iphone da klavye seçeneği var mı yok mu?

Sponsorlu Bağlantılar

YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
iphone da klavye seçeneği var mı yok mu?
arkadaşlar amerikadan iphone getirtme ihtimalim var da. aklıma takılan şeylerden biri klavye meselesi.
yani sormak istediğim iphone klavyesi sadece bu resimde gözüken klavye mi yoksa alternatif klavyeler varmı?
eğer sadece bu klavye ise büyük ihtimalle vazgeçerim çünkü 5800'da opera klavyeside buna benzer çok zorluk çekiyorum. iphone da mesaj yazmak nasıl? günlük minimum 300 sms tükettiğim için benim için önemli

SavinMe

SavinMe

Üye
benm bidigim kadarıyla yan cevirince tam ekran klavye oluyor ama gnede tam olarak blmyrm

YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
benm bidigim kadarıyla yan cevirince tam ekran klavye oluyor ama gnede tam olarak blmyrm

ya elbette o seçeneği vardır da dedim ya ben çok sms tüketen birisiyim. yolda şurda burda devamlı yazarım. bu da her zaman çift elle kullanamam demek. tek elle de bu klavyeyi kullanmak çok zor. yani ne bilim 5800'da ki gibi alfanümerik klavye falan varmı yada daha farklı...

AsCoRbAt

AsCoRbAt

Üye
ıphone sonuçta adamlar koymuşlardır

YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
koymuşlardır ama ya koymadılarsa :) ihtimallerle hareket etmek istemiyorum. bi hafta içerisinde Türkiye'ye dönüş yapacak o yüzden gelmeden önce karar vermem gerekiyor.

Revengeful

Emekli Yönetici
ekran zaten büyük ve yan çevirince daha rahat yazarsın. Bende çok sms atan birisiyim ve 2 elle rahat yazarsın :oke:

--------------- Ekleme ---------------

Akıllı klavye olmasıda büyük avantaj sen bir harfe yanlış bastığında kelime hafızasından doğru kelimeyi oluşturuyor.
orada ç,ş gibi türkçeye özgü harfleri göremezsin. Ama ç yapma istiyorsan c ye basılı tutacaksın harf seçenekleri geliyor istediğini seçiyorsun

YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
ekran zaten büyük ve yan çevirince daha rahat yazarsın. Bende çok sms atan birisiyim ve 2 elle rahat yazarsın :oke:

ekran büyük yan çevirince ekranı daha büyük de diyorum ya çoğu durumlarda iki elimi kullnmam olmuyor tek elimle de yan ekranda da yazamam düz ekranda da zor oluyor farklı tuşa dokunuyorsun vs.

Revengeful

Emekli Yönetici
yazımın devamınıda ekledim :)

JayJayyy

Üye
vardır mutlaka.

Eisoptrofobik

Eisoptrofobik

Üye
Alışırsın bir süre sonra

Revengeful

Emekli Yönetici
İlk gün zor oluyor ama sonra aşırı hızlı yazabiliyorsun.

YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
ç, ş, ğ önemli değil onların yerine c, s, g de olur ama dedim ya yanlış dokunuyorum fazlasıyla o da ii olmuyor. ama akıllı klavye onu araştırmam lazım biraz :) teşekkür ederim yinede

Revengeful

Emekli Yönetici
Akıllı klavyesi olduğu için sorun olacağını sanmam ;)

YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
Akıllı klavyesi olduğu için sorun olacağını sanmam ;)

umarım olmaz :) başta android ve windows mobile iphone OS a göre daha cazip geliyordu ama biraz araştırınca iphone da hoşuma gitti. kesin değil alacağım ama olur inşallah :)

Revengeful

Emekli Yönetici
İnşallah dostum :oke: Bilgisayar kadar hızlı bir telefon

YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
önemsediğim en büyük noktalardan birisi zaten hız. çünkü 5800 çok kasıyor çok yavaş :) nokia'dan sıkıldım artık. belki önyargılı davranıyorum ama nokia devri benim için geçti :)