.Abone olursanız.''3G'' yazar bende geçende geçtim 3g ye artık sol üstte 3g yazıyor..

sdsd22

Üye
corby pro da klavyeyi açınca oyunu yan yatıracak bir şey yok mu yukurdakileride anlamadım bi yazsanız acil:hmmm

--------------- Ekleme ---------------

ya abi bi cevap yazın corby pro da oyuları klavyeden ve yatay nasıl oynarım

arzu??

Üye
arkadaşım ne mutlu hasarlı diyor açmıyor e-budy i

--------------- Ekleme ---------------

Çok ilginç, bende de aynı sorun vardı, yani ilk gelen versiyonu eski diye güncellemiştim, ama telefonda wi-fiden bağlanıp kendi tarayıcısı ile sitesine girip güncellemiştim, hiç böyle sorunlarla karşılaşmamıştım. Neyse senin sorununu çözelim, ewren2910 zaten kodların adresini vermiş, ben direk kodları vereyim;

Bu kodları jar dosyasını birlikte aç ile winrardan açınca META-INF klasöründe Manifest.ini dosyasını not defteri ile açınca en alt satırın altına kopyalayacaksın. CTRL+S ile kaydedince winrar soracak değiştirilsin mi diye, evet diyeceksin. Yollayacaksın. (Jar dosyasını PCden indirmen gerekir)

Ayrıca ebuddy tamam iyi hoş ama mesajı göndermek için OK tuşuna basmanı kabul etmiyor, illa ekranda gönder'e basacaksın. Bir de inline editing olayı yok. Bu yüzden Panringo tercihimdir.
Opera Minide ise aynı sorun, inline editing yok, aslında var da açabilmen için opera ekran klavyesini açman gerekiyor. Onu kapatıp inline editing olayını açamıyorsun. Bu yüzden ne kadar iyi olursa olsun, Opera Mini 5 bu sorunu çözülene kadar kullanımım dışı :D
Bolt Lite'de ise farklı bir sorun söz konusu, mesela uzun linkler var ise 2ye bölüyor linkleri, 2sine ayrı ayrı tıklanıyor. Çok sorun yaratan bir problem değil ama göze batıyor. Bir de ğ,ş,ü,ö,ç,ı gibi türkçe karakterler görüntülenmiyor Bolt üzerinde. Bu yüzden ne kadar iyi olursa olsun, o da sorunu çözülene kadar kullanım dışı benim için :D
Bu 2 sorunu da yaşatmayan tek browser kendi tarayıcısı :D Onun da sekme sorunu var. :D Artık ne yapacam bilmiyorum, çok acil sekme sorunu yaşamadığım sürece kendi browseri, acil durumlar için de diğer 2si zaten yüklü.
selam scorpidos.yukarıda yazdıgın talımatları uyguladım yukledım ama palringo yanıt vermıyor dıyor hiç açmıyor uyguamayı.beceremedımmı acaba neden anlamadım

arzu??

Üye

selam dedıgın gıbı yukledım parlingoyu ama adresımı gırınce oturum açılıyor dıyor ama bır turlu açamıyor hata verıyor ne yapmalıyım sence scorpidos

e_memet88

e_memet88

Üye
Arkadaşlar palringonun sitesinden direkt telefona download ederseniz programı sıkıntısız klavye ile kullanabilirsin ayrıca tlf kendinde kurulu olan eski versiyon yeni versiyonda MSN eklenmiş

Saygılar...

10messigs

Üye
Arkadaşlar Lütfen Yardımcı Olun...Bende Samsung Corby s3650 Var.Youtube Hariç Hiçbir siteden video İzliyemiyorum.İnternetim sınırsız ama ne facebook ne de başka bir siteden VİDEO İZLİYEMİYORUM.Flash player isteniyor.Ama nasıl yapıcağımı bilmiyorum.Jar veya java destekli bir flash player biliyorsanız LÜTFEN YARDIM EDİN SAYGILAR...çünkü youtube den video izlerken çok kasıyor donuyor,ayrıca görüntü kalitesi mecburen düşük tutarken videoları gösteriyor...

e_memet88

e_memet88

Üye
kardeşim bildiğim kadarıyla bolt destekliyordu flash player, onu bir dene derim...

ben bir iki izledim intrernet beleş olmayınca çok gidiyor diye silmiştim...

saygılar...

10messigs

Üye
kardeşim çok sağol da bolt yüklüyorum sonra hata verip çıkıyor..başka bir çözüm yok muydu

Üst Alt