Bir Sorum Var..!

Sponsorlu Bağlantılar

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
    Konu Sahibi
Bir Sorum Var..!
Merhaba;

Ben SMA Tip 3 Hastasıyım.15 Yaşındayım.Sabah 8 Akşam 8 Hap Olmak Üzere Günde 2 Defa 2 ilac Kullanıyorum Yani Günlük 4 ilac İçiyorum.Hapları İçince Yan Etkisi Olarak Titreme ve Kalpde Çarpıntı Oluyor.Hapları İçmesem Birşey Olmuyor.Ama Sağlığım İçin Hapı İçmek Zorundayım. Bunun İçin Oruç Tutmalımıyım Yoksa Turmamalımıyım?

Düşüncelerinizi Lütfen Belirtiniz...

Şimdiden Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Sağlığın önemli :)
Her tutmadığın gün için bir fakiri doyurman gerekiyordu yanlış bilmiyorsam :)

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
    Konu Sahibi
Sağlığın önemli :)
Her tutmadığın gün için bir fakiri doyurman gerekiyordu yanlış bilmiyorsam :)

15 Yaşındayım.Çalışamıyorum Para Yokki Fakiri Doyurayım :( Ailemde Varlıklı Değil Maaş Anca Borçları Kapatmaya Yetiyor.

Yorumun Ve Bilgilendirmen İçin Teşekkürler :)

Samsun55''

Samsun55''

Üye
Annen babanda mi yok

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Bak kardeşim şöyle bir olay var, ramazan ayı boyunca atıyorum hastasn ve sürekli ilac alman gerekiyor ... Ramazan bitince diyelim ki sağlığın iyi oldu, ilac alman gerekmiyo o zaman tutmadığın gün kadar tutarsın ...
Diyelim ki ömrün boyunca o ilaci kullanman gerekiyor ve fakiri doyuracak paran yok, o zaman da afiyetle yersin :)
Ayrıca oruç tutman sağlığını olumsuz yönde etkiliyor ve sen tutuyorsan günaha girersin, önce sağlık :)

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
    Konu Sahibi
Bak kardeşim şöyle bir olay var, ramazan ayı boyunca atıyorum hastasn ve sürekli ilac alman gerekiyor ... Ramazan bitince diyelim ki sağlığın iyi oldu, ilac alman gerekmiyo o zaman tutmadığın gün kadar tutarsın ...
Diyelim ki ömrün boyunca o ilaci kullanman gerekiyor ve fakiri doyuracak paran yok, o zaman da afiyetle yersin :)
Ayrıca oruç tutman sağlığını olumsuz yönde etkiliyor ve sen tutuyorsan günaha girersin, önce sağlık :)

Çok Geniş Bilgi Teşekkür Ederim.SMA Nın Bütün Tipleri Zaten İyileştirelemez Bir Hastalıkmış.Fakat Ben Ventolin Diye Yeni Bir Hap Kullanıyorum.Deneme Amaçlı Verdi Doktor.Faydasınıda Görüyorum.Titrememe Ve Çarpıntı Yapmayada Bu Sebep Oluyor.Senin Verdiğin Bilgiyede Göre Oruç Tutmamam Lazım.

Fakat 1. Gün Oruç Tutsam.Dayanamazsam 2. Gün Ve Diğer Günler Tutmasam Olur mu ?

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Sağlığını olumsuz yönde etkileyecekse tutmaman gerekiyor :)
Ama tutabilecek durumun varsa hani ilacı iftarda içsem de olur diyorsan ve hiçbir sağlık problemi yaşamayacagina inanıyorsan tutarsın :)

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
Spinal Muskuler Atrofi kalıtsal bir hastalık dıye bılıyorum yenı mı teshıs edıldı sende yanı ılacları yenı mı kullanamaya basladın bu tür yan etkıler oldu
doktorunun haberı varmı yada ,
belkı dozunda ayarlama yapar..
soruna gelınce bencede şuan saglıgın daha önemlı
hıc tutabılırmıyım dıye denemeye bıle kalkma
cunku zaten kaslarında kuvvetsızlık yada sende halsızlık olacaktır teshısın sonucu olarak
bırde oruc tutarak daha cok halsız düşebılırsın :)
Allah yardımcın olsun :)

--------------- Ekleme ---------------

Çok Geniş Bilgi Teşekkür Ederim.SMA Nın Bütün Tipleri Zaten İyileştirelemez Bir Hastalıkmış.Fakat Ben Ventolin Diye Yeni Bir Hap Kullanıyorum.Deneme Amaçlı Verdi Doktor.Faydasınıda Görüyorum.Titrememe Ve Çarpıntı Yapmayada Bu Sebep Oluyor.Senin Verdiğin Bilgiyede Göre Oruç Tutmamam Lazım.

Fakat 1. Gün Oruç Tutsam.Dayanamazsam 2. Gün Ve Diğer Günler Tutmasam Olur mu ?
ventolin alındıktan sonra bir süre çarpıntı yapıp geçer zaten :)
yanlız sende değil yanı herkeste aynı etkiyi gösterır kısa süreli taşikardi yapar..kalbin yerınden cıkacak gibi olursun sonra düzelır
ama sen yınede tutma derim

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
    Konu Sahibi
Spinal Muskuler Atrofi kalıtsal bir hastalık dıye bılıyorum yenı mı teshıs edıldı sende yanı ılacları yenı mı kullanamaya basladın bu tür yan etkıler oldu
doktorunun haberı varmı yada ,
belkı dozunda ayarlama yapar..
soruna gelınce bencede şuan saglıgın daha önemlı
hıc tutabılırmıyım dıye denemeye bıle kalkma
cunku zaten kaslarında kuvvetsızlık yada sende halsızlık olacaktır teshısın sonucu olarak
bırde oruc tutarak daha cok halsız düşebılırsın :)
Allah yardımcın olsun :)

--------------- Ekleme ---------------

ventolin alındıktan sonra bir süre çarpıntı yapıp geçer zaten :)
yanlız sende değil yanı herkeste aynı etkiyi gösterır kısa süreli taşikardi yapar..kalbin yerınden cıkacak gibi olursun sonra düzelır
ama sen yınede tutma derim

Sağol Teşekkür Ederim.Doktorun Haberi Var Bu Hapı Kullandığımdan Çünkü Kendisi Verdi.Ve Verdiğinde Bu Tür Yan Etkilerinde Olabileceğini Ve Ciddi Bir Rahatsızlık Olmayacağını Söyledi.Sadece Titreme Ve Kalp Çarpıntısı Oluyor.Onlar Haricinde Ciddi Bir Rahatsızlık Olmuyor.

Cevaplarınız İle Beni Aydınlattığınız İçin Herkese Teşekkür Ederim :)

Mss Yzc

Mss Yzc

Üye
Belirli saatleri yoksa 2 tane sahurda 2 tane iftarda yutabilirsin bence.tabi yeterli olur mu bilmem

arslansem

arslansem

Üye
Dinimiz çok esnektir ve hiçbir müslümanı zor durumda bırakacak şeyler istemez.
Sen ki 15 yaşındasın ve bahane aramadan oruca engel olabilecek sağlık sorunundan bahsediyorsun.
Sağlığını tetikleyecek birşey yapma.Eğer oruç tutupta sağlığını arka plana itersen günah demeyeyim ama bu hiç iyi bişey değil.
Yaşın daha çok genç,Allah uzun ömürler versin.Nasip olursa ileride telafi edersin Hakan abi :)

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
    Konu Sahibi
Dinimiz çok esnektir ve hiçbir müslümanı zor durumda bırakacak şeyler istemez.
Sen ki 15 yaşındasın ve bahane aramadan oruca engel olabilecek sağlık sorunundan bahsediyorsun.
Sağlığını tetikleyecek birşey yapma.Eğer oruç tutupta sağlığını arka plana itersen günah demeyeyim ama bu hiç iyi bişey değil.
Yaşın daha çok genç,Allah uzun ömürler versin.Nasip olursa ileride telafi edersin Hakan abi :)

Amin Allah Herkese Uzun Ömürler Versin.İyileşirsem İnşallah Neden Telefi Etmeyeyim.SMA Kalıtsal Hastalık Olduğu İçin Biraz Zor Ama :(

Saolun Herkese Çok Teşekkür Ederim ALLAH Razı Olsun.

Eğer Oruç Tutmazsam Fakir Bir Kişiye Günlük Veya Aylık Ne Kadar Para Vermem Lazım ?

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
Amin Allah Herkese Uzun Ömürler Versin.İyileşirsem İnşallah Neden Telefi Etmeyeyim.SMA Kalıtsal Hastalık Olduğu İçin Biraz Zor Ama :(

Eğer Oruç Tutmazsam Fakir Bir Kişiye Günlük Veya Aylık Ne Kadar Para Vermem Lazım ?
kalıtsal dıyosun ya onu veren bılıyor senın tutmak ne cok ıstedıgını:)
ama keyfı değil senınkı
okadar dert etme

arslansem

arslansem

Üye

Yaşın daha küçük,ne çalışıyorsun ne de para kazanıyorsun.Yanlış olmasın ama bu senin için geçerli olmaz sanırım.İleride maddi olarak iyi duruma gelirsen geçmişini hatırlayıp insanlara yardım edebilirsin :)

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Benim de bir arkadaşım seninle aynı sorunu yaşıyordu o da günlü düzenli bir şekilde hap kullanmak zorundaydı.
Yaşın ufakmış Allah bağışlayıcıdır mecbur değilsin. Çünkü sıhhat imandan da önce gelir:)

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
    Konu Sahibi
Benim de bir arkadaşım seninle aynı sorunu yaşıyordu o da günlü düzenli bir şekilde hap kullanmak zorundaydı.
Yaşın ufakmış Allah bağışlayıcıdır mecbur değilsin. Çünkü sıhhat imandan da önce gelir:)

Sıhhat İmandan Önce Gelirde :( Benim İçin İman Sıhhat'dan Önce Geliyor :)

O Yüzden Bu Kadar Çok Kurcalıyorum Bu Meseleyi :)

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
İmanın sıhhattan önce gelmesi mantıksız.Kafanı rahat tut sen. Bizim dinimiz kişinin kendisine eziyet kılmasını istemez. Rahat ol biraz.

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
    Konu Sahibi
Bilgilendirdiğiniz İçin Herkese Teşekkür Ederim.Cevaplarınızı Uygulayacağım :)

:locked: Pls.

Takipçi Satın Al

Üst Alt