Turkcell'den 24 ay taahüt karşılığı Nokia N97 cihaz aldım. Aldığımdan beri cihaz sürekli donuyor ve ben her defasında sorun yaşıyorum. Turkcell'e durumu aktarmamla başlayan bir sürece girdik. Ve bu süreçte cihazım 8-9 kere servise gitmesine rağmen hep aynı sorun devam etti.
Durumu her iletişimde halen utanmadan, "Cihazınızı servise gösterelim" demekten başka birşeye yanaşmıyorlar. Telefon yüzünden yaptığım bir trafik kazası artık bendeki herşeyi bitirdi ve Turkcell'den cihazımın yenisiyle değiştirilmesini ya da cihaz bedelmin iadesini istedim.
Cihazı bana satan, beni taahüt altına alan Turkcell, konu kendi taahütlerini yerine getirmek olunca, "Cihazın bizimle ilgisi yok, KVK Servisi veya Nokia ile görüşmelisiniz" diyor ama benim kontratımı da iptal etmiyor. "Kontratı yaparım ama sorumluluk almam" arsızlığı!
KVK'yı arıyorum; "Turkcell ya da Nokia" bu durumu düzeltebilir diyorlar. Nokia'yı arıyoum, "Turkcell veya KVK durumunuzu düzeltebilir" diyorlar.
Cihazın 8-9 kere servise gittiğini, değiştirmek zorunda olduklarını söylediğimde de; en az 3 kere parça değişmesi gerektiğini, benim cihazımın yazılım sorunu olduğunu bu nedenle de kaç kere servise giderse gitsin cihazın değişemeyeceğini söylüyorlar. Ve beni yerine koymaya çalışarak, "Sizin internet paketiniz vardı, biz sizden 24 Tl olan internet paketinin 2 aylık bedeli 48 TL'yi iade edelim, onu da direkt iade yapamıyoruz ama önümüzdeki ayların faturalarından düşelim" gibi hakarete varacak kadar insanı yerine koymaya çalışıyorlar.
Bu zihniyet yüzünden maalesef, sektöründe dünya lideri olabilmiş bir tek Türk firması bile yok.
Ben aranmak istemiyorum, cihazımın değiştirilmesini, veya kontratımın iptal edilmesini istiyorum.
Çıldırmak üzereyim. Yapacağım tek şey kaldı, tv muhabirleri önünde, 15.08.2010 tarihinde ve saat 13:00'da, Turkcell'in genel merkez binası önünde kendimi bir bidon benzinle yakmak!