Web site kurulumundan anlayan arkadaşlar Lütfen içeri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
LeGeNDaRY

LeGeNDaRY

Üye
    Konu Sahibi
Web site kurulumundan anlayan arkadaşlar Lütfen içeri
Herkese merhabalar.. Ben bir forum sitesi açmayı düşünüyorum. Sitemin maxicepe benzemesini istiyorum. Yani anasayfada haberler olacak ve forum bölümü olacak. Umarım anlamışsınızdır. Böyle bir siteyi nasıl kurabilirim? Domaini hosting paketini nerden alırım? Nasıl bir hosting paketi işimi görür? Bunları aldıktan sonra hangi adımları izlerim?(bunlar hakkında hiç bir fikrim yok.) Deneyimli arkadaşlardan acil yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Slm, öncelikle alan adı (domain) ve host almak gerekiyor ... Eğer ileriye dönük düşünüyorsan hostu hani sağlam alman lazım disk kapasitesi ve trafiği yüksek olsun ... Onları da hallettikten sonra hosta forum kurmaya geliyor sıra ... Php kurabilirsin, asp kurabilirsin veya param var diyorsan burası gibi vbulletin lisansı alabilirsin ömürlük lisans 195 dolardı sanırsam ... Php falan ücretsiz ... Yalnız php veya asp kurmak istiyorsan hostu kesinlikle linux almalısın, vbulletin i de destekliyor ve en iyisi linux hostlar ...

LeGeNDaRY

LeGeNDaRY

Üye
    Konu Sahibi
Anladım. Host olarak 500mb yeter mi? Bide php yi anlatır mısın? Vbulletin pahalıymış. Daha ucuzunu bulamazmıyız?

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Php nin sitesine girip en güncel sürümü indiriyorsun ... Host şimdilik yeter, yetmezse yükseltirsın :) Işlemler çok uzun, ilk etapta host ve domaini al sonra kuruluma geçelim :)

LeGeNDaRY

LeGeNDaRY

Üye
    Konu Sahibi
Sitemi şimdi hemen yapmayacağım. Bilgi topluyorum. Ama çok teşekkürler. Hosting paketini en ucuza nerden bulurum? Yabancı sitelerde daha ucuz oluyomuş? Orlardan alsam hız düşüklügü yasar mıyım? Ya da sizin bildiğiniz ucuz ve hız bakımından iyi olan siteleri söylermisiniz? Bu arada ilgilendiğiniz için çok teşekkürler.

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Yabancı tercih etme, ödeme işleminden sonra bilgi yollaman gerekecek problem yaşarsn ... Ben karıncahost u kullanıyorum problem yoktu ama bugün yedekleme varmış erişim yok onun dışında problem yok ... Host ve domain birlikte 50 tl aldım ve host çok sağlam ...

LeGeNDaRY

LeGeNDaRY

Üye
    Konu Sahibi
Çok çok teşekkürler. Host ve domain aldıktan sonra sana mutlaka döneceğim. Yardımların için çok teşekkürler. Bide joomla varmış. Php mi joomla mı tercih edeyim? Sitem ilk başta belirttiğim gibi anasayfada haber ve bunun dışında forumdan oluşacak. İkisiylede bu mümkün mü?

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Php kodlarını öğrendikten sonra istediğin her şeyi yapabilirsin, geliştirebilirsn ... Şunu söyleyeyim hazır kod bulmak çok zor ve bulsan bile çoğu abd olmuş durumda yani güncelleştirme falan yok ... Ben php kullanıyorum, geliştirdik de birkaç kod falan kaldı ama bir türlü olmuyor... Verilen eklentiler eski php sürümleri için ... Yeni sürüm için deniyorum eski eklentileri malesef olmuyor ... Yani sıkıntı yaşayabilirsin ama php kodlarını bilirsen müthiş bir çalışma ortaya çıkarabilirsin :)

LeGeNDaRY

LeGeNDaRY

Üye
    Konu Sahibi
Php den hiç anlamam. Karınca hostun sitesine girdim. Web sitesi mini paketi ve linux host paketi var. Biri 55 lira. Diğeri 20 lira. Web sitesi paketinde siteyi adamlar mı yapıyo? Tam anlayamadım. Bide 200 mb kotası var. Yeter heralde.

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Linux-6 35 tl olanı aldım ben :)
!5 de domain ücreti vat toplam 50 :oke:

nerotr

Üye
yerinde olsam joomla kurarım. çünkü smf ve phpbb nin fazla desteği yok. joomla'da kunena forum ile herşeyi halledersin. sürekli güncelleniyor. modül, eklenti, tema gibi yenilikler sürekli var. ayrıca bedava.

hosting konusuna gelirsek... ben yabancı hosting şirketleri kullanmayı tercih ederim. sana tavsiye olarak byethost ve bluehost'u öneririm. byethost'u başlangıçta alırsın. bluehost'a geliştirdikten sonra geçersin. zaten bunlar hosting paketleriyle birlikte domainde veriyor. ama daha önceden hosting aldıysan sana önerebileceğin domain sitesi godaddy.com

LeGeNDaRY

LeGeNDaRY

Üye
    Konu Sahibi
Ama yabancı sitelerde hız düşüklüğü yaşanıyomuş.. Bu arada bende zaten joomla kurulumu yapmayı düşünüyodum...

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Sen bilirsin, istediğini kurabilirsin :) Ileriye dönük düşünüyorsan vbulletin için para biriktirmeye başla derim :)

wersage

wersage

Üye
Kardes paralıdan sağlam ücretsiz host ve alan adları var sana garanti ediyorum reklamsızdır ve ben sana forum ve portal sistemi veririm kardeşim bana yaz.sana yardımcı olacagım

LeGeNDaRY

LeGeNDaRY

Üye
    Konu Sahibi
Kardes paralıdan sağlam ücretsiz host ve alan adları var sana garanti ediyorum reklamsızdır ve ben sana forum ve portal sistemi veririm kardeşim bana yaz.sana yardımcı olacagım
Görüşelim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt