Gönüldaşların Mekanı..

Sponsorlu Bağlantılar

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Muhaha! Bitti duruşma! Babalar gibi kabul kararını aldım! Ben kazandım! Yüzde 40 da tazminatımız kabul oldu, degmesinler keyfime! Kolay gelsin Enes, ben geçtim sınavdan sıra sende!

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Enes'im o iş için bilgisayara geçmem lazım.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Enes! Çık cama!

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Evet arkadaşlar az önce camdan Enes'i gördüm. Kendisi ecel terleri dökmekte idi, böyle korkudan kedi gibi büzüşmüş kapanmıştı sınav kağıdının üstüne. Ama hocası onu kopya çekiyor sandı (belki de gerçekten çekiyordu) ve kağıdı elinden aldı. Enes sinir krizinin etkisiyle miyaaaauvvv, tısss gibi sesler çıkararak hocasının üstüne atladı. Enes'ten kıvrak olan hocası onu kavradı ve camdan aşağı fırlattı! Neyse ki camın altında edwird ve crazyjack kollarını açmış Enes'i tutmaya hazır bekliyorlardı. Enes düştü düştü düştü... Veeee... Evet jack yakaladı Enes'i ama Enes fazla ağır gelmiş olacak ki ikisi birden arkalarında bulunan iski'nin çukuruna düştüler! Edwird çaresizce arkalarından baktı, çukura tükürdü ve olay yerini terk etti. Sanırım Enes'in onuru kırıldı...

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
:d:
Ben yine kaldım galiba :ehe
Hikaye güzeldi :D
Iyi geçmesine sevindim, yine kurtardın birilerini :ehe
Sıra bende akşam pc ye geç beni de kurtar yaa :ehe

Tuba

Tuba

Üye
Gördüm gördüm, ben de sana gönderme yaptım zaten, sen bazen adalet yerini bulmuyor diyeceğim avukat admin kızacak dedin, ama bu admin diyor ki adalet yerini asla tam olarak bulmuyor. Senin oğlun benim oğlumu öldürse ben senin oğlunun müebbet hapisle cezalandırılması isterim sen ise benim oğlumun tahrik ettiğini vs... Düşünerek oğlunun 7-8 senede çıkmasını istersin ama mahkeme oğluna 15 yıl verir. Sonuçta ne sen mutlu olursun ne de ben. Zaten bir canın değeri 15 yıllık hapis de değildir. Bu da karşılamaz. Kısas-diyet uygulamaları da çok denendi tarihte olmuyor... Gerek vahşice olmasından dolayı gerekse Yaradan'ın verdiği canı Yaradan'dan başkasının almaya hakkının olmaması dolayısıyla... Sonuç: Asla tecelli etmeyen bir adalet. Ama olabildiğince ona doğru yaklaşıyoruz işte, ne kadar yakın olursa o kadar iyi. Ama bu halde herkes adaletten şikayet ediyor. Onu da çekiyoruz işte bir şekilde...

biraz geç yazdım kusura bakma;

Bu konu hakkında benim de görüşlerim var,

kısas diyetleri hakkındaki görüşlerini belirtip örneklemişsin can alma hakkının yaradana özgü olduğunu belirtmişsin..Ancak ayrıntılar var:

Türkiyede uygulanmıyor ama Amerika gibi çok ileri demokrasi olan ülkede bu karar bir çok eyaletinde suçluya karşı idam cezası uygulanmaktadır.

İslamda had cezaları vardır...
eğer bir insanın canını kasıtlı kasdettiysen bunun haddi karşı taraftan bir candır.
eğer karşı taraf kendi iradesiyle bu haddin uygulanmasından vazgeçerse diyet uygulanır...
şöyle ki mesela karşı tarafın maddi olarak ihtiyacı vardır belli miktar deve ödenir veya karşı tarafın vicdanı cezayı uygulamaya el vermez o zaman yine diyet uygulanır...

hiç kimse cana karşılık can haddine vahşice diyemez....

bu had cezası Adem as. dan beri vardır...
bütün dinler İslam dinidir...
Sonradan hırıstiyanlık yahudilik tahrif edilmiştir...

