Sokak köpekleri için yürüdüler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sokak köpekleri için yürüdüler
Mersin'de tehlikeli kabul edilen köpeklerin toplatılmak istenmesi protesto edildi
10.06.2012 07:28



Mersin'de bir grup hayvansever, hayvanların korunmasına yönelik yasa tasarısında yer aldığını belirttikleri ''tehlikeli kabul edilen köpeklerin toplatılmak istenmesi'' kararını, köpeklerle yürüyüş yaparak protesto etti.
HiltonSA Oteli yanında toplanan grup, açtıkları pankart ve yanlarında getirdikleri köpeklerle Adnan Menderes Bulvarı sahili boyunca Barış Meydanı'na kadar yürüdü.
Veteriner hekim Güven Kara, burada grup adına yaptığı açıklamada, 5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Yasasına ilişkin çıkan haberlerde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hayvanların korunmasına yönelik yasa tasarısının tamamlanarak Başbakanlığa gönderildiğini öğrendiklerini söyledi.
Yasa tasarısında hayvanların yaşam hakkını hiçe sayan maddeler bulunduğunu öne süren Kara, ''Tasarıda 'pitbull terrier, japanese tosa, dogo arjentino' gibi tehlike arz eden hayvanların yasaklanıp uyutulmasına, evlerde beslenen evcil hayvanlara kısıtlama geleceğine, deneylerdeki hayvanların denetimindeki keyfiyetin göz önünde bulundurulacağına ilişkin maddeler yer alıyor'' dedi.
Sahibi ve veterineri belirli olan, kayıtlı her türlü hayvanın iyi bakıldığı sürece sahiplerinden asla ayrılmaması gerektiğini ifade eden Kara, ''Günümüzde saldırgan olarak belirlenen bazı köpek türleri ve bu türlerin toplatılması gibi yasa tasarıları söz konusudur. Saldırganlık hayvanların türlerinden kaynaklanan bir davranış değildir. Tamamen sahiplerinin saldırgan kişiliklerinin köpek ya da başka hayvanlara yansıtmalarıyla ilişkilidir'' diye konuştu.
Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt