blackberry modem olarak nasıl kullanılır...

Sponsorlu Bağlantılar

alperen1313

alperen1313

Üye
    Konu Sahibi
blackberry modem olarak nasıl kullanılır...
a) BlackBerryDesktop Manager Pc de yuklu olmasi gerekmekte

b)Bilgisayarima sag click yaptiktan sonra oradan ozellikler-donanim-aygit yoneticisi-seciyoruz ve portlarda RIM Virtual port olup olmadigina bakiyoruz.

b.a.) Eger yok ise denetim masasi - donanim ekle-next - "Yes, I have already connected the hardware" secenegini sectikten sonra acilan listeden "RIM Virtual ****** Port" secenegine tiklayip-finish ile cihazi pc nin gormesini sagliyoruz.

c) Gene bilgisayarima sag click-donanim- aygit yoneticisi-modemler ( bu bolumunde bilgisayariniz cihazinizi standart modem olarak taniyor olacak)-standart modem uzerine click-gelismis-Burasi cok onemli acilan bolume bunu yaziyoruz +CGDCONT=1,”IP”,”internet” sonra ok dedikten sonra bu adamida tamamliyoruz.

d)Denetim masasi-Network Baglantilari- Yeni baglanti yarat-next-internete baglan-next-baglanti ayarlarimi kendim yapilandirayim-next-Dial-Up Modem kullanarak internete baglan-next-acilan pencerede sadece standart modemi seciyoruz-next-Baglanti adini yaziyoruz-acilan penceredeki telefon numarasi kisimina *99# yaziyoruz-next-herkez kullanabilir diyoruz- next- gelen kullanici adi ve sifre bolumlerini bos biraktiktan sonra next diyoruz ve cevirmeli ag baglantimiz hazir oluyor.
:sn::sn::sn:

• Beğen
Tepkiler: Kripto sahra

golge_adam

Üye
ama malesef bağlanmıyor sanırım kul. şifre mutlaka girmek lazım ben turkcell için bilgileri girdim ama başarısız oldum deneyen varsa bilgi veririse iyi olur.

dyleck

Üye
Merhaba;
Arkadaş modem olarak tanıtım konusunda zaten anlatmış ama ek bir kaç bilgi ekleyeyim. Kullanıcı adı ve şifre bölümün kesinlikle boş bırakıyoruz. Ve +CGDCONT=1,”IP”,”internet” şeklinde yazan kısım koyu harfle yazıldığı için pek anlaşılmamış olabilir daha da açarsak oraya mutlaka küçük harflerle yazıyoruz ve açık olacak şekilde hiçbir boşluk bırakmadan +cgdcont=1"ip","internet" yazarsak hatla ilgilide sorun yoksa bağlanırız.

lyskpnr

Üye
Peki ben b.bold sinirsiz 3g kullanicisiyim. Bu baglanti ayrica mi ucretlendirme oluyor yoksa rim uzerinden mi ?

llvllaltepeli

llvllaltepeli

Üye
tesekurler

dextertr

Üye
bu kadar işleme gerek yok. desktop manager 5.0.1 yükle pc ye, cihazı usb kablosu ile bağla ve desktop manager i çalıştır.
IP Modem ayarlarına giriş yaptığında bağlantı için gerekli ekranlar geliyor

safakyasak

safakyasak

Üye
a) BlackBerryDesktop Manager Pc de yuklu olmasi gerekmekte

b)Bilgisayarima sag click yaptiktan sonra oradan ozellikler-donanim-aygit yoneticisi-seciyoruz ve portlarda RIM Virtual port olup olmadigina bakiyoruz.

b.a.) Eger yok ise denetim masasi - donanim ekle-next - "Yes, I have already connected the hardware" secenegini sectikten sonra acilan listeden "RIM Virtual Port" secenegine tiklayip-finish ile cihazi pc nin gormesini sagliyoruz.

c) Gene bilgisayarima sag click-donanim- aygit yoneticisi-modemler ( bu bolumunde bilgisayariniz cihazinizi standart modem olarak taniyor olacak)-standart modem uzerine click-gelismis-Burasi cok onemli acilan bolume bunu yaziyoruz +CGDCONT=1,”IP”,”internet” sonra ok dedikten sonra bu adamida tamamliyoruz.

d)Denetim masasi-Network Baglantilari- Yeni baglanti yarat-next-internete baglan-next-baglanti ayarlarimi kendim yapilandirayim-next-Dial-Up Modem kullanarak internete baglan-next-acilan pencerede sadece standart modemi seciyoruz-next-Baglanti adini yaziyoruz-acilan penceredeki telefon numarasi kisimina *99# yaziyoruz-next-herkez kullanabilir diyoruz- next- gelen kullanici adi ve sifre bolumlerini bos biraktiktan sonra next diyoruz ve cevirmeli ag baglantimiz hazir oluyor.
:sn::sn::sn:

Merhaba alperen bey,bu modemlerde CGDCONT yazmak yerine cihazda gelişmiş ayarlarda tcp/ip bölümüne "internet" yazsak daha hızlı ve sağlıklı olmazmı?

srcn666

Üye
Peki ben b.bold sinirsiz 3g kullanicisiyim. Bu baglanti ayrica mi ucretlendirme oluyor yoksa rim uzerinden mi ?

Hattın turkcell ise ve sınırsız bis aboneliği kullanıyorsan 4 GB limitin vardır, bu limiti bilgisayar üzerinden girdiğindede geçerlidir. kullanabilirsin :)

hatta, kalan mb bilgisini KALAN yazıp 2260 a gönderek öğrenebilirsin

--------------- Ekleme ---------------

Merhaba alperen bey,bu modemlerde CGDCONT yazmak yerine cihazda gelişmiş ayarlarda tcp/ip bölümüne "internet" yazsak daha hızlı ve sağlıklı olmazmı?

Cihaz üzerindeki tcp/ip menüsünün bilgisayar üzerinden kurulan bağlantılarda bir etkisi yoktur. sadece cihaz üzerindeki bağlantının 'internet' erişim noktasından çıkmasını sağlayacaktır. kısacası hıza etkisi yoktur.

Kripto sahra

Üye
teşekkürler

harby_cocuk

harby_cocuk

Üye

burdan benım anlatımım var bakabılırnısz arkdslar

Maconis

Üye
Yazdıklarınız sadece sizin işletim sistemine ve bilgisayarınıza özgü dolayısıyla
başarılı olamadım hatta bana zararı bile oldu
genede teşekkürler

Takipçi Satın Al

Üst Alt