Hiç kimse cana karşılık canı kafasına göre alamaz...
o zaman bu kan davasına döner...
cana karşılık can Ancak mahkeme ve (kadı) hakim tarafından verilir...

( Yaradan'ın verdiği canı Yaradan'dan başkasının almaya hakkının olmaması ) demişsin

Zaten bu had cezasını Yaradan emrediyor....
Sana bu hakkı tanıyor ben almayacağım canını diyor ve sana bırakıyor...
Allah'ın emrine hiç kimse karşı gelemez....

caydırıcı olmayan cezalar insanları suça teşvik eder dolayısıyla toplum refahını engeller..

her suçun karşısında mağdur olan bir kesim mutlaka vardır....

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
:hmmm

Tuba

Tuba

Üye
ne oldu Enes neyi düşünüyorsun?

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Aynı düşünceyi tekrar tekrar söylemişsin Abla :D

Tuba

Tuba

Üye
Aynı düşünceyi tekrar tekrar söylemişsin Abla :D

evet ayrıntılı olsun vurgulamak istedim
Bir söz vardır:
Et-tekraru ahsen velevkanu yüzseksen :D
Arapça türkçe karışıktır...
Anlamı:
Yani tekrarda fayda vardır 180 kere bile olsa :D

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Gerek sitedeki konumun dolayısıyla gerekse iyi tanımadığım kişilerle (ki iyi tanıdığımı iddia edebileceğim kişilerin sayısı 2 elin parmaklarını geçmez) dini ve siyasi tartışmalara asla girmem. He hukuk konusunda tartışırım elbette; şu anki hukuk sistemimizde ise islam ve şeriat hukuku yalnızca hukuk fakültelerinin hukuk tarihi dersinde işlenen, uygulaması olmayan bir konu olup, haftalık 2 krediye sahip bir derstir. O bakımdan tartışmayı uzatmak istemiyorum. Mazur görün Nur (:

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Keramet değil miydi o :ehe

Tuba

Tuba

Üye
Gerek sitedeki konumun dolayısıyla gerekse iyi tanımadığım kişilerle (ki iyi tanıdığımı iddia edebileceğim kişilerin sayısı 2 elin parmaklarını geçmez) dini ve siyasi tartışmalara asla girmem. He hukuk konusunda tartışırım elbette; şu anki hukuk sistemimizde ise islam ve şeriat hukuku yalnızca hukuk fakültelerinin hukuk tarihi dersinde işlenen, uygulaması olmayan bir konu olup, haftalık 2 krediye sahip bir derstir. O bakımdan tartışmayı uzatmak istemiyorum. Mazur görün Nur (:

Amacım tartışma yaratmak değil görüşlerimi paylaştım...
Zaten bende türkiyede uygulanmadığını belirtmiştim sözlerimde...:D

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Dinden bahsediyorsun ama tartışma yaratmak değil diyorsun :s Oldu mu şimdi abla :ehe

Tuba

Tuba

Üye
Dinden bahsediyorsun ama tartışma yaratmak değil diyorsun :s Oldu mu şimdi abla :ehe

Tartışmak ayrı bir mevzudur Enes biz burada bu mevzuyu saatlerce konuşsak bu mevzuyu değiştiremeyiz.Çünkü belli bir adalet sistemi düzeni var.bunun üstüne konuşmak olsaydı olsaydı olsaydı olur.... ve tartışma başlar....

burada adminde bende tartışmaya girmek istemiyoruz...

Ben sadece bana göre hatalı cümlelerin üstüne görüşlerimi belirttim acizane....
Buda tartışmak değildir....:D

herkes benim cümlelerimden neyi anlamak isterse onu anlar konu açık ortada....:D

Aynı fikirde olmayanlarda olabilir ayrıca.....

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
:birak::ehe

Tuba

Tuba

Üye
:ehe:ehe

minoo

minoo

Üye
selam millet :D