Türkçede 'x' harfi yok! Neden maxicep?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kaban42

Üye
    Konu Sahibi
Türkçede 'x' harfi yok! Neden maxicep?
Su an memleketimde gundemi meşgul etmekte olan ana dilde eğitim konusu varken güzel türkçemizi muhafaza etmek amacıyla site ismi (adresinde) degişiklik yapılması güzel olurdu

время

время

Üye
Bence kötü olurdu. :s MaksiCep çok kötü bu hali iyi

burhanasık

burhanasık

Üye
ben dalgın olduğumda maksicep yazıyorum google ye :)

Temperature

Temperature

Üye
Dünya çapında bir site ondan x koymuşlardır...:ehe

kaban42

Üye
    Konu Sahibi
Ozaman x,w,q harflerinin olmasında sakınca yok diyorsun yani?

Necmati

Necmati

Üye
Türkçemiz Maksicep'in Maxicep yazılması ile bozulcak kardeşim bu 6 sene oldu nerdeyse açılalı ne yapacaksın o anda bu isim gelmiş daha ne gelir elden birde site ismini değiştirmekl kolay bir işlem mi zannediyorsun...

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
'w' de yok ama her alan adının başında www geliyor ... World wide web ... Öyleyse onu da kaldıralım ?

kaban42

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar şaka bir yana bu çok önemli bir konu bence böyle konularda bu şahsiyetlere prim vermemeliyiz

Necmati

Necmati

Üye
Arkadaşlar şaka bir yana bu çok önemli bir konu bence böyle konularda bu şahsiyetlere prim vermemeliyiz
arkadaşım biz farkındaysan şaka yapmıyoruz hadi diyelim değiştirelim dedi bir site ismini değiştirmek minik bir işlem olark mı görüyorsun..

Ferzan

Ferzan

Üye
kendi ağzınla diyorsun anadilde eğitim isteniyor diye bir insanın "anadil"inde eğitim görmek istemesi kadar doğal olan ne var ?

AlpReis

AlpReis

Üye
Bence en başında olabilirdi ama artık olmaz olamaz,

kaban42

Üye
    Konu Sahibi

arkadaşım biz farkındaysan şaka yapmıyoruz hadi diyelim değiştirelim dedi bir site ismini değiştirmek minik bir işlem olark mı görüyorsun..

Az çok bende biliyorum bu işleri tamam zorluğunu kabul ediyorum ama böyle büyük siteler öncülük yapmazsa türkçemizi katletmeye devam edersek bunun sonunu pekte hayırlı görmüyorum şahsen, sitemiz bence bu yük altından kalkabilmeli ve kalkmalıda, üstelik bu olayların yaşandığı şu günlerde örnek gösterilmek nekadar mükemmel olurdu

YumukluSucurta

YumukluSucurta

Üye
ornek ver bakalim hangi turk sitesi x yerine ks kullaniyor?

Necmati

Necmati

Üye
Az çok bende biliyorum bu işleri tamam zorluğunu kabul ediyorum ama böyle büyük siteler öncülük yapmazsa türkçemizi katletmeye devam edersek bunun sonunu pekte hayırlı görmüyorum şahsen, sitemiz bence bu yük altından kalkabilmeli ve kalkmalıda, üstelik bu olayların yaşandığı şu günlerde örnek gösterilmek nekadar mükemmel olurdu
ya bende sana anlatımıcam galiba maksicep maxicep yazıldı diye Türkçemiz mahvolacak değil..

Temperature

Temperature

Üye
Bencede birbirinizle atışmayın bu konu yüzünden merak etmeyin bizim memleketimizdeki insanlar bir x yüzünden dillerini kaybetmezler...

arslansem

arslansem

Üye
Değişimi zor ama fikire katılıyorum şahsen

Ozan

Ozan

Admin
Değişimi imkansız çünkü "maxicep" artık marka olmuş durumda ve markaların hangi dilde hangi harfleri içermiş olması hiç önemli degildir. Önemli olan her ülkede bilinebilecek global bir marka yaratabilmek ve maxicep.com da bunu başarıyla üyeleri sayesinde yapmıstır. Olayı "ana dilde x harfi yok, eğitim de, site adları da ana dilde yapılsın" propagandasına dönüştürecek arkadaslara şaşırıyorum ama bir görüştür tabiki. :box

• Beğen
Tepkiler: 'Şeref'
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Devletin çıkarttığı elektrik faturasındaki "watt"a bir şey diyen yok halbuki..

• Beğen
Tepkiler: 'Şeref'
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt