'Pitbull'lar toplatılıyor !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
'Pitbull'lar toplatılıyor !

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye genelindeki Pitbull cinsi köpeklerin saldırgan oldukları gerekçesiyle toplatılacağını açıkladı.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, saldırganlıklarıyla gündeme gelen Pitbull köpekleriyle ilgili açıklama yaptı. Eroğlu, şöyle konuştu: "Çocukları parçalıyor, insanları ısırıyorlar; hatta mafya türü insanlar bu köpekleri kullanarak insanları tehdit edebiliyorlar. Biz hayvanların, sağlıklı ortamlarda yaşamasını destekliyoruz ve hayvan haklarına saygılıyız. Bu nedenle bir çok şehirde hayvan barınakları yaptık. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak bu çalışmada ilk etapta Türkiye’deki sayılarının belirlenmesini gerekiyor. Bir tespit yaptıktan sonra gerekli çalışmaları yapacağız."

BAKANLIK TALİMAT VERDİ

İçişleri Bakanlığı’nın, valiliklere gönderdiği genelgeyle Pittbull başta olmak üzere, kanunen üretilmesi ve sahiplendirilmesi yasak olan hayvanların toplatılması, bulunduranlara ceza kesilmesi ve bu tür hayvanların internet üzerinden satışı ve dövüştürülmelerinin engellenmesi talimatı verildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın ise Türk Veteriner Hekimleri Birliğine bağlı 51 oda başkanlığı ile Tarım İl müdürlüklerine genelge göndererek tüm muayenehane, poliklinik ve hayvan hastanelerinin TBMM'nin kararı doğrultusunda bilgilendirilmesi uyarısında bulunduğu, bu hayvanların üretilip beslenemeyeceğine ilişkin uyarıların, veteriner hekimler ile petshop sahipleri ve hayvan üretim çiftliklerine tebliğ edildiği, yasağa aykırı davrananların cezalandırılacaklarını bildirdiği belirtildi.

KİMLİK VE ADRES BİLGİLERİ BELİRLENİYOR

Çevre ve Orman Bakanlığının ise üniversiteler ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği'yle temasa geçerek, klinik ve hastanelere getirilen tehlikeli köpeklerin kimlik ve adres bilgilerinin kendilerine bildirilmesini istediği, valiliklere de yazı gönderen bakanlığın yırtıcı hayvanlara el konularak barınaklara teslim edilmesi, bu tür hayvan sahiplerine 3 bin 434 lira para cezası kesilmesi talimatı verdiği kaydedildi.

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva ve s@hr@

Hkn's

Üye
toplatılsınlar en iyisi bence

Samsun55''

Samsun55''

Üye
Bu Köpeğe bi tekme kodummu geberir resme baksana köpek bit kadar bişey bi zarar gelmez bu masum hayvandan

Revengeful

Emekli Yönetici
o bit kadar dediğin it polis arabasının ön tamponunu tek başına sokebiliyor

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Samsun55''

Samsun55''

Üye
Korktum :ağlarım::ağlarım:

max110

max110

Üye
o köpek değil 1 hayvanın sinirleri yok 2 önüne kendi bacağını verseniz yine yer 3 o yüzden bu kadar saldırgyan beni kovaladı valla çatıya kaçtım xD

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
o köpek değil 1 hayvanın sinirleri yok 2 önüne kendi bacağını verseniz yine yer 3 o yüzden bu kadar saldırgyan beni kovaladı valla çatıya kaçtım xD
demek tek kovalanan ben deılım:ehe

Revengeful

Emekli Yönetici
köpeğin hiç bir suçu yok. Suçlu onu adam gibi yetiştiremeyen sahiplerinde

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
köpeğin hiç bir suçu yok. Suçlu onu adam gibi yetiştiremeyen sahiplerinde
adam gıbı yetıstırılen hangı pitt bul saldırmadı ki..dogasında var saldırmak arkadasın ddıgı gbı önüne kendı bacagını koysan ısırır

Samsun55''

Samsun55''

Üye
Bu köpeğin psikolojisi bozulmuş

Samsun55''

Samsun55''

Üye
Ülkede durmadan şiddet içerikli proğramlar köpek izleyince etkileniyo tabi

Revengeful

Emekli Yönetici
bir tanıdığımda var çok uslu

hasbaly

hasbaly

Üye
Evet kardeşler etrafta başıboş duracaklarına toplatılsınlar. Birde birşey diyeceğim bu hayvanseverler hep hayvanlar toplatılıyor işte onlara şöyle şeyler yapılmıyor diyorlar. Ama millete zarar verirkende başıboş dolaşırkende başlıyor bizim hayvanseverler hiç bir şey yapmamaya, oralı bile olmamaya.

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
Evet kardeşler etrafta başıboş duracaklarına toplatılsınlar. Birde birşey diyeceğim bu hayvanseverler hep hayvanlar toplatılıyor işte onlara şöyle şeyler yapılmıyor diyorlar. Ama millete zarar verirkende başıboş dolaşırkende başlıyor bizim hayvanseverler hiç bir şey yapmamaya, oralı bile olmamaya.
hayvanseverlere sinir oluyorum..hayvanlar kadar insanlara deger verseler keske..

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Müthiş bir karar, tebrik ediyorum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